da sam imao kristalnu kuglu 2007, imao bih je i sad, pa bi bio pametniji i od homera i od delboya
pa kad bi znao da će pasti na 2800, prodao bi. ovako ću malo pričekati. nema žurbe. nek se brine tko je sada kupovao. ja sam ovdje u najvećem plusu od svih dionica. da sam znao da će doći nova kriza, prodao bi po 4600 i ćaos. ovako – pričekat ću.
da sam znao da će doći nova kriza, prodao bi po 4600 i ćaos. ovako – pričekat ću.
delboy, pa u tome i jest poanta – ne znamo ni što će biti sutra, kamoli za mjesec dana. ali i panici dođe kraj, dok se to ne dogodi najbolje je ne paničariti
to je istina – kad je panika, brojke ne vrijede. a kada panika prođe, onda opet vrijede i uvijek će vrijediti. zapravo ova panika je inastala zato što brojke vrijede – valuacije su postale nebulozne i te brojke su počele bosti oči. govori o kini, donkle o americi, mi smo kolateralna žrtva samo.
Po meni je ovo i dalje vrlo sigurna dionica, koja ima pokrivenost u nekretninama na vrhunskim pozicijama. Vrijednost tih nekretnina ce postepeno rasti, neovisno o cijeni dionice. Na srecu i poslovanje lrh ce rasti, tako da u 2016 imamo sigurnih 450 mil kn prihoda.
Lako je u ovoj panici rusit cijenu dionice, kada su se kupci povukli. Za koji dan kad se trziste stabilizira dobit ce se znatno vise nego li je danas bila zadnja cijena. Nekom je danas dobro upalo
Ni prva ni zadnja korekcija na svjetskim tržištima, pa ni kod nas. Kad bi ih zali predvidjeti nebi pisali po forumu nego se izležavali na 25-metarskoj jahti. Na shortu daxa se na ZSE moglo uzeti 300-400% ovih dana.
Burze jesu pale ali gospodarstva naših emitivnih tržišta su u rastu i ovo se događa na temelju “vaneuropskih” događanja, tako da nije za očekivati slabljenje potražnje.
No mislim da o tome možemo na drugim temama ovdje je ipak tema LRH.
Evo nekih zanimljivih podataka o turizmuu 2015.
Ovaj predzadnji vikend u kolovozu ulazak stranaca je bio 13,5% veći nego prošle godine. Znamo da je prošli kolovoz bio rekordan ali prema podacima iz MUPa ovog kolovoza je do sada ušlo 15% više gostiju nego prošle godine.
To je “samo” 1,1 mil više !!
Što se tiče same LRH ulaganje u hotel Kvarner se pokazalo vrlo opravdano. Do 2. vikenda u listopadu ne možete dobiti sobu. S cijenama po kojima se sobe prodaju to bi mogao biti dobar model kako može raditi nagodinu Palace-Bellevue, ali i novih vrednovanja tih hotela.
Tko je zaboravio doci? [emo_smijesak]
Ovo samo govori kako u LRH baš i ne vladaju dobri odnosi…
Varate se Ivane..
Toliko nam je bilo lijepo da smo se odlučili sutra opet naći….
[emo_smijeh]
Malo se šalim ali sve bi trebalo biti ok. Očekujem sutra da se sve sutra odraditi kako je dogovoreno.
Sutra ću nakon skupštine napisati i nešto više. Dioničari koji su bili danas u Opatiji vjerujem da dijele moje mišljenje i da su jako zadovoljni sa svime što smo danas tamo čuli.
Polazeći od toga da investitori aktivno kupuju komercijalne nekretnine u Europi, Sberbank je izabrao uspješan trenutak za prodaju dionica. ”Opća količina sklopljenih poslova s uredima u Europi u II. kvartalu 2015. povećala se za 37%, do 135 milijardi eura. To je najviši pokazatelj od 2007.”, potvrđuje portal Real Capital Analytics.
http://www.poslovnipuls.com/2015/08/26/ruski-sberbank-rasprodaje-nekretnine-u-hrvatskoj-i-madarskoj/