LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A kolega Matej nas je obavijestio da u sloveniji postoji udruga malih dionicara svih tvrtki na burzi. Steta sto kod nas nema takve inicijative, jer iako Drazen odradjuje odlican posao takvom udrugom bi bili jos jaci.

Bilo je takve inicijative u nekoliko navrata sam to predlagao investitorima koje poznajem, uvijek je odgovor bio , super može, ali je na tome ostalo, naravno plavi je trebao sve sam organizirati, no nažalost nije.

LRH ispala iz Crobexa.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Vjerovatno ste ovdje novi. Postoji Udruga malih dioničara LRH.
Osnovana je 2010 i bila je vrlo aktivna. U jednom trenutku je okupljala blizu 200 dioničara, no uglavnom su ostali oni koji su krenuli u tužbe za ispunjenje obveze ponude na preuzimanje od strane Opatije. Dio postupaka još traje.
Udruga nije tu samo zbog toga i svakako bi bilo pametno ju “reaktivirati”
Bilo je nekih ideja da se krene i u smjeru osnivanja Hrvatske Udruge malih dioničara (svih malih dioničara) pa je istu osnovao Ratko Bošković i tu je predsjednica Vesna Škare Ožbolt ali nije zaživjela i vidim sada čak je i stranica ugašena.

Stranica Udruge malih dioničara LRH (www.dionicari-lrh.com) je trenutno izvan funkcije iz čisto tehničkih razloga i bit će aktivna ponovo za par dana. Uskoro se planira sazivanje skupštine jer treba popratiti ovo što se dogodilo i sa LRH.

Postovani Drazen,

ne, nisam znao da uopce postoji Udruga malih dionicara LRH i nisam tu novi (u dionicama LRH sam oko 3 godine), ali samim time vidite koliko je malo zastupljena Udruga u aktivnostima oko dionice. Kako god, cini mi se da bi trebalo biti sve puno aktivnije i usredotocenije, ovako mi se cini da je Udruga samo nesto sto postoji, ali ne djeluje.
Kako god, hvala na informaciji.

I što je napravio većinski vlasnik da se ostane u crobexu.
Što je napravila udruga za ostanak u crobexu.
Mislim da nitko ne vodi računa o likvidnosti ove dionice.
A tako puno se piše o LRH.Karta svašta prima!!!!!

Pa mislim, da se o tome puno piše. LRH je nelikvidna dionica. Kome to nije jasno? Odnosno ko je mislio, da je to likvidna dionica?

I jedno pitanje – šta točno bi trebala udruga raditi? Pozivati, da se više trguje?

Dodao bi da sam ja na skupštini bio ispred Udruge iako udruga nije dioničar pa ne može biti na skupštini jer nije član, no preko punomoći članova predsjedniku udruge za skupštinu ona bi mogla zastupati dioničare i štiti njihove interese.
Ja sam ovo što sam podnio protuprijedloge na skupštinu podnosio u svoje ime, zbog procedure, ali je to napravljeno u ime Udruge i u interesu svih dioničara. No razmislite svi skupa dali je mudro da mali nemaju svog zastupnika na skupštini u ovakvim situacijama?
Jer moji osobni interesi ne moraju se uvijek podudarati sa intereima ostalih dioničara. Možda i meni zatreba novac za gliser [emo_smijeh]

Kupuj draz, zapisujem se za voznju 😂

www.lociraj-popust.com

Funky, 04.09.2015. u 12:54
Jer moji osobni interesi ne moraju se uvijek podudarati sa intereima ostalih dioničara. Možda i meni zatreba novac za gliser [Smijeh]

Funky, 04.09.2015. u 12:54

Kupuj draz, zapisujem se za voznju 😂

Ja bih iza…na skije!

Dali daj molim te nap. Analiz. Ako je cijena kvad. Stana nap 1800(3000 se vrti) pa da vidimo koliko vrijedi i pitanje sto je sa grand hotelom opat

Ljudi moji trebate biti zahvalni sto imamo par forumasa koji nas redovito informiraju i bore se za nas. U kojoj su to jos firmi na zse prosla dva protuprijedloga malih dionicara?
Svi koji su u zadnjih 5 god ulozili u lrh nisu u minusu, a kad tad ce se namiriti i oni koji su kupovali 2007 god.

Ako pogledamo sve aspekte ovo je najbolja dionica na zse. Mora da je i vas par to pokopcalo pa bi sada svim silama usli, naravno po 4000kn ako je moguce. Cekajte Q3 da prihod dodje na 420 mil pa ce te vidjet kako ce se cijena opet stabilizirat na 4600kn.

Postovani Drazen,

ne, nisam znao da uopce postoji Udruga malih dionicara LRH i nisam tu novi (u dionicama LRH sam oko 3 godine), ali samim time vidite koliko je malo zastupljena Udruga u aktivnostima oko dionice. Kako god, cini mi se da bi trebalo biti sve puno aktivnije i usredotocenije, ovako mi se cini da je Udruga samo nesto sto postoji, ali ne djeluje.
Kako god, hvala na informaciji.

@whiterose

Udruga je svojedobno odigrala vrlo važnu ulogu vezano uz podizanje tužbi malih dioničara protiv Opatije, a njeno vodstvo pokazalo zavidne organizacijske i prezentacijske sposobnosti. Kasnije se to razvodnilo zbog nezainteresiranosti samih članova no pretpostavljam da ako se pojavi neki novi zajednički interes da će se ponovo aktivirati po potrebi.
Ali evo, kada već koristite kostrukciju “trebalo bi”, predlažem da se aktivirate pa sve to što bi trebalo provedete osobno u djela.

Evo otišao sam u arhivu Sent items maila Udruge. 1.8.2010. je poslan prvi mail sa adrese udruge, i do kraja 2010. ih je otišlo točno 878 sa mog računala!
U prosjeku 6 dnevno u tih prvih 5 mjeseci pa si vi mislite. U to naravno ne računam cirkularne mailove koji su išli na mailing listu od blizu 200 mailova dioničara, ili nekih 40ak mailova novinara koje sam prikupio. Gdje su još pisanja po forumu, telefoniranja, sastanci i slično. Ogroman posao.

Ne treba bacati drvlje i kamenje na Dražena, čovjek je napravio koliko je mogao i što je smatrao da je dobro za dioničare okupljene oko udruge. Na kraju krajeva, nije morao ništa napraviti, ali je ipak nešto napravio. E sada koliko smo imali od toga i dali ćemo imati što od toga, to smo vidjeli ili ćemo tek vidjeti.

Naravno da se dosta nas puno puta opeklo, pa sada pušemo i na hladno, a istina je i da lijepe riječi i prazna obećanja ne znače ništa. No iskreno ne možemo kao pojedinci i sitni dioničari mnogo niti napraviti.

Zato hvala Draženu na svemu što radi i što je do sada napravio, a svima i dalje preporučam oprez, jer u ovakvom društvu i s ovakvim političarima, nikad nisi na čisto. Ako što za nas i naprave to će biti samo s toga jer su prvenstveno napravili za sebe, a eto mi smo usput bolje prošli.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

New Report

Close