Super su mi ova prepucavanja a nitko ni jednu jedinu konkretnu brojku. Kazete nelikvidno a ja vam postam podatake da je ove godine trgovano kao 4 prethodne zajedno. Sad je problem podjela a za podijelu su glasali i mali dionicari i to neki koji o ovome ipak znaju nešto više i od mene.
Na kraju imate na tržištu tvrtki koje su likvidnije, veće i ne dijele se nego su se spojile pa ne vidim problem da ulozi te u njih. Analitičari su postavili target na +20-30% ako se ne varam. To je onda sigurna zarada, zašto se gnjavite sa LRH
Prije par postova sam napisao konkretno koliko je bilo trgovanje u godinu dana, na kraju krajeva to svatko može i sam provjeriti, sada možda i je nešto bolje, ali to je daleko od toga da se nazove likvidnim.
A što se ulaganja tiče, kao što sam poodavnije rekao, ja više u Hrvatskoj ne ulažem. Samo se nadam da ću se izvući pozitivno iz ovoga prije nego što Hrvatska službeno bankrotira i sve ode u tri PM.
Ok priznajem da sam krivo shvatio brojeve … adi se o apsolutnim iznosima vlasnistva u LRH a ne u % dijela snho…sorry
[emo_beztona]
E, to, VedroNebo, hvala!
Super su mi ova prepucavanja a nitko ni jednu jedinu konkretnu brojku. Kazete nelikvidno a ja vam postam podatake da je ove godine trgovano kao 4 prethodne zajedno. Sad je problem podjela a za podijelu su glasali i mali dionicari i to neki koji o ovome ipak znaju nešto više i od mene.
Na kraju imate na tržištu tvrtki koje su likvidnije, veće i ne dijele se nego su se spojile pa ne vidim problem da ulozi te u njih. Analitičari su postavili target na +20-30% ako se ne varam. To je onda sigurna zarada, zašto se gnjavite sa LRH
Prije par postova sam napisao konkretno koliko je bilo trgovanje u godinu dana, na kraju krajeva to svatko može i sam provjeriti, sada možda i je nešto bolje, ali to je daleko od toga da se nazove likvidnim.
[/quote]
Ako cijela burza radi 3-6 M kn dnevno, o kakvoj mi likvidnosti mi govorimo uopce?
P.S.
Danas sam bas lajav
[/quote]
Ako cijela burza radi 3-6 M kn dnevno, o kakvoj mi likvidnosti mi govorimo uopce?
P.S.
Danas sam bas lajav
[/quote]
Uglavnom o nikakvoj 🙂 Ali ako si mikro dioničar ipak ti paše da možeš biti siguran da ćeš izaći ako ti lova zatreba za cigare 🙂
Nakon ovakve podjele sa grckim slovima (gdje dominira alfa muzjak), nitko me vise ne moze razuvjeriti da ce se prodavati te firme "slova" nego LRH i LRHCV.
Sada je stvarno jasno šta če se prodavati…
Ja se nadam da nakon ovog dokumenta svi pocinju shvatiti koliko SNHO vrijedi…izracunajte samo cash poziciju + LRH
Od DamiraT sa Eclectice;
“Ljudi su zbunjeni, misle da većinski hoće sve prevariti i bježe, a u biti je jednostavno. Alfa i Beta su podijenljeni u dobro poznatom omjeru 62:38 i zajedno imaju 50%+1 dionicu LRH. Gama i delta također su podijeljeni otprilike 62:38 (ovisi kako tko vrednuje LRH i LRH-HC). Gama čini se ima dosta LRH da se mijenja sa Opatijom za njenih 25% LRH-HC. Rekao bih da većina ljudi koji su malo pratili zbivanja zadnjih par godina, pogotovo dijeljenje na LUX i SN PECTINATUS mogu pretpostaviti što kome ide, na koji način se prodaje LRH, tko će zadržati LRH-HC, jedino treba vidjeti što će biti sa deltom kada/ako se LRH proda.”
kaže bloger: Jasno ima diončara, koliko sam shvatio neki ‘fun klub’ ili ‘fetiš klub’ LRH koji misli da glavni igrači (koji imaju udjele u SNHO, a ne LRH) će voditi igru tako da dobro prođu dioničari LRH, ali ne i SNHO, ali ovo nam je i zanimljivo jer nam otkriva bilancu SNHO na 30.6.2015. (koja inače nije bila javno dostupna).
nisu mu rekli da smo sekta.
dioničari LRH će u prodaji imati mogučnost izlaska po ponuđenoj cijeni a dioničari SNHO ne znam….
Naravno, tko kupuje da bi u eventualnoj prodaji zaradio, naravno da može izgubiti i u jednoj i u drugoj dionici. Ali, kolega plavac, vi ste pametni. Ovo ste kupili jer vjerujete da ovo vrijedi više, jel tako? Ako se proda SNHO (gama+delta ili koja već grčka kombinacija) ide naravno ponuda za kupnju LRH, ali koja može ići i na prosjek trgovanja zadnja tri mjeseca u trenutku kupnje. Za SNHO-ove valjda ne ide. Ali to nije ni bitno. Bitno je jel neko želi prodati ili ne želi i po kojoj cijeni. Ako bude prodaja išla po X kuna, ko će prodavati u ponudi koja bude značajno manja? Vjerojatno mali broj ljudi. Jednako tako i kod SN-ova. Čak i da nema ponude, pa tko bi prodavao nešto što je plačeno X kuna za puno manju cifru? Pa nemojmo pričati kao da je javna ponuda jedini izlaz. Izlaza ima koliko oćeš. Od danas pa na dalje. Jedan od “izlaza” je i ostanak u firmi, neovisno o tome jesi li u LRH ili SN omega.
Uostalom, jel možda moguće da te SN-ove kupi neka druga firma koja je d.d. i umjesto javne ponude, ukolopi to u svoj portfelj, a za zamjenu ponudi dionice svoje firme. Puno je tu mogućnosti, čemu se samo fokusirati na trenutnu vrijednost i trenutnu nelikvidnost?
ma koji izlazak? i po kojoj cijeni? i jeli tako po novom zakonu ili vi i dalje čitate stari zakon o preuzimanju? a što ako ne objave ponudu, a ta firma koja preuzme LRH nema imovine koju bi mogli ovršiti? pa opet tužbe trgovačkom sudu, pa ovrhe…shvaćaš li da nas ovdje mogu ponovno navući jer pravna situacija nam nije bajna. toga se ja bojim, a ta je mogućnost opcija. navodim NAMJERNO najcrniji scenarij , sve s ciljem da se sekta osvijesti i da počnemo konstruktivno pisati, a pritom ne mislim na iščitavanje izvješća nego mislim na čitanje između redaka što nam se ovdje sprema. a ne sprema nam se ništa dobro , ako mene pitate. čemu te podjele? pa ko je.b.e lokalnu zajednicu??? zašto se sada njima ide na ruku?? nelikvidna dionica postat će još manje likvidna. eto – slobodno komentirajte, ali molim bez sektašenja. osobno se nadam da do toga neće doći, ali ipak moramo biti spremni na sve. baš na sve, jer dva puta nitko ne voli biti navučen. sjećam se čobija još i njegove izjave da će većinski obeštetiti dioničare LRH…a onda odjednom – ništa od toga…