@daliborop
Odlicne analize. Podsjecate me na mene na ATLN.
I dalje sam spremniji ulagat u SNHO, nego u LRH
U koji ćete SNHO ulagati, Alfa, Beta, Gama ili Delta? Ja bi najrađe u Deltu, jer je to već praktički brend zbog Ine. Ina Delta. Pa je onda dobro i SN Delta.
[/quote]
Pa vise ni LRH nije jedan LRH.
Ovaj LRH zajedno sa SNHO postaje takva sprdačina da to nisu istine…
Ovaj LRH zajedno sa SNHO postaje takva sprdačina da to nisu istine…
Zašto? Pa trebaju se većinski raskusurati, a onda bi moglo doći do nekih prodaja i spajanja…. Komplicirano jest, ali ne mora značiti da je sprdačina i da nema smisla i da nije dobro!
Pa jednostavno nije logično to što rade… Dok se u svijetu stvari okrupnjuju, LRH se djeli na dvije, a SNHO na još firmi… Možda sam se ja i malo prejako izrazio, ali ovo stvara veoma pogodno tlo za muljanje, jer je nekada umjetnost pročitati i shvatiti jedno izvješće, a kamoli 7 ili 8 njih…
Pa jednostavno nije logično to što rade… Dok se u svijetu stvari okrupnjuju, LRH se djeli na dvije, a SNHO na još firmi… Možda sam se ja i malo prejako izrazio, ali ovo stvara veoma pogodno tlo za muljanje, jer je nekada umjetnost pročitati i shvatiti jedno izvješće, a kamoli 7 ili 8 njih…
Pa meni je baš ovo super jer se lipo vidi što se točno trenutno ima, što se kome prenosi, koja je imovina, koje obveze. Da se ovo radi tek tako, onda bi bio problem, ali ovo je jasno koji je cilj. A onda će se lako to okrupniti ili jedno po jedno prodati. Sigurno ima neki plan s tim.
Ok Yako, ajde reci onda sto je zapravo cilj, ideja, bit tvojih postova.
Ima nas koji te ne razumijemo.
Rado ću pojasniti. Koji dio konkretno vas zanima?
[/quote]
Pa pogledajte u zadnjih par strana svoje postove i recite zasto to navodite sto navodite? Ima li neki drugi opcenitiji razlog ili samo glasno razmsljate?
Nadam se da sam odgovorio i bio jasniji.
Pa pogledajte u zadnjih par strana svoje postove i recite zasto to navodite sto navodite? Ima li neki drugi opcenitiji razlog ili samo glasno razmsljate?
Nadam se da sam odgovorio i bio jasniji.
Pa evo čitam ih i u svakom jasno piše to što piše, neznam što bih konkretno trebao pojasniti?
Od koga? Ostoje? Opatije? Ne znam od koga bi mogli tražiti kad je sve već raspodjeljeno, a nekako sumnjam da ih naš sitniš previše zanima
[/quote]
mislim da bi se našla lijepa količina (ako je cijena lijepa), i to par tisuća komada
[/quote]
Mišljenje mi je isto i prije par godina i sada, ovdje nema ozbiljnih količina niti za jedan ozbiljniji fond. Mirovinci raspolažu s ogromnim količinama love i bili bi zainteresirani vjerojatno jedino da im Ostoja ponudi cjeli svoj dio.
Promet od tisuću, dvije ili tri dionica godišnje nije ozbiljan promet i svi smo zaglavljeni u dionici jer ozbiljne potražnje niti trgovanja nema. Najbolji je promet bio kad je Ostoja sve nas nag*zio da kupujemo po 5-6 tisuća, pa smo lijepo pokupovali, a on dobro utržio.
Rastakanje tvrtke na dvije tvrtke i rasprodaja imovine mogu pogodovati muljarenju, a u Hrvatskoj je muljarenje općepoznati sport. Jasno mi je da političari žele svoj dio kolača, ali to se moglo napraviti i kroz podjelu dividende, a ne kroz dijeljenje tvrtke na dva dijela. A podjelom dividende bi vjerojatno i narastao interes za ovu dionicu, pa se više ne bi trebali kokošariti.
Inače živi bili pa ja bio u krivu i svi odlično zaradili.
Super su mi ova prepucavanja a nitko ni jednu jedinu konkretnu brojku. Kazete nelikvidno a ja vam postam podatake da je ove godine trgovano kao 4 prethodne zajedno. Sad je problem podjela a za podijelu su glasali i mali dionicari i to neki koji o ovome ipak znaju nešto više i od mene.
Na kraju imate na tržištu tvrtki koje su likvidnije, veće i ne dijele se nego su se spojile pa ne vidim problem da ulozi te u njih. Analitičari su postavili target na +20-30% ako se ne varam. To je onda sigurna zarada, zašto se gnjavite sa LRH
Bas sam pogledao, kakve su namjere oko vecinskog vlasnika LRH. Puno nekih FX poslova a zanimiva je podjela LRH Cavtata. Dođe samo na SN Gamu. Šta to znaći?
Ako je ko malo više pratio SNHO, neka pomogne sa kojom informacijom:
gama: 10.318 LRH (to je 5,3% u strukturi SNHO)
delta: 25.540 LRH (13,3%)
alfa: 98.825 LRH (51,4%)
beta: 57.506 LRH (29,9%)
Komentari dobrodošli.