LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zar sam ja jedini koji se s ovom podjelom uopće ne slaže. većinu nas zanima opatija i njeni hoteli, a o tamo nekom cavtatu ja nemam pojma. o portorožu znam toliko da tamo svako malo odem u izlazak i na cugu, ali ne i više od toga. dakle – po meni mi smo namagarčeni jer mene LRH Cavtat ne zanima niti najmanje, a sada ću biti dioničar tog sranja. Nebitno je to što mene ne zanima nego smatram da uopće neće biti kupaca za tu dionicu i da ju se neće moći po adekvatnoj cijeni prodati. Sve su rasturili. Čestitke njima, a nama – bog zna. vrijeme će pokazati.

...povijest se ponavlja...

Pazite kod hbrl je pisalo da stupa na snagu odmah. No to nije pravno legalno. Stupa na snagu upisom u sudski registar. Vukadin je sve svoje dionice prodao i zbog tako nejasne odluke skupstine napravio minus od 90%. Ovdje ce ici obavijest od datumu bez prava.

Odluka o podjeli je jedno, a sâma podjela drugo. Vukadin je očito špekulant koji se je prešpekulirao. [emo_smijeh]

Leb cudno mi to za njega. Mi smo za hbrl provjeravali, no posto nismo bili 100% sigurni odustali smo od kupnje. Danas bi imali prinos od 1000%

Delboy pricas kao da su kupili hotel u babinoj gredi. Cavtat i portoroz su lokacije
sa dodatnom vrijednoscu, a i da nisu opet su kupljene po 7 ev ebitda. Dio je vec isplacen.

Moje iskustvo iz HBRL i RIVP je takvo da Skdd postupa tek nakon što je statusna promjena provedena u sudskom registru.
Odluka o pripajanju(odnosno njezin datum) nema nikakvog utjecaja na raspodjelu dionica.
Također između upisa statusnih promjena u sudski registar i prijave skdd-u mora proći 8 dana žalbenog roka.

Skdd izdaje očitovanje o danima s pravom odnosno bez.

Mene je hanfa također zeznula za veliki prinos kod hbrl jer su mi rekli da je datum podjele dan održavanja skupštine. Žao mi je samo što to nemam napismeno.

Leb cudno mi to za njega. Mi smo za hbrl provjeravali, no posto nismo bili 100% sigurni odustali smo od kupnje. Danas bi imali prinos od 1000%

Delboy pricas kao da su kupili hotel u babinoj gredi. Cavtat i portoroz su lokacije
sa dodatnom vrijednoscu, a i da nisu opet su kupljene po 7 ev ebitda. Dio je vec isplacen.

nitko to ne spori, ali ja ne želim biti dioničar nikakvih hotela u cavtatu jer mi to nije nikakav turizam. portorož je dobar turizam, ali da sam htio tamo ulagati kupio bi dionice hotela bernardin, a ne LRH. smatram da u portorožu, kao i u svim slovenskim firmama uostalom, ima puno kostura iz ormara jer što se tamo radilo od 90-tih do danas, to samo bog zna, dok cavtat meni nije baš nešto u pogledu nekog jakog turizma. to je lijepi gradić i to je sve.
poanta je svega što sumnjam da će biti kupaca za LRH Cavtat i to je ono što me brine. Za LRH Opatija ja se ne brinem, no sada će nam potezom pera prepoloviti našu imovinu jer kažem : cavtatom se sigurno neće pretjerano trgovati, a ako i bude, to će biti po znatno manjim cijenama od zajedničke dionice. eto, vi mene demantirajte, ali ja sam predugo ovdje pa znam kako to ide. većinske naravno boli ona stvar, oni će cavtat ako treba i delistirati jer kupca će naći i na burzi i mimo nje. a mi? mi ćemo kitu u zube.

delboj, sad kad se dionica dijeli i kad ćeš stvarno imati mogućnost zadržati Opatiju, a prodati Cavtat i Portorož, ti sad negoduješ.

A nisi negodovao kada nisi imao priliku prodati Cavtat i Portorož.

Trkeljaš.

delboj, sad kad se dionica dijeli i kad ćeš stvarno imati mogućnost zadržati Opatiju, a prodati Cavtat i Portorož, ti sad negoduješ.

A nisi negodovao kada nisi imao priliku prodati Cavtat i Portorož.

Trkeljaš.

ma čovječe jel ti čitaš što pišem??? pitam te tko će kupiti to smeće od dionice LRH Cavtat kad smo skoro svi ovdje zbog LRH Opatije. LRH Opatija je ono što je atraktivno, a ovo ostalo je u pogledu trgovine na burzi čisti šrot i svima bi to trebalo biti jasno. Koja je vjerojatnost da to bude fer vrednovano na burzi kad su se dosad “šlepali” za opatijskom majkom. to je ono što mene muči, nedostatak kupaca u kojeg se kladim odmah sad.

