LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U LRH grad i općine imaju tih 25% što ipak je neka zaštita, pa ima tu i fondova, kad se LRH razdvoji da li će ta zaštita ostati na obe firme na znam, ali će na LRH Opatiji ostati koja nosi oko 75%..

što se tiće LRH Cavtat tu ovisi o gradu Opatiji i općinama, jer one sada neće u LRH Cavtat dobiti 25% jer LRH nije proveo istiskivanje za Hotele Cavtat i po meni ako grad Opatija proda prije istiskivanja idu na ruku Ostoji a na svoju štetu jer ako budu prodavali 25% LRH Cavtat imaju mogučnost da se javi i netko drugi osim SNHO ili koj već firme…

ma koji izlazak? i po kojoj cijeni? i jeli tako po novom zakonu ili vi i dalje čitate stari zakon o preuzimanju? a što ako ne objave ponudu, a ta firma koja preuzme LRH nema imovine koju bi mogli ovršiti? pa opet tužbe trgovačkom sudu, pa ovrhe…shvaćaš li da nas ovdje mogu ponovno navući jer pravna situacija nam nije bajna. toga se ja bojim, a ta je mogućnost opcija. navodim NAMJERNO najcrniji scenarij , sve s ciljem da se sekta osvijesti i da počnemo konstruktivno pisati, a pritom ne mislim na iščitavanje izvješća nego mislim na čitanje između redaka što nam se ovdje sprema. a ne sprema nam se ništa dobro , ako mene pitate. čemu te podjele? pa ko je.b.e lokalnu zajednicu??? zašto se sada njima ide na ruku?? nelikvidna dionica postat će još manje likvidna. eto – slobodno komentirajte, ali molim bez sektašenja. osobno se nadam da do toga neće doći, ali ipak moramo biti spremni na sve. baš na sve, jer dva puta nitko ne voli biti navučen. sjećam se čobija još i njegove izjave da će većinski obeštetiti dioničare LRH…a onda odjednom – ništa od toga…

Frankly, ne kužim te. Ako si unutra onda vjeruješ da postoji neka realna šansa da dostigneš ciljanu cijenu, a u slučaju da žele napraviti neku muljažu da sad svi zajedno napišemo tri Ilijade i Odiseje negativnog scenarija neće ti/nam pomoći. Reci, imao si neku dojavu o alfa beta gama delta razdvajanju? Nisi, kao što nije imao nitko od nas niti ćemo imati da se desi neki loš rasplet za male.

Ja sam tu, ostajem do daljnjega i svjestan sam da ništa nije zagarantirano.

Samo razdvajanje lrh nije lose, no steta je sto se to radi zbog neslaganja tri velika dionicara. Sama firma je previse trpila zbog njih. Lrh hc ce biti u uredjenom trzistu i bit ce jedna od vecih turistickih firmi u hrvatskoj, pa ce privlacit i odredjenu pozornost medija, ulagaca itd. Isto tako vjerujem da ce se obje firme lakse razvijati, te ce biti lakse naci kupca za njih.S druge strane snho je bio solidno diskontiran fond, koji se podijelio na 6 dionica. Mnogi dionicari nece ni znati koje su to firme i predvidjam veliku nelikvidnost.

Nadam se da ce zaba napraviti fer procjenu za lrh hc, te ce dionicari koji se ne slazu sa ovim biti obesteceni. Ja ocekujem prodaju matice lrh za nekih 5500-6000kn + lrh hc.

Kod sve ove podjele možda nije loše da ponovimo šta znamo:
– Ksenija želi novac. Fokus na njene projekte.
– Grad Opatija želi novac. Fokus na građevinske projekte.
– Ostoja želi još razvijati, spreman je prodati ali ne ispod cijene.

Mislim da može Ostoja za svaku cijenu reći, da nije optimalna…tako da je zaista pitanje da li ćemo vidjeti uspešnu prodaju u sledećih 6 mjeseci. Odnosno ne znamo, šta i kako će se desiti, jer danas dobili smo nove karte i puno opcija je mogućih.

Hvala bogu, da LRH radi dobro. I da ide monetizacija dijela nekretnina.

Evo da i ja prokomentiram.
Ako bi se našalio nazvao bi ovo najboljim poslom na burzi. Dioničar SNHO od 1.1. ove godine će zaraditi spektakularnih 500%. Imao je jednu dionicu SNHO nominale 10 kn, a sada će imati 6 po 10 kn. :))

Idemo malo ozbiljnije:
Neka oni koji su nedavno dobili moj pp sad ga pročitaju ponovo, pogotovo 2 dio
Ja sam nazvao nove tvrtke SN-HC i SN-KJB.
Ok oni su malo dodatno zakomplicirali i napravili 4 pa sad dioničari SNHO imaju 6 dionica.
LULG, PSTS, SNA, SNB, SNG, SND
Na prvu podjelu dividende od čak 465 mil kn dioničari SNHO su dobili papire koje mogu utržiti za 1/3 njihove vrijednosti. Nešto bolje Ostojinu PCTS po 39%, a lošije Ksenijinu po 29% njihove vrijednosti.
Zašto tržište tako malo vrednuje ove tvrtke tema je za sebe i nema smisla da o tome pišem na LRH.

