LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odlično izlaganje, YakoFuko, samo vam je promakla informacija o uvrštenju LRH HC u Službeno tržište? Kad već podsjećamo…

Opatija je dobila jos jednog clana u nadzorni odbor, a i prije toga je njen clan imao veca prava nego u bilo kojoj drugoj tvrtki. Pa se iz toga pitam zasto se ostale tvrtke onda ne spominu??

Delboy ne znam tko svaki dan kupuje-prodaje. Ja sam ovih dana nesto na 4100 uzeo. No znam tko je prvi put srusio sa 4500 na 4000. Radilo se o vrlo neiskusnom ulagacu kojeg su mediji uplasili.

Previse ste u naslonjacima i previse citate blog. A blog je vrhumska cenzura i jednoumlje. Ovdje bar mozete postaviti upit ili dati svoju viziju. Daliborovi komentari su itekako pozeljni i trazeni na svim dionicama.

A kolega Matej nas je obavijestio da u sloveniji postoji udruga malih dionicara svih tvrtki na burzi. Steta sto kod nas nema takve inicijative, jer iako Drazen odradjuje odlican posao takvom udrugom bi bili jos jaci.

Ne kuzim uopce koji je vas cilj? Clanstvo u udruzi? Javite se Drazenu. Ako mozete bolje upravljati novca od uprave lrh, pokrenite svoj biznis. Meni se cini da bi vi i ovce i novce. Najbolje da vas gazda nazove i kaze da ce lrh biti prodana za soma eura u 11mj.

Kako vi ne kužite da je delboy prodao to malo LRH što je imao i sad je krenuo ovako pisati… Ajde, da ovo njegovo ima IMALO smisla što piše valjalo bi mu argumentirano i odgovoriti. Ali….

Nisu mi samo jasni ti ljudi koji prodaju i onda pišu negativno. Čemu? Mislite da ovo utječe na trgovinu pa vas je strah da niste napravili krivi potez? Zbilja ne razumjem… Al eto, 100 ljudi, 120 čudi… Što ćeš…

Uglavnom, prozirno…

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Odlično izlaganje, YakoFuko, samo vam je promakla informacija o uvrštenju LRH HC u Službeno tržište? Kad već podsjećamo…

Nije mi promakla, super, biti će u Službenom, čitati ćete izvještaje, ali što to garantira, da ćete je moći prodati? Već sam spomenuo da većinski uvijek pušta kada mu nije bitno.
Kad se već podsjećamo, sjetimo se i kako igraju igrači kad je važno:

http://www.liburnija.net/odrzana-skupstina-lrh-opatija/

Da istina. Toga se je treba sjetiti. Ali po drugoj strani nakon te skupstine dupustilu su, da u nadzorni idu 2 clana Opatije te da treba biti nadzorni odbor suglasan oko tih pitanja (ako se ne varam). Tako, da barem je Opatija imala neko zastitio (i sa njom i mali dionicari). Ali to ima svoju logiku, jer nema smisla da se boris prema nekome, koji ti moze sutra zatvorit neka znacajna vrata.

Naravno sada će se to promjeniti (prvo u LRH CA). Zato i otvoreno pitanje, na kojeg ce vrijeme najbolje odgovorit: dali ćemo vidjeti promjeno u ponašanju prema malim dioničarima kada Opatija izađe.

Nije mi promakla, super, biti će u Službenom, čitati ćete izvještaje, ali što to garantira, da ćete je moći prodati? Već sam spomenuo da većinski uvijek pušta kada mu nije bitno.

1) većinski vlasnik najavio je prodaju
2) javna ponuda
3) u međuvremenu izvrsno poslovanje

Volio bih i ja da je cijena niža, ali upravo to izvrsno poslovanje moraš platiti više.

