Odlicno izvjesce. Smiren i zadovoljan.
Treba istaknuti da portoroz jos ne radi kako bi trebao, jer se hoteli bukiraju godinu dana unaprijed. 2016-te cemo rast samo na temelju novog vodstva u portorozu.
Moram priznati da sam očekivao više (možda nerealno).
Ipak mislim da se kreće u dobrom smjeru. Ali sporije od (mog) očekivanja.
[emo_beztona]
U odnosu na 2014god:
nocenja vise za 18%
prihodi veci za 23%
GOP veci za 36%
Neka nam svako izvjesce bude ovako slabo i bit cu zadovoljan. Sto ce tek biti ako prodaju koju vilicu kao prosle godine.
kresso, ne brini ti za sol u mojoj ludari! nakon svih silnih hvalospjeva, očekivao sam puno bolji rezultat, a kad ono više nego izduplani kons kumulativ! to je za mene prestrašno i iznenađujuće! KONAČNI REZULTAT! i zato je za mene fi razočaravajući. za neke nije! a to što ti ne prihvačaš drukčija razmišljanja od vlastitih…? to već nije moja briga!
Vidim da je puno kolega razočarano izvješćem, stvarno ne vidim razloga za time. Gledao sam malo nekonsolidirano izvješće, prihodi su čak i već za cca 0.5 mil kn. Treba uzeti u obzir da je prošle godine bilo 10 mil kn izvarednih prihoda na temelju sudske presude u korist LRH. Sami prihodi od prodaje su veći za cca 9 mil kn što je najvažnije. Pošto su izvaredni prihodi za 2Q manji za 8 mil kn gledajući prošlogodišnji 2Q i amortizacija povećana za 2 mil kn, gubitak je samo 3.5 mil kn veći nego prošle godine. Za mene očekivano. Konsolidirano nije zahvalno uspoređivati jer od ove godine imamo i Portorož u FI što naravno povećava rashode i amortizaciju, a i imamo manje izvaredne prihode. Sad tek dolazi udarni 3Q koji će sve to amortizirati, a vidjet ćemo šo će biti i sa prodajom pokoje vile. Sve u svemu EBITDA će i dalje biti vrlo visoka, neto dobit me ne zabrinjava previše i tako ne očekujemo isplatu dividende.
kresso, ne brini ti za sol u mojoj ludari! nakon svih silnih hvalospjeva, očekivao sam puno bolji rezultat, a kad ono više nego izduplani kons kumulativ! to je za mene prestrašno i iznenađujuće! KONAČNI REZULTAT! i zato je za mene fi razočaravajući. za neke nije! a to što ti ne prihvačaš drukčija razmišljanja od vlastitih…? to već nije moja briga!
Izvješće i nije toliko loše.
Ači loše je štp prihodi i nisu veći zbog toga jer je u izvještaju i Portorož.
Loše je što je neiozvjetan razvoj situacije sa Cavratom.,Da li će to biti još jedan LULG,PCTS ili će u prodaju odmah.Dioničari LRH su u neizvjesnosti.
Loše je što će i Portorož putem Cavtata.
Loše je što je dobit preniska za ovoliku cijenu.
Loše je jer se ovaj porast cijene zasnivao na budućim povečanim prihodima,na predpostavkama koje de neće ostvariti.
Loše je što sinergija u velikim sistemima donosi ekstra profit.koji će se
ptetvoriti u svoju suptotnost-anti energiju sa bijegom Cavtata danas,Portoroža
sutra.
Lopina zaintereairao si se nakon dnevnog rasta i pada dionice od 5%. Ksst je tu bez premca, muke oko 5% prepusti drugima.
Ne vidim ni jedan razlog da porast prihoda do kraja godine ne donese 160 mil ebitda. Pogledaj rast nocenja-18%, a rast prihoda-23%. Prihodi brze rastu od nocenja, sto sugerira da nema spustanja cijena i da ce glavna sezona biti odlicna.