LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što se tiče “sekte”, da, ovo sve malo vuče na “sketu” jer nitko ne poziva na oprez, a znamo kako smo prošli sa tužbama i političarima, zato, uvijek zdrav razum, vuk je u janjećoj koži, ali je i dalje vuk 😉

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

sve ja to znam matej, ali mene muči taj cavtat. jednostavno, koja god se dionica podijelila, sve je propalo. ovdje smo svi – pretpostavljam – radi neiskorištenog potencijala turizma opatije. u tome se slažemo. i sada odjednom netko, nakon što je kupio portorož i cavtat, što je i dovelo cijenu sa 3000 na 4000 kuna, dijeli dionicu na 2 dijela i to ne jednaka nego 1: LRH Opatija, 2: LRH Cavtat u kojem je i portorož.
Dakle, sada imamo jednu atraktivnu dionicu, ali manje vrednovanu zbog podjele (LRH Cavtat) – iako osobno smatram da bi cijena bila ovdje i bez kupnje tog cavtata – i imamo jednu nepoznatu dionicu LRH Cavtat – koju smatram da će puno manje ljudi kupovati, a već iovako je LRH nelikvidna dionica, ne skroz ali pretežno nelikvidna.
Komu prodati taj cavtatski dio, nakon podjele kad vidimo da se takvim dionicama jedva trguje. Vas to ne brine, ali mene brine jer ovdje sam uložio pristojan novac.

Brine, brine, i tu bi se složio s tobom jer ni ja nisam kupio LRH zato da bi se sada dijelio i da imam u portfelju potencijalno još manje likvidnu dionicu od ove sada 🙁

Evo otišao sam u arhivu Sent items maila Udruge. 1.8.2010. je poslan prvi mail sa adrese udruge, i do kraja 2010. ih je otišlo točno 878 sa mog računala!
U prosjeku 6 dnevno u tih prvih 5 mjeseci pa si vi mislite. U to naravno ne računam cirkularne mailove koji su išli na mailing listu od blizu 200 mailova dioničara, ili nekih 40ak mailova novinara koje sam prikupio. Gdje su još pisanja po forumu, telefoniranja, sastanci i slično. Ogroman posao.

Respect.

Ne mogu shvatiti stav d se dionicom LRH Cavtat ne bude tržilo jer eto to je neki odpadak od LRH Opatija….
Pa to će biti jedina međunarodna turistička firma na našoj burzi čiji večinski vlasnici žele daljnje širenje ne samo izvan države već širenje i izvan regije…

Ne mogu shvatiti stav d se dionicom LRH Cavtat ne bude tržilo jer eto to je neki odpadak od LRH Opatija….
Pa to će biti jedina međunarodna turistička firma na našoj burzi čiji večinski vlasnici žele daljnje širenje ne samo izvan države već širenje i izvan regije…

Ne znam baš koliko ima smisla tržiti dionicu u kojoj će ukoliko grad Opatija i općine prodaju svoj udio SN Holdingu, SN Holding biti 89% vlasnik. Najbolje se trže dionice gdje se dijeli dividenda ili gdje ima šanse doći do borbe za preuzimanje.

Ako ima smisla trženje, zašto se već godinama LRH ne trži ili netko misli da je trženje ovih oko tisuću dionica godišnje s kojima se protrguje?

Za očekivati je da će ukoliko do ovakvog obrata dođe, SN Holding istisnuti male dioničare pod svojim uvjetima i postati jedini vlasnik, te tako maksimalizirati zaradu od neke buduće prodaje LRH Cavtata.

Pa to je LRH i sad pa se ne trži.

Koja depresija se širi, gledam na mojedionice od 01.03.2009 kad je Crobex otprilike bio na dnu, lrh je dionica koja je skoro najviše porasla, oko 325%. Više od nje samo atln, jamnica i vjerojatno bivši korf sada rivp. A što bi htjeli? Po svemu što vidimo nikad manje rizika za ovu dionicu. I naravno da smo svjesni da u bolesnoj državi i u životu nema sigurnosti u ničemu. Ali uzimajući sve u obzir procjenjujemo da je rizik prihvatljiv. A ako ne lijem žuć, depresiju i cinizam onda smo u sekti. Pa ja mislim da je odlika sekte da se povuku i čekaju smak svijeta. A mi dioničari smo puni nade i optimizma. I svaka čast Draženu što troši i vrijeme i novac na korist svima nama. Pozdrav i ostalim sektašima na čelu s guruom Daliborom, Matejom kao ispostavom sekte u inozemstvu, te plavcem, kanabisom i ostalim fanatičnim sljedbenicima.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Sve je to ok ali mi koji smo tu malo duže od velikog pada nemamo nikakvog razloga za euforiju.

Iskreno ako imaš kakvu konkretnu količinu ne vidim niti da bi ni ti trebao imati. Cijena može biti kakva hoćeš ali ne možeš prodati kad nema kupaca. Ili “sektaši” trguju međusobno pa se tako tješe 😉

Nema razloga ni za euforiju ni za depresiju. I ja ne želim još izići. O tom ću početi razmišljati tek ako i kad cijena naraste za bar 50%. A i tada ne do kraja, ako se budemo razvijali kao dosad

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Sto to znaci kad preporucujete oprez? Dali sam dovoljno oprezan ako odem na skupstinu, ostvarim dobar kontakt sa ostalim dionicarima, napravim svoju procjenu firme, pregledam konkurente, osluskujem stanje u drzavi i svijetu ili trebam po vama napraviti jos neki korak?

potpis: oprezni

ma što ti to vrijedi kanabis kad nema kupaca ni za lijeka. pa bid je šupalj da je to koma. ovo je dionica koju moraš imati zauvijek jer prodati je ne možeš. za mene ništa čudno jer ja sam samo u takvima na žalost. svaka čast draženu, on se trudi , kao i matej, ali vi ostali – vama ne vjerujem ništa. štoviše, uvjeren sam da drukate i prodajete istovremeno, a to je jako ružno. pitate se zašto to mislim? pa zato što ste mene optužili da sam prodao i da sad drukam za nižu cijenu. kako bijedno. to nisam u životu napravio niti bi tako jadno postupao jer pisanje po forumima rijetko kad utječe na cijenu. a onaj koji je prodao neki dan – daleko je on od neiskusnog i prestrašenog ulagača, ali moderator mi je obrisao post o tome tko je prodavao i zašto.

...povijest se ponavlja...

Probaj staviti 100 komada na 4100kn, da vidimo koliko dugo ce stajati. Na 4100kn imate 30% zarade od pocetka godine, sto nije malo. Ako ste htjeli likvidnost, onda zse nije za vas. Svoju kolicinu lrh sam poceo agresivno skupljati na 2300kn i za par dana su ju napucali vec na 2800kn.

Veliki snho prodajem vec par dana i dokupljujem lrh. Snho je kupljen po 209kn, jer je u tom trenutku
lrh bila na 4600kn.

I ne moras imati dionicu zauvijek, nego nikako prinosom nisi zadovoljan. Sad bi bilo najbolje vratit vrijeme pa izac na 4600 i sad se tovarit po 4200kn. E pa malo morgen. Kad dionica dotakne 5000kn pisat ce te kako bi trebala vrijedit 6000, pa 7000.. i tako u nedogled. Prodajte dionicu danas na 4300kn i tih 20% razlike sto vam treba zaradite na necem profitabilnijem. Ja imam dovoljno razloga da i dalje ostanem ovdje.

New Report

Close