Ma da sve je to bez veze. Sjedneš za komp i našišeš nešto bez brige i pameti, bez i jednog konkretnog podatka i brojke.
Ova podjela je strašno negativna, i naravno nije ništa dogovoreno unaprijed, a mali dioničari su bili tamo samo da se ogrebu za dobar ručak.
Bože moj.
Molim vas ajde samo potrošite 15 minuta da uopće pročitate uopće ta 2 protuprijedloga malih dioničara koji su usvojeni. Protuprijedlozi ZSE – Dražen Nikolić
To je naravno sve bezveze. Pa da to nije napravljeno onda bi stvarno imali razloga da lupate glavom u zid. Istina pitanje je dali bi to bilo zakonito da su napravili ali netko je morao doći na skupštinu da stavi protuprijedlog, i da eventualno izrazi protivljene na podjelu.

Ali da se ne svađamo previše, evo jedna pozitivna posljedica skupštine. Odmah u ponedjeljak na javnu raspravu je stavljen prijedlog izmjena PPU Opatije na javnu raspravu.
Za LRH vrlo bitan dio: – izmjena obuhvata luke posebne namjene – marina Ičići, ukidanje proširenja.
To je smetalo da LRH krene u radove na novom resortu.

Nemoj misliti na m2!

Puno se piše o skupštini, a tamo je bilo samo par ljudi… Svatko može izvlačiti svoje zaključke, no bez pravih informacija je to šuplje.
Mali dioničari u pravilu ne dolaze na skupštine (ne samo u LRH) a očekuju da netko drugi brine o njihovim interesima. Realno?
Najčešći argument je da glas malih nije presudan pa nema smisla dolaziti. Ni to nije istina jer u mnogim pitanjima je bitno sa koliko je glasova nešto izglasano, i da se ne izjavi protivljenje. To je instrument kojim se također mogu štiti interesi pa čak i sa jednom jedinom dionicom.
Ali mali ne dolaze niti znaju svoja prava…

Čitam malo ove psotove i čudno mi je da uložite negdje novac i onda nema ni minimum povjerenja u ljude koji tu tvrtku vode ili su vam partneri u tom poslu? A onda još propuštate prilike da dođete na skupštine koje su jedine prilike da svoja prava zaštitite, i da se informirate o onome što vas zanima.

Što se tiče skupštine: DA, sve je bilo unaprijed dogovoreno !!
A i inače je to tako. Čak i moji protuprijedlozi su dogovoreni i prodiskutirani prije skupštine. Skupština je formalnost gdje se dižu ruke.
Za ovu skupštinu je bilo 7-8 protuprijedloga i svi su usaglašeni prije.
Suvlasnici naravno nemaju potpuno iste interese i moraju se dogovarati. Sjedne se za stol i traži se kompromis. Tu malih obično nema, ali evo ovaj put su na sreću bili za tim stolom.

Podjela se dogovarala jako dugo, tražila ju je Opatija, sve je dogovoreno i usaglašeno prije skupštine. Što se tiče ove teorije zavjere da je Ostoja želio prevariti Opatiju sa članom NO to vam isto ne stoji. I prije ovoga Opatija je imala 2 člana NO, a statut joj je dao dodatna prava. Ovdje je bila stvar tehnike. Prije su svi članovi NO bili birani. Prijedlog je bio da Dujmić bude izabran, a da se drugi član imenuje od strane NL i da ne prolazi skupštinsku proceduru. Opatija je onda tražila da se oba njihova člana imenuju, a ne biraju. Zašto i koji su njihovi motivi meni i nije presudno, pa se s tim nisam zamarao.

