LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko je vidio ženi reći istinu 🙂

Dečki ovo je računica na osnovu kako to sada burza vrednuje.
Očekujem 2 stvari.
Prodaju ili aktivaciju značajnog dijela nefunkcionalne imovie (najave kaznenih komunalnih naknada će to sigurno ubrzati)
Radi se o rezervi od 40 mil eur kojih nigdje nama u našim izračunima.
To vam je dodatnih 1000 kn po dionici.
Onda vam taj novac ode u investicije pa za godinu dvije radi bar 15 mil eur novog prihoda, a to opet stvara 5-6 mil eur novog EBITDA
I ako tržište nastavi vrednovati dionice po 11 EBITDA to podigne vrijednost tvrtki dodatnih 60 mil eur što je još 1.500 kn po dionici.
Jel zbrajaš 101 ?
Pa kad gazda proda “stari” LRH bit ćeš na 0
A ženi nemoj reći da imaš još dionicu LRH-HC sastrane

Nemoj misliti na m2!

Čekaj dali a kamate uzmi ovako 6000 milja 2007 i 10% a mi sa cavt. I portorz. Cijena 4000 pa kozu ce oderat da se razumijemo ima puno gorih Dion. Jako puno samo mi pusipn ne želimo priznat

Ma kad ulažeš u dionice.
Trebao si lijepo tada za to što si stavio u dionice kupiti stan od 150 m2 u Zagrebu. Bilo ih je tada pravih prilika za 2500-3000 eur pa da nisi kupio 101 dionicu morao bi još podići još nešto malo kredita u švicarcima.

Ma šta je bilo dići kredit od 500.000 CHF (300.000 eur) na 30 godina sa 3,99% u CHF. Rata samo 2.300 CHF tj 10.000 kn tj 1.500 eur. Pa najmovi lijepših stanova u Zg su bili 1.000-1.200 eur. A ovako si u svome.
Pa žena radi u osiguranju, a ti u banki plaćice zajedno 25.000 kn, ima i za more i za skijanje.
Istina danas je to rata od 16.000 kuna, a plaće 18.000, dužan si više nego si posudio tj 330.000 eur iako kredit plaćaš već 8 godina. Prodao bi stan i sad tražiš 2.000 eur/m2, a nude ti 1.500.
Da ga i prodaš po 2.000 to je 300.000 eur i onda moraš zamoliti banku nenamjenski da zatvoriš tih 30.000 što je ostalo. I skoro si na 0

Ups, zaboravio sam, nemaš oni svoji početnih 600.000 kuna, otplatio si banki jedno 150.000 eur kredita, a ostao bi ti za uspomenu gotovinac na 7 godina na samo 500 eur mjesečno.

Ispričaj tu bajku ženi :))

Nemoj misliti na m2!

Stari pitaj lalovca da ti odobri 100 komada po cijeni iz 2009 god kad je cijena bila 1000kn. Vjerujem da bi to moglo proci, ako vas u kucanstvu ima vise od 4 punoljetna clana.

Analiza: Kakva je budućnost Liburnia Riviera Hotela nakon nedavne podjele tvrtke (I. dio) @ Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga

http://www.liburnija.net/analiza-kakva-je-buducnost-liburnia-riviera-hotela-nakon-nedavne-podjele-tvrtke-i-dio-opatija-matulji-lovran-moscenicka-draga/

Da ste vi vlasnik SNHO da li bi ovih 25% LRH Cavtat plaćali skuplje ili jeftinije?
Dugoročno ,bit će kako bude,kratkoroćno što dionica bude jeftinija SNHO će kupovati jeftinije.Dakle,dioničari SNHO bi trebali profitirati što dionica bude jeftinija jer će i paket biti jeftiniji.
A kako su vlasnici SNHO maheri naše ZSE močvare bolje promatrati razvoj situacije
sa strane i ulaziti niže.

Mislim da se nećemo nasititi meda,ni napiti mlijeka.A suša je!!!!!!

Nekak si razmišljam ko običan seljak, da ja krenem nešto prodavati, onda bih možda i namjerno držao visoku cijenu na burzi, da mi kupac ne bi postao sumnjičav i pitao kako to da od mene tražiš 100, a na burzi je 40?

Sad malo kad razmišljam (otvorio mi članak oči) , s političke strane ovo je fantastičan potez opatijskog gradonačelnika Dujmića – izvući će lovu pred izbore, a oporba će ostati bez municije. Vrlo jednostavno, mudro i efektno.

Umjesto da ulažemo u Cavtat, mi ćžemo ulagati u Opatiju, reći će Dujmić i vjerojatno najaviti izgradnju tog predimenzioniranog kongresnog centra koji u konačnici i ne mora biti toliko zlo. Plus što će vjerojatno LRH-u omogućiti daljnja ulaganja u Opatiji. win-win. Mudar čovjek.

Mislim da se nećemo nasititi meda,ni napiti mlijeka.A suša je!!!!!!

Tko nema dionice sigurno neće.

Lopina obicno kad idu ta preuzimanja uvijek cijena pada dolje?? Mozda u predstecajnim dionicama. Uzmi neku najnizu cijenu za lrh hc. Po meni ispod 1000kn ne bi trebalo ici i onda pogledaj za koliko dobijes maticu ako danas kupis po 4000kn.

Koliko vidim zaba radi procjenu lrh hc. Bila bi prava steta da ju procjene na 10 ili vise ev ebitda. Kad je kupac ocito todoric.

Kopirano bez komentara:

Ovaj sektor dao je i gubitnika dana. Riječ je o Liburnia Riviera Hotelima (ZSE:LRH-R-A) čija je cijena potonula 7,6 posto, na 4.250 kuna, uz 191 tisuću kuna prometa. Glavna skupština Liburnia Riviera Hotela (LRH) u četvrtak je prihvatila plan podjele te tvrtke i izdvajanje nove tvrtke LRH Hoteli Cavtat, nakon čega će LRH nastaviti upravljati liburnijskim hotelima, a LRH Hoteli Cavtat hotelima u Cavtatu i Portorožu. Prema planu, podjela će se provesti smanjenjem temeljnog kapitala LRH za 202,7 milijuna kuna, a toliko će iznositi temeljni kapital novog društva LRH Hoteli Cavtat. Tako će temeljni kapital LRH, koji sada iznosi 898,8 milijuna kuna i podijeljen je na 302.684 dionice nominale 2.970 kuna po dionici, biti smanjen na 696,1 milijun kuna, pri čemu će nominalna vrijednost dionice biti smanjena za 670 kuna, na 2.300 kuna.

Dokupio danas 10 komada da zaokružim cifru…

New Report

Close