LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma netko je dobro napisao, da mnoge ovo zbunjuje, a onda rađe prodaju dok mogu. Mnogima nije jasno što ova podjela znači, a ne čitaju ni svi forum. Ovaj koji je prodao za gliser je dodatno napravio pomutnju 🙂
Nema veze, nekome evo prilika za povoljniji ulazak.

Nemoj misliti na m2!

daliborpop, jesmo li sigurni kada nastupa split. ukazao bih na primjer hotela brela gdje je istina bio stock split, i bilo je jako puno pomutnje, ali ništa od nasih nagadanja nije bila istina, nego kad jew split bio proveden u skdd, onda je skdd uredno izdao priopćenje – zadnji dan trgovanja starom dionicom je taj i taj, prvi dan trgovanja novim dionicama (u rujnu 2013 je to bilo). tada su neki bili prodavali ne znajući, drugi kupovali ne znajući, ovi potonji su dobro omastili brk jer su kupili nesplitane dionice po smiješnim cijenama. nekako mi se čini budući dolazi nova dionica na tržište da to mora biti uredno objavljeno i egzaktno naznačeno kad počinje trgovina s novim dionicama

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

A i u planu podjele vam piše da stupa na snagu kad ga prihvati skupština, a ona ga je prihvatila… To piše na 8. str. pod točkom 17.2.

Totalna je pomutnja jel ovo sad dionica podjeljenog društva ili nepodjeljenog! Ovo nije nagovor ni poticaj na nikakvu akciju na tržištu kapitala. Prije donošenja investicijske odluke treba biti siguran. Ja osobno nemam dionice LRH, a nemam ni pojma kada će doći do podjele!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

@investimire
u pravu si!
Kod HBRL je stvarno bila katastrofalna pomutnja sa tim splitom.
A još kad se pustilo trgovanje, pa se cijena odredila kao 1/20 cijene prije splita (split je bio 20:1), pa se lako moglo prvih dana na burzi kupiti HBRL po 2-3kn (sada je preko 10kn, i to čini mi se još nije skupo).

Ja ne prodajem, čekam rasplet i čuvam keš za dokup novih.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@KressoM

Nešto slično je pisalo i kod splita HBRL, pa su mnogi sljedeći dan prodali.
A onda su u HBRL rekli da će “dan splita biti onaj dan kada neko (john doe) iz HBRL pošalje rješenje Trgovačkog suda o upisu novih dionica u SKDD”. Dakle, to je bilo na dan kad je neki NN odlučio.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@Zlatek

Odlično! Dobar primjer! Onda vjerojatnije da se tek treba provesti!

Al opet nismo 100% sigurni, jel da? Ja se sada ne bi usudio nista… [emo_vrtimise][emo_beztona][emo_naivan]

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Identična situacija ovoj bila je kod podjele ZLAR na ZLAR i HZLA! Sad baš čitan plan pa ću pokušati skužiti kako je tamo bilo!

Zlatni rat d.d. – plan podjele Društva (odvajanje s osnivanjem)

Isto piše:
ZAVRŠNE ODREDBE
Ovaj Plan podjele stupa na snagu kada ga svojom odlukom odobri Glavna skupština Zlatnog rata d.d.,
kao društva koje se dijeli.
Plan podjele dostavit će se sudskom registru Trgovaĉkog suda u Splitu u smislu odredbe ĉlanka 550. g,
stavka 1. ZTD-a, te će se o tome u Narodnim novinama objaviti obavijest u smislu odredbe ĉlanka 550.g, stavka
2. ZTD-a.

Ja sam pročitao što i vi tj očitovanje pravne službe LRH.
Oni su rekli da će postupak biti proveden kada se za to ispune uvjeti, a to je prvo da promjena bude upisana u sudski registar TS. Onda će nas obavjestiti za dalje.
Ne mislite valjda da nakon što se izborio da se dionica uvrsti na tržište sada Dražen nešto mulja sa tom obavjesti?
Na kraju krajeva ako ne vjerujete najlakše je poslati mail u LRH ili ZSE ili SKDD, čemu nagađanja?

@kressom

Tvrtka je podijeljena odlukom skupštine, no dionica je pravo i to prenosivo. Kad ju kupite kupujete i prava koja proizlaze iz dionice.
Kupac dionice LRH danas je kupio “staru” dionicu i s njom je kupio i pravo da dobije i “novu” LRHC.
Odmak od 2 dana (T+2) je trenutak kada se provodi kupoprodaja. Trgovanjem na burzi ste prihvatili da se transakcija provodi nakon 2 dana. Do tada su novci vaši, a dionica je prodavateljeva i sva prava idu njemu dok ne dođe do preboja. Zato će nas SKDD također obavjestiti kada se to bude provodilo.
Možda se eventualno dogodi “pomak” do početka trgovanja novom dionicom na ZSE jer uvrštenje na burzu ide “svojim putem” i moguće je da se dogodi da prođe neko vrijeme da se s dionicom može trgovati na ZSE. Kažem moguće, iako rekao bi da to ovdje neće biti slučaj.
Pogledao sam kako brzo inače TS u Rijeci upisuje odluke skupština i vidim da trebaju cca 1,5-2 mjeseca. To znači negdje od polovice listopada da bi mogli očekivati provedbu i daljnje obavjesti.