Meni kao dioničaru je bitno da vidim da se sada pristupilo realizaciji onoga što nisu skupštinske odluke nego su dio malo šireg dogovora koji je napravljen. Opatija će sa svoje strane otkloniti niz prepreka koje je LRH imala, pokreću se ozbiljne nove investicije u interesu svih. Dali je to interes i malih dioničara? Ja nažalost ne znam koji su interesi malih tj vjerovatno su vrlo različiti a nema inicijative (osim po pitanju tužbi) da se dioničari organiziraju i zauzmu neki stavi i definiraju interese.
Mali dioničari iako imaju nekih 9% na skupštinama sudjeluju u promilima, dakle uopće ne mogu predlagati nešto konkretno jer za to je potrebno barem 5%
Ja sam samo na prvoj skupštini prikupio neki značajniji postotak glasova ali opet je to bilo tek 2,5-3%
Da se organiziramo da dođemo sa tih 5% mogli bi nešto i tražiti, ali realne stvari. Na ovoj skupštini smo tražili i dobili nešto bitno za male. Velikima ova kotacija nije bila bitna niti su o njoj razmišljali. Žalosno je da institucionalci nisu reagirali.
No to nisu “njihovi” novci pa ih baš briga, ali vaši jesu!! Od pisanja po forumu ništa se neće dogoditi. Nitko nije uputio mail na LRH, Opatiju, SNHO da upozori na taj propust, a koštao bi vas jedno 600 do 1000 kn po dionici jer bi ista ostala izvan burze.
Put do Opatije košta i treba vremena. Ja sam potrošio ta 2 dana ali sasvim bi drugačije izgledalo da sam imao potpisano 100 punomoći i da je tamo bilo još 20-30 dioničara. Iako onda vjerovatno nebi bilo ručka [emo_smijeh]
Sad smo dogovorili da ne treba ni ovjera pa ćemo vidjeti dali je tih 50 kn problem.
Nemam ružičaste naočale i trudim se biti realan.
Sviđa mi se što sam čuo i vidio. Imao sam i iskoristio priliku da saznam sve što me je zanimalo o poslovanju tvrtke, planovima i ciljevima, te planiranim razvojem događaja. Mislim da su svi koji su bili i to čuli jako zadovoljni.
No o tome se naravno ne može pisati po forumu.

Da ne vjerujem tome što sam čuo, upravi i suvlasnicima prodao bi dionicu.

Ja bi samo dodao da izvan dionica u vlasništvu SNHO i grada je 39.791 dionica što je 13,15% a ne 9%.
Trenutna tržišna vrijednost je cca 170 mil kuna tj 22,5 mil eur
Ne radi se o malom novcu, ni malom interesu.

Nemoj misliti na m2!

Postovani Drazen,
da li mislite da bi bilo ispravno i dobro razmisliti o otvaranju neke tipa Udruge (tipa Udruga malih dionicara LRH i LRHC, ili ponaosob), nalik na Valamar udrugu malih dionicara, i probati kroz nju okrupnjavati postotak malih dionicara sa svrhom dostizanja 5 % kako bi mogli kvalitetnije reagirati na Skupstinama? Meni se to cini sasvim ok, sta vi mislite? Da li je to prevelika birokratska peripetija, pretpostavljam da financijski osim neke godisnje clanarine ne bi bilo nekih pretjeranih troskova? Isto bi se kroz Udrugu mogle (tko hoce)davati punomoci kako bi, barem papirno, vise dionicara sudjelovalo na Skupsini. Takodjer, cini mi se, gledajuci potpuni kaos na forumu “Utjecaj na tržište kapitala – uvođenje poreza na kapitalnu dobit” i vrlo moguci veliki utjecaj uvodjenja poreza na promet dionica, da bi bilo pametno jednostavno kvalitetnije, organiziranije djelovanje u nasim LRH dionicama, kako bi barem za one dugorocne investitore bila sigurnija pozicija po pitanju likvidnosti dionica posto ce se sa razlogom sa stupanjem poreza na KD, ta likvidnost drasticno smanjiti.
Kako god, pitanje svima a ne Drazenu, sta mislite o osnivanju Udruge malih dionicara LRH (sa ili bez LRH HC)te organiziranije i kvalitetnije djelovanje po pitanju nasih dionica, posebno u svjetlu sto je ona poprilicno nelikvidna na ZSE.
Pozdrav, Petar

Pa petre, udruga postoji, mislim, vec cca 7 godina…

www.lociraj-popust.com

I što je napravio većinski vlasnik da se ostane u crobexu.
Što je napravila udruga za ostanak u crobexu.
SNHO kao gazda i ne može u orobex jer je u MTPtrgovanju,tamo su i LULG i PCTS.

Mislim da nitko ne vodi računa o likvidnosti ove dionice.
A tako puno se piše o LRH.Karta svašta prima!!!!!

New Report

Close