Već krenuo stavljati linkove sa Google streetview ali što da se mučimo evo tu je sve lijepo pobrojano 🙂
E sad neka netko drugi da procjenu 🙂
Samo da dodam da čak i ja koji mislim da jako dobro poznajem LRH, imovinu, koji sam preroštao katastar i gruntovnicu nisam znao za neke od ovih stvari da su u posjedu LRH. Ne vjerujem ja da će se sve ovo prodati ali dio sigurno hoće.
Za Imperial nema oglasa ali dobro upućeni znaju da je za njega već stigla neobvezujuća ponuda.
Neka prodaju 2-3 nekretnine sa ovog spiska i eto nam 50 mil kuna više prihoda u ovoj godini ali s time i jedno 45 mil kuna više EBITDA.
To znači za ovu godinu 450-470 mil kuna prihoda i blizu 200 mil kuna EBITDA
Nekako mi se čini da će dioničari “stare” LRH i nakon podjele zadržati cijenu iznad 4.000 a možda i ostati na 4.500 kn po dionici + dobit će i dionicu LRHC koja teško da će vrijediti manje od 1.000 kn
Ja sam stavljao u svoje tablice oko 30 mil kuna godišnje prihoda od prodaje imovine no po svemu sudeći da će se ići i agresivnije.
Ne vjerujem u dividendu (ali ideja ima smisla) Koliko ja znam pripremaju se značajne investicije, a na ovaj način nefunkcionalna imovina će se koristiti da zaduživanje ostane u nekim nižim okvirima što nam značajno podiže vrijednost dionica.
Niti ja ne vjerujem u dividendu jer bi je u tom slučaju dobile i Opatija i ostale općine.
Eto nitko nije napravio procjenu ovih nekretnina pa da ja pokušam.
Malo sam pogledao koliko se traži za slične stvari.
1. Vila Zagreb, Opatija 1080 m2 x 2500 eur = 2,7 mil
2. Vila Danica, Lovran 640 m2 x 2500 eur = 1,6 mil
3. Vila Lauriana, Lovran, 1075 m2 x 2000 eur = 2,2 mil
4. Vila Zagreb, Lovran 754 m2 x 3000 eur = 2,3 mil
5. Vila Medveja, Medbeja 300m2 zemljište, objekt 94 m2 x 3000 eur = 0,3 mil
Neke od vila imaju i zemljišta okolo pa sam ih i zbog toga drugačije vrednovao, a isto tako i pozicije nisu sasvim iste.
Projekti:
1. Zemljište s bungalovima 6000 m2 x 700 eur = 4,2 mil
2. Kompleks Splendid zemljište 1900 m2, objekti 3128 m2 x 1000 eur = 3 mil
3. Vila Marina 721 m2 x 2000 eur = 1,4 mil
Poslovni prostori:
1. Praonica zemljište 2000m2, objekt 1674m2 x 1000 eur = 1,5 mil
2. PP Medveja 132m2 x 1500 eur = 0,2 mil
3. PP Opatija 413m2 x 1200 eur = 0,5 mil
Ukupno je to 20 mil eur
Ovo naravno nisu sve nekretnine koje LRH ima i izvan su funkcije
Nabrojat ću neke veće:
Hotel Ičići – vjerovatno ide u obnovu resort 280 soba
Hotel Zagreb – projekt postoji, prodaja ili obnova
Vila Slatina, Moščenićka
Vila Slatina, Opatija – obnova ove zime
Vila Fani
Vila Miramar Lovran
daliborpop, znao sam da znate znanje, ali ovo je new level. i sami ste rekli da ne stignete na ovaj način pratiti puno dionica, tek nekolicinu, ali ibakić je godinama pratio samo jednu rastavljajući i sastavljajući n atome. i sve je to na kraju isplatilo svoj trud
>ali ibakić je godinama pratio samo jednu rastavljajući i sastavljajući n atome. i sve je to na kraju isplatilo svoj trud
Ovo zvuci da je bitno imati srecu i odabrati “pravu”, “jednu” dionicu koju ces pratiti!
[emo_palacg]
Eto nitko nije napravio procjenu ovih nekretnina pa da ja pokušam.
Malo sam pogledao koliko se traži za slične stvari.
Nije da već sto puta nisu procjenjivane nekretnine, svi znamo da je LRH pun ko’ brod 😉 no do sada nismo imali nikakve koristi od toga. Ako me pamćenje dobro služi do sada nije napravljena revalorizacija nekretnina.
Kempinski portorož prodan. Kupac Agri holding.
Već sam za tren pomislio, da je LRH kupila…jer su bile stavljene ove vile na prodaju…ali tako sada ima više otvorenih opcija…
Što je s onom lovom kojom je lrh pokušala zauzeti poziciju u istrabenzu?
da je darko (sam) mogao bi pokupit split(lav+kerce) i onda je lrh broj jedan na jadranu
ovako prodaja i ja odoh u p.m kad me se žena dohvati zašto ne vrijwedi 12
Jedan zaniljivost:
Od ovih vila na popisu 2 su već bile “prodane” i to pogodite kome?
2009 je stara uprava LRH oglasila prodaju Danice i Lauriane. Početna cijena 3,27 mil EUR (eto nisam daleko sa mojom procjenom)
Na natječaj se javio SN holding i pobijedio, ali se kasnije se odustalo od prodaje, a SN hoding je ionako dobio cijelu LRH