LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hvala Drazen.

Jah bi dodao još to, što je mene najviše impresioniralo:

uprava LRH je sasvim usklađena sa osnovnim interesom dioničara. Malima i velikima. Rade za isti cilj – povećavanje vrijednosti firme, koji će se na kraju dana morat odrazit i na cijeni dionice (kada dođe do prodaje).

– firma radi super. A najbolje još dolazi, jer sada dolazimo u razdoblje gdje će biti odnos općina-LRH u nekakvom win win situaciji. A općina več ima niz infrastrukturnih projekata koje će realizirati sa novcem kojeg će dobit (multifunkcionalna dvorana, plaža Slatina, marina i slično).

– SNHO je svjestna kakve su valuacije hotela vani. I zato ne misle za svaku cijenu prodajat. Isto tako to stoji za LRH kad pričamo o novim akvizicijama – oni ne žele platit neke visoke cijene, jer na kraju dana ipak žele sa uloženim novcem nešto zaradit.

Inaće oćekivao sam na skupštini više malih dioničara jer to nije bile obična skupština. Ali možete zahvalit Draženu, da smo danas za stolom sa največima dioničarima dogovorili da mali dioničari nismo ispali sa vlaka.

Tako da, još jednom hvala Drazen.

Evo dužan sam još i napisati nešto o hrani u Ambasadoru….
Imao sam nekad davno i restoran pa recimo da nešto i znam o tome

Nabrojat ću neka od jela koja su servirana jučer i danas:
Odlična gusta riblja juha, sa povrćem, školjkama, rakovima… (razmišljao sam da grabim 2 x)
Marinirani inčuni
Salata od hobotnice
Tatarski biftek
Rižoto sa slanutkom, bobom i sipom
Šurlice sa teletinom
Ravioli sa škampima i crnim tartufima
Lignje na žaru
Brudet od lignji sa palentom
Buzara od mješanih školjki (dagnje su bile u manjini)
Trilje
Frigani molići
File brancina
Svinjski file
Goveđi file
Janjeći kare
Više vrsta priloga
Izbor salata, slastica, sireva itd..

Sigurno sam nešto i zaboravio, a nisam ni sve ovo probao, ali sve što jesam bilo je odlično. Kako vizualno, tako po kvaliteti samih namirnica, ali stvarno su uspjeli da hrana bude ukusna i stalno svježa, što je često problem kod hotelskih samoposluživanja. Sve meso bilo je pečeno kako treba i stalno su iznosili svježe
Ne tako davno bio sam gost kod konkurencije u Opatiji i ovo je znatno iznad njihove ponude i kvalitete. Tamo nikad nebi uzeo pansion nego samo noćenje sa doručkom, a kad sam ga i imao plaćeno išao sam jesti u neki od restorana. Da sam bio smješten u Ambasadoru siguran sam da nebi propustio ručak/večeru

Nadam se da nije tako bilo samo radi skupštine…. [emo_namigusa]

Sad nam vec vadis mast 😝😝

www.lociraj-popust.com

Drazene hvala na iscrpnim informacijama.

Vidim da je uprava nevjerojatno prijateljski raspolozena prema malim dionicarima. Jedna od rijetkih na zse. Tako da dvojim o ponudi hrane za vrijeme skupstine i u druge dane. Sala!

Na skupstini se moglo cuti da prvi val prodaje lrh krece u 9 mj. Do sada su se izgleda bavili preslagivanjem firme. Isto tako culo se da imamo kupce za vile u portfelju, ali ih ne prodaju jer prvo traze nove mete za ulaganje. To je iznimno dobro jer se i dalje prema novcu odnose vrlo odgovorno i slijede svoj plan ulaganja sa povratom do 7 god. Nova ulaganja osim u opatiji, trebala bi ici izvan granica hrvatske i slovenije. To je dobro jer uprava diverzificira portfelj, pa ce mali dionicari biti zasticeni kao da posjeduju vise firmi na zse. Da ne kazem da ce lrh i tu biti u prednosti jer ce se i dalje siriti izvan granica.

Novine ovih dana svasta pisu, a ne potrude se prouciti ni ono najosnovnije. Vidim da po njima lrh ima ispod 95% hcvtata. I da su kupljena samo 2 hotela u portorozu. Ostali su mozda isli gratis??

Lijepo bi bilo da opatija izadje iz lrhc i omoguci im nesmetano sirenje. Grad ce novac uloziti u infrastrukturu, sto nam opet povecava vrijednost matice. A zbog omogucavanja izlaska iz lrhc mislim da cemo u narednom periodu kod novih projekata imati i vecu podrsku.

Sve u svemu jako dobro. Culi smo da uprava jako dobro zna koliko hoteli vrijede i da ih ne misle dati ispod cijene. Jedna baska kao kupalisna destinacija sa popunjenoscu od 100 dana je otisla po 10 ev ebitda. Mi zasigurno vrijedimo znatno vise.