Također ja ništa nikome ne sugeriram ni savjetujem. Ako ne vjerujete, najbolje provjerite sami.

Nemoj misliti na m2!

Što se tiče ZLAR, skužio sam ovako:
11.05.2012. – Plan podjele ( u njemu kao i kod LRH piše da “stupa na snagu kada ga svojom odlukom odobri Glavna skupština

10.07.2012.Glavna skupština koja je prihvatila plan: “Odobrava se Plan podjele Društva Zlatni rat d.d (odvajanje s osnivanjem) kojeg je izradila Uprava Društva 11. svibnja 2012., kojim odobrenjem je donesena odluka o podjeli društva.

03.10.2012Zlatni rat d.d. – priopćenje o provedenoj podjeli u kojoj piše: ovime obavještavamo javnost, Burzu i Hanfu, da je Trgovački sud u Splitu dana 17.09.2012. donio Rješenje (Tt-12/3158-4) o upisu osnivanja novog trgovačkog društva HOTELI ZLATNI RAT d.d. kao novog subjekta nastalog podjelom trgovačkog društva ZLATNI RAT d.d.

25.10.2012 – OBAVIJEST (datirana 22.10.2012.): Zlatni rat d.d. – obavijest o podjeli društva od SKDDa u kojoj piše: Korporativne akcije, podjela odvajanjem s osnivanjem i smanjenje temeljnog kapitala bit će provedene 31. listopada 2012. godine. (podebljano i podvučeno u samoj obavijesti! i još:
Prvi dan trgovanja dionicama društava HOTELI ZLATNI RAT d.d., oznake: HZLA-R-A, pojedinačnog nominalnog iznosa od 360,00 HRK je 26. listopada 2012. godine.

Dakle jasna i nedvosmislena objava došla je prije zadnjag dana. Onda ne bi trebalo biti straha.

Ja sam pročitao što i vi tj očitovanje pravne službe LRH.
Oni su rekli da će postupak biti proveden kada se za to ispune uvjeti, a to je prvo da promjena bude upisana u sudski registar TS. Onda će nas obavjestiti za dalje.
Ne mislite valjda da nakon što se izborio da se dionica uvrsti na tržište sada Dražen nešto mulja sa tom obavjesti?
Na kraju krajeva ako ne vjerujete najlakše je poslati mail u LRH ili ZSE ili SKDD, čemu nagađanja?

@kressom

Tvrtka je podijeljena odlukom skupštine, no dionica je pravo i to prenosivo. Kad ju kupite kupujete i prava koja proizlaze iz dionice.
Kupac dionice LRH danas je kupio "staru" dionicu i s njom je kupio i pravo da dobije i "novu" LRHC.
Odmak od 2 dana (T+2) je trenutak kada se provodi kupoprodaja. Trgovanjem na burzi ste prihvatili da se transakcija provodi nakon 2 dana. Do tada su novci vaši, a dionica je prodavateljeva i sva prava idu njemu dok ne dođe do preboja. Zato će nas SKDD također obavjestiti kada se to bude provodilo.
Možda se eventualno dogodi "pomak" do početka trgovanja novom dionicom na ZSE jer uvrštenje na burzu ide "svojim putem" i moguće je da se dogodi da prođe neko vrijeme da se s dionicom može trgovati na ZSE. Kažem moguće, iako rekao bi da to ovdje neće biti slučaj.
Pogledao sam kako brzo inače TS u Rijeci upisuje odluke skupština i vidim da trebaju cca 1,5-2 mjeseca. To znači negdje od polovice listopada da bi mogli očekivati provedbu i daljnje obavjesti.

Također ja ništa nikome ne sugeriram ni savjetujem. Ako ne vjerujete, najbolje provjerite sami.

[emo_palacg] Ma naravno! Ništa ja ne tvrdim, samo očito da je bila neka pomutnja pa da se razjasni, zar ne? Osobno nemam dionice pa me nije direktno briga, al eto, zanima me, zašto ne? Nisam naravno mislio da itko laže ili mulja, al očito nije svima sve jasno (meni također – nije sramota ne znati – glupo je uzimati stvari zdravo za gotovo, zar ne?). Evo, našo sam kako je to išlo na ZLAR, pa nadam se da je nekome pomoglo.

Pazite kod hbrl je pisalo da stupa na snagu odmah. No to nije pravno legalno. Stupa na snagu upisom u sudski registar. Vukadin je sve svoje dionice prodao i zbog tako nejasne odluke skupstine napravio minus od 90%. Ovdje ce ici obavijest od datumu bez prava.

New Report

Close