Pa delboy to je rijetka dionica gdje ćeš moći ubrzo izići kad Opatija bude prodavala svoj dio, ti prihvati ponudu i sve pet. Pa neka te diskontira do jaja omjeri nisu takvi da značajno izgubiš. Ostaje Opatija i idemo dalje. A vidjet ćemo kad se posloži dobro izvješće hoće li biti kupaca.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Pa delboy to je rijetka dionica gdje ćeš moći ubrzo izići kad Opatija bude prodavala svoj dio, ti prihvati ponudu i sve pet. Pa neka te diskontira do jaja omjeri nisu takvi da značajno izgubiš. Ostaje Opatija i idemo dalje. A vidjet ćemo kad se posloži dobro izvješće hoće li biti kupaca.

upitno je mora li biti ponude po novom zakonu. a i mogu misliti koja bi bila cijena u ponudi.

Dajte delboy malo čitajte izvješća, ne znam što imate protiv ovih ulaganja.
Meni je osobno žao što to nije ostalo pod istom kapom pa bi kroz jednu dionicu imao lijepu diverzifikaciju, a ovako to sad sam moram balansirati.
Za početak Cavtat radi u prosjeku veći prihod i veći EBITDA nego matica.
Za Portorož još nemamo neke rezultate, i već su se iz uprave ogradili za ovu godinu, no jasno su rekli da očekuju rezultate na nivou grupe, a koliko sam ja do sada iskopao podatke i tu je prihod po sobi bio veći nego u LRH.
Ok radi se o manjem broju hotela sa višom prosječnom kategorizacijom.
No baš što se Bernardina tiče ne znam koliko je imalo smisla ulgati tmo oni su radili prilično loše. Solidan prihod, ali vrlo male marže.
Kako se sad po sloveniji raspetljavaju stvari sve gdje su njihovi fondovi imali prste je izgleda bio kriminal. Upravljači su imali modele kako da izvlače za sebe novac kroz poslovanje tih tvrtki. Zato im je sad puno toga u stečajevima i rasprodaji.
Ako LRH tamo posloži posao kao kod nas to će biti vrlo profitabilno.

Već sada u listopadu nakon objave 3Q vidjet ćemo dali je istina to što je uprava najavila.

No ono što je još važnije je to da je vrijednost same LRH značajno narasla baš zbog tih akvizicija. Ne mislite?
Budući su obje kupljene većim dijelom iz kredita, a da nisu vrlo profitabilne, vrijednost tvrtke nije se trebala mijenjati.
Ako ti tvrtka vrijedi 100 mil eur na burzi i uzmeš 40 mil eur kredita pa za njih kupiš nove kapacitete tvrtka bi ti trebala vrijediti opet 100 mil eur.
Pa polako rasti kako zaradom otplaćuje kredit.
Kod nas se dogodila da tvrtka nakon toga vrijedi 180 mil eur na burzi + 40 mil eur duga. To znači da sada vrijedi 220 mil eur?
Kako to?
Ok popravilo se i poslovanje matice ali ne toliko da joj vrijednost naraste toliko. Ključ je baš u pravovremenim i povoljnim akvizicijama. Tržište vrednuje tvrtke 10-11 EBITDA, a LRH je kupila ove hotele puno povoljnije.
Ja cijenim da LRHC vrijedi cca 600 mil kuna na 11 EV/EBITDA.
Dužni su negdje 3 EBITDA pa bi onda tržišna kapitalizacija trebala biti oko 450 mil tj 1450 kn po dionici.

Matica će ove godine raditi 270 mil, pa bi uz dug od 1,5 EBITDA trebali vrijediti oko 3.400 kn po dionici.

To je sve na temelju procjene prihoda za 2015.

Kako ja vidim kroz medije se priprema da bi to grad mogo prodati po 1000-1100 kn najviše. To je za SNHO isplativo jer to je negdje 8-8,5 EBITDA, no naravno da bi oni željeli i jeftinije. 50 mil je 6,6 EV/EBITDA
Opet se radi na procjeni rezultata za 2015.

Nemoj misliti na m2!

Delboy udara kontru na forumu kako bi dobio pozitivna misljenja.
Soba hcvt-ata je placana 42 000 eur na 3,5 zvjezdice. Toliko ce se sada uloziti u palace belevue da se digne sa 3 na 4 zvjezdice. Prema tome to onaj tko zeli rast i razvoj firme to treba pozdravit.

Koliko ce lrh hc biti zanimljiv malima nemam pojma. No to ce biti solidna firma sa 150 mil prihoda i kao takva svakako vidljiva na burzi. Zanimljivo je da ce pola prihoda zaradjivati van hrvatske. Sto je odlicno. A kroz daljnja ulaganja moguce je i da ce 1/3 ostvarivati u hr, 1/3 u slo i 1/3 u italiji.

Dali pa onda ovo nevredi 12 ja 2007 kupovo po 6000 sta cu ženi reci

New Report

Close