LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da je novinar napravio vrlo dobru analizu, s tim da bi ja pomakao tu prodaju LRHC na ranije jer vrpce se režu prije izbora pa je jesen 2016 neki zadnji rok da to realiziraju.

Nemoj misliti na m2!

Netko želi izaći…a netko lijepo skuplja.

edit: Frankie?

Rezultati za kolovoz:
U Opatiju u kolovozu 7% više noćenja i 3% više dolazaka !!!!

U prvih 8 mjeseci 10% više noćenja i 11% više dolazaka.
Brojka od 850.000 noćenja ove godine je dosegnuta 18 dana ranije nego prošle godine. U prvih 8 mjeseci je po noćenjima 12% više austrijanaca, 4% njemaca i 7% više domaćih i 3% više talijana.
Po tom redoslijedu je i zastupljenost gostiju.

Jasno je da je uz ovakav porast potražnje i cijena išla gore, a najave za posezonu su jako dobre.

Nemoj misliti na m2!

Ima li podataka za cavtat i portoroz (matej?)

www.lociraj-popust.com

Ove godine je cijeli Jadran profitirao a pogotovo kvalitetne destinacije kao Opatija, pa i Cavtat i Portorož, a osim povečanja broja nočenja nitko ne govori da je bilo ikakvih rupa i spuštanja cijena zbog ovog ili onog, mislim da će ova godina po rezultatima biti strašna, Opatija i Portorož imaju i ovako jako dugačku sezonu a što se tiće Cavtata, pogledajte samo svaki dan vremensku prognozu za sjeverni Jadran, pa za srednji pa za južni, regija Dubrovnik i sjeverni Jadran kao da su dvije različite države…
ako je na obali Istre ujutro 16 celzijusa, na srednjem Jadranu je 18 a u Dubrovniku 20 što nije mala razlika…
već su prije par godina komentirali u Valamaru da je popunjenost u Dubrovniku u “dobrom Mediteranskom prosjeku”…

Portorož ima isto par posto plusa.

Očito je cijela regija u plusu. I to je super.

Ajde nadite regiju koja nije u plusu u europi?

Nema je, svi su u plusu, cijeli mediteran, cijela europa….

@ivanreskovic: Mozda Ukrajina / Turska / Grcka?

@matejt
Nemojte misliti da rusim nesto, al jednostavno je tako, zivimo u doba 7 godine nakon velike krize, i sada krece 2 godine berba(tako se kaze), i tada svi uzimaju….

Ono sta je jako bitno, a to je dali su se sve te kompanije pripremile za smanjenje prihoda u svom rastu uz zadrzavanje fixnih troskova a da profitabilnost toliko ne pada….

To je kljuc!

Ukrajna, nebi rekao da je to neko turisticko odrediste i vec se 3 godine vidi rat

Turska napreduje stopama koje mi nikada necemo uhvatiti

Grcka je zadrzala proslu godinu

To vam je vise opca tema tipa moja predvidjanja, vracanja i stanje nacije. Vani se sve vise putuje i dio kolaca ce uvijek zavrsiti kod nas. Moja vradjbina govori ovako. Prije 3 god se slavilo belje, ipkk, viro, podr, zvecevo. Pisalo se ljudi uvijek moraju jesti. Koliko vidim po rezultatima tih kompanija ispada da ne moraju jest, vec putovati.

Recesije nece biti. I pritisak koji vi sada osjetite od kine, izbjeglica i nesposobne vlade se brzo promijeni. Za 2mj su izbori. Nova vlada napravi rez. Hrvatska odmah postaje atraktivnija zemlja za ulagace. Smanje pdv i neke parafiksalne namete u turizmu. Turistima skoce marze. Sama lrh bi od toga mogla imati preko 20 mil ebitda. Pa onda napravite valuacije. Vama je skupo nesto sto ima povrat 10 god. Meni je to jeftino. Pogotovo kad su baza vrlo vrijedne nekretnine i kad na to imam monopol. Koliko vidim trzista hrane su puno osjetljivija. Vec smo imali svinjsku i pticiju gripu. Bolest krastavaca, poremecaj trzista mlijeka, kvote za secer, prirodne nepogode…

@ivanreskovic: da, nakon rasti uvijek dođe neki pad. Mislim, da je ovdje LRH u dobroj poziciji, sto nema nekog utega (prevelikog duga) a isto tako vjerujem, da uprava dobro radi i brine cak i o tome.

Ako se zaista desi koja reforma koja ude u prilog turizmu, onda toliko bolje. A vidimo sami, kakav je potencial i kod domaćih gosta.

Oćito neče biti ništa od Hoteli Kempinski, Portorož. Navodno prodano MK Grupi (Kostić). za 25 mio EUR. vir: dnevnik.si

Oni su bili pored još jednog potencialnog kupca. Baš me zanima, da li je bila LRH i normalno, kakvu kalkulaciju su imali.

New Report

Close