Idemo samo rekapitulirati novonastalu situaciju, sa onim što sam vam već pisao da će se događati, pa se evo pokazuje da sam sve “pogodio”
U fokusu je naravno LRH:
1. LRH je podijeljena na 2 tvrtke, LRH, LRH-HC
2. LRH se stavlja u prodaju. Prodajni proces se započinje ubrzo, angažirani su strani konzultanti da nađu kupca i prezentiraju tvrtku. No to ne mora biti baš tko brzo gotovo. (prije 3 nego 1 godina)
3. PRODAJE SE LRH !!! (one teorije da će se prodavati SNHO otpadaju)
4. Ostoja preuzima LRH-HC kroz SNG i nastavlja ju razvijati do prodaje.
5. Najvjerovatnoje SNG kupuje od Opatije udio u LRHC iako može se tu pojaviti i Pectinatus. Neka me netko ispravi ako griješim ali ne vidim da SNG će biti nekih novaca?? (o tome možemo na temi SNHO)

Što to znači za dioničare LRH tj dioničare LRH i LRH-HC?
Iako je to više puta bilo najavljeno svi su sumnjičavi, no LRH se prodaje. Naravno ne za male novce i preko noći. Kupac ipak mora imati bar 200 mil eur
Ovakva kakva je sada LRH (bez LRHHC) vrijedi minimalno 5.500 kn po dionici na temelju poslovanja. Ne zaboravimo monetizaciju imovine. Što se prodaja kasnije realizira cijena će biti viša.

LRH-HC
Najjednostavnije:
Kupuj kad kupuje Ostoja, prodaj kad prodaje Ostoja. Mislim da sam bio dovoljno jasan. Ta će tvrtka raditi 200 mil kuna prihoda za 2-3 godine i to je 80 mil kuna EBITDA pa će na 10 EBITDA dionica vrijediti 2.500 kn

Nemoj misliti na m2!

I konačna računica:
LRH je sada na ZSE 4.200 kn
LRH će se prodati po 5.000-6.000
LRH-HC će vrijediti 2.000-2.500 (na 10 EBITDA)
Ukupno cca 8.000 kn (+ još uvijek mislim da bi mogla ići i neka izvanredna dividenda)

@101

Nije 12.000 ali nije loše?

Nemoj misliti na m2!

A jel može ovako (SAMO JERDNO RAZMIŠLJANJE):
Alfa i Beta imaju 50% LRH. Oni se prodaju nekome. Ako kažeš da se prodaje LRH, OK, prodaju dionice LRH. Potom se te dvije firme likvidiraju, isplaćuje se lova vlasnicima (treba malo vidit kako su rasporedili dobit/gubitak ili što već da se plati manje poreza – jer vjerojatno su računali tako ako je ovo opcija). Potom se spajaju Gama i SN-Pectinatus i spajaju se Delta i Lux ulaganja i svi imaju i ovce i novce, tj. i vlasnici i svi dobivaju neke novce, a također i nastavljaju sa razvojem svatko kako hoće za sebe.

Ovo je samo primjer kako sve ne treba gledati jednodimenzionalno. Bilo je govora da nema šanse da se likvidira, da idu dalje sa razvojem, a vidimo da jedno ne isključuje drugo. Tako i dalje, nemojte biti isključivi. Svašta se može novo poduzimati, a većinski će naravno gledati da to ispadne najbolje (za njih pa tako i za sve – opet…nemojte biti isključivi i jednodimenzionalni…)

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Kresso niste u pravu. Jasno je receno na skupstini sto se prodaje-LRH, a ne snho, alfa ili beta. S drugim se slazem alfabet ce dobiti novce i vjerojatno se spojiti. Samo ni to ne mora biti ravnopravno spajanje. Pogledajte da vukadin kupuje pectinatus. Ja sam totalno izgubio volju za ulaganje u alfabet, a velikima ce nelikvidnost i niza cijena dobro doci radi daljnjeg okrupnjavanja.

Ne bi li bilo bolje vlasnicima SNH da se kupi direktno Alfa i Beta (lova na ruke), te slijedi ponuda za dionice koje drži Gama i Delta isto kao i ostalim vlasnicima LRH, pa onda eventualno spajanje s Pectinatusom odnosno Luxom?

Kresso niste u pravu. Jasno je receno na skupstini sto se prodaje-LRH, a ne snho, alfa ili beta. S drugim se slazem alfabet ce dobiti novce i vjerojatno se spojiti. Samo ni to ne mora biti ravnopravno spajanje. Pogledajte da vukadin kupuje pectinatus. Ja sam totalno izgubio volju za ulaganje u alfabet, a velikima ce nelikvidnost i niza cijena dobro doci radi daljnjeg okrupnjavanja.

Pa tad Alfa i Beta nisu postojali. A SNHO je sadrzavao i LRH-HC koja nije na prodaju. A sad ce to biti u Gami. Ja ne bih tako olako iskljucio bilo koji scenarij.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

@daliborop, tocka 5. Gama ima i ‘nesto’ dionica LRH. Dovoljno za kupnju Opatijinog dijela u LRH-HC? [emo_smijesak]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Kresso niste u pravu. Jasno je receno na skupstini sto se prodaje-LRH, a ne snho, alfa ili beta.

Pa kažem da je OK ako se prodaju direktno dionice LRH! Dakle ne Alfa i Beta nego direktno dionice LRH. Uzeo sam taj scenariji u obzir. Dakle (samo scenariji i jedna od opcija) DIREKTNO se prodaje LRH, a onda se likvidiraju alfa i beta u tom slučaju.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close