Lokalne glasine[/url]

To je izgleda gotova stvar samo je pitanje po kojoj cijeni.
Rekao bi da ovdje po medijima cijena koja se spominje ovisi o tome tko je uzvor. Ako je sa strane kupca oni cijenu stišću prema dolje, a prodavač je gura prema gore. Ovdje je dobro elaborirano otkud cijena od 50 mil. To je knjigovodstvena i nominalna vrijednost nove tvrtke. To bi bilo 75.661 dionica x 670 kn
Toliko je LRH investirala u kupnju Cavtata + novac koji će po diobenoj bilanci završiti na računu LRH-HC.
Pošto je prodavač lokalna uprava moguće je da prođe i ta cijena, ali meni bi to bilo čudno. Pitam se dali bi Opatija morala provesti neki natječaj?
Ne vjerujem da smiju tako nešto prodati direktnom pogodbom? To nije bio dio nikakavog diobenog plana, nego se sada kad je tvrtka odvojena njihov udio prodaje. Mislim da će Zagrebačka banka napraviti procjenu (ako već i nije) i onda će se objaviti natječaj sa nekom početnom cijenom. SN holding je logičan kupac iako ako bi to išlo po 50 mil vjerujem da bi i neki drugi mogli biti zainteresirani. No kako tu postoji većinski koji će nastaviti kroz novu tvrtku investicije i razvoj ne vjerujem da će im se netko pokušati ubaciti, tako da je i za Ostoju ovo dobra prilika da ovo kupe povoljno.
No osim SNHO ostali kupci koji bi se pojavili moraju imati malo više novaca u džepu jer moraju objaviti javnu ponudu. Morat će i SNHO ali samo za ostatak od 9% što je dodatnih 18 mil za taj dio, dok drugi moraju imati dodatnih 150 iako znaju da se SNHO neće javiti da im proda.

Kada gledamo ovo u svjetlu najave da SNHO prodaje svoj udio u LRH onda će vjerovatno u budućnosti LRH-HC postati njihova tvrtka preko koje će ostati u ovom poslu, a nebi se čudio da sutra LRH-HC kupi neke hotele matice prije nego SNHO proda svoj udio. Kako smo čuli od dioničara koji su bili tamo uprava želi diverzificirati portfelj, no to će ići malo teže bez matice jer tamo je ipak velika nekretninska baza, a i sposobnost zaduživanja nove tvrtke znatno je manja od LRH. Naravno u slučaju prodaje LRH većinski dobija veliki novac (cca milijardu kuna) i ja sam uvjeren da će oni tim novcem nastaviti upravljati kroz novu tvrtku.
Kako će to izvesti to je pitanje jer vidimo da nisu mogli osigurati ni svoj glas za ovu skupštinu pa se glasalo bez njih. Tu je jasno da će se prvo morati razriješiti njihovi međusobni odnosi u SNHO.
No neće sve to ići ni tako brzo, ovo o čemu ja pišem je sve možda neka projekcija koja će događati u slijedeće 3-4 godine, a možda se do tada pojavi neki šeik i kupi sve to skupa zajedno sa Opatijom i gradonačelnikom 🙂

Ja znam samo jedno da kao prvo želim ostati dioničar izvorne LRH jer tu još ni blizu nisu ostvareni potencijali te tvrtke. Kao drugo vjerujem da će nova manja tvrtka rasti i brže zbog toga što lokalna uprava tu neće limitirati razvoj. Vidjet ćemo po koliko će prodati svoj dio grad ali sumnjam da će cijena biti dovoljna s obzirom na potencijal. 1300-1400 kuna po dionici neće ponuditi a ispod toga ja teško da bi prodao. To je 2 booka i 10 EBITDA
Pitanje je tu kako će se postaviti CERP i ovih par većih iz TOP 10. Bez njih ne mogu do 95%. Mislim da CERP ne može ovo prodati jer je to rezervirano još uvijek (bar je bilo na listama koje su nekad objavljivane).
Ja bi volio ostati dio te priče što duže jer sviđa mi se kako rade.
Uz ovo što smo čuli sa skupštine a pogotovo na kuoalrske priče koje kolaju na pp, sviđaju mi se još i više 🙂
Bravo za male koji su uspjeli progurati svoje interese i protuprijedloge. Ne sjećam se kad sam zadnji puta čuo da je usvojen neki protuprijedlog malog dioničara?

Nemoj misliti na m2!

buduci da je dionica LRH-HC u I kotaciji, i ako Opatija proda svoj cijeli udio (25%+1), onda nastupa obveza javne ponude?
ima li koja opcija da ne dodje do javne ponude?
hvala
P.S.
mozda je nekima smijesno moje pitanje ali ja bih htio nesto novca uzeti van i malo diverzificirati rizik ulaganja.

Od kojeg dana kupac stare lrh neće dobiti neće dobiti dodatnu novu dionicu ?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Svaka čast Dražene, to je jako bitno da i LRH Cavtat bude na Službenom tržištu…

Dalibore, s obzirom da se LRH prodaje, nije tajna, sada kada je firma razdvojena ja sam mislio da bez obzira na razdvajanje da će međunarodni konzultanti prodavati obe LRH u paketu, a po tvom pisanju sam shvatio da će se prodavati samo LRH Opatija a da će LRH Cavtat Ostoja ostaviti sebi za daljnji biznis….

Evo lijepog paketića na 4.600 kn, 140 komada…

Funky, 28.08.2015. u 10:54
Evo lijepog paketića na 4.600 kn, 140 komada…

Investimir!
[emo_palacg]

Mozda nije tema za lrh, no mene samo ona zanima, tako da postam ovdje. Ulozili su 40 000 eur po sobi i zarada im je skocila 100%. Mi imamo i hotele sa 2 zvjezdice.

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/prihod-arenaturista-narastao-20-posto-508169

New Report

Close