Fahrudine lrh se vec javila za gha hotel, to nije tajna. A to sto oni uspiju prodati kvadrat zemljista po 1300 eur, a ne po 300 eur je njihova sposobnost. Svakog normalnog je ostoja vec uvjerio da zna sto radi. Nemojte biti zavidni.
GHA ne prodaje vlasnik nego banke po principu daj što daš, tj kupci znaju da će prodaja biti realizirana pa se ne razbacuju sa novcima. Vidjeli smo po koliko je prodan dug Istrabenza. 70% diskonta !!
Iskreno mene bi iznenadilo da se za Imperial postigne tolika cijena, no sa druge strane tu nije samo trenutno poslovanje mjerodavno. To je vrhunska lokacija, a riječ je i o jedinstvenom i povijesnom objektu. Možda to nešto nosi na cijenu. Ako se za ove male hotele sa 15ak soba traži po 4-5 mil onda tih 14,5 ne izgleda više toliko puno.
Nisam ja ni siguran u tu namjeru LRH da ga aktivno prodaje. Vjerovatno se pročulo da netko traži hotel te veličine na tom području za kupnju, pa su odlučili testirati tu potražnju.
Ako su istovremeno i kupci za GHA onda im nije u cilju nabijati cijene u destinaciji?
Meni je iz svega ovoga bitno da su pokazali da će zadržati dosadašnji model da nefunkcionalnu ( i lošije “funkcionalnu”) imovinu aktiviraju i iskoriste za financiranje ulaganja. Ta prikrivena vrijednost je jedan d razloga zašto sam ulagao u LRH. To nije značajno sudjelovalo ni u knjigovodstvenoj vrijednosti niti u prihodima pa se rezultat toga mora pokazati u rastu vrijednosti.
Osobno smatram da je stavljanje na prodaju ovakvog hotela sa 130 soba u Opatiji samo testiranje tržišta u mogučem pregovaračkom procesu za prodaju cijelog LRH koji je možda već sada u tijeku, moje osobno mišljenje i nije poziv na nikakvu akciju…
Prodaja se kompletno povukla na blizu 5.000 kn
2 dionice na 4798 što je nova najviša cijena od 2008.
Nakon toga smo na 4899 kn. Prije par mjeseci na 4.800 je bio prodajni nalog od 1638 komada.
Ili netko ima nekakvi info koji mi drugi nemamo, ili netko to sam gura prema gore…
za nas dioničare je to nebitno, bitno da cijena raste..
Malo ih je ostalo sto bi prodavali po nizoj cijeni…sve drze cvrste rucice…
Ps: imho prije kraja ljeta 5.xxx,xx
Neki će teka sada postati svjesni što LRH ima
Osim Imperiala, vile Zagreb i vile Slatina, nudili su se i hotel Ičići, hotel Zagreb, kompleks Splendid, hotel Jadran, a možda još nešto.
Zanimljivo jer se tu mogu saznati i neki podaci koje do sada nismo imali.
Za hotel Zagreb piše da se nalazi u D7 zoni te da se kongresni centar gradi na drugoj lokaciji postoji mogućnost prenamjene u T1 zonu
Za hotel Jadran (1380 m2) pišu da je idealan za boutique hotel sa restoranom i velikom terasom, a kompleks Splendid ima 3383 m2 i nalazi se u TA-2 zoni.
Hotel Ičići je na zemljištu od 12.620 m2 u T1 zoni, i prema parametrima dozvoljena je gradnja hotela sa 220 soba.
U Gradu Opatiji, čiji je gradonačelnik Ivo Dujmić član Nadzornog odbora LRH-a, kazali su nam da su za ovu vijest čuli iz medija te da ne raspolažu nikakvim službenim informacijama.
Bit će tu još povuci potegni
Polako dolazimo na radar investitora, koji u biti zasada nisu znali za LRH.
A kako na ponudi nije puno dionica, vidjeti ćemo trgovanje poput današnjog.
Ako ko želi kupit, taj će morat vadit peneze 😉
Čitajte pažljivo:
GRADONAČELNIK O NAVODNOJ PRODAJI HOTELA
A kad već postam da dodamo i ovo:
Grčka dnevno bilježi 50.000 otkaza rezervacija
a onda u tom svjetlu i ovo:
na 1.7. ove godine ušlo je 31% više stranaca nego lani tj 48.722
na zadnju subotu u lipnju ušlo je 10% više stranaca nego lani tj 29.550
Možda to pomogne “međunarodnim financijskim institucijama” pri istraživanju interesa za kupnju cijelog LRH :))
Kaze Dujmic-nije tajna da međunarodne financijske institucije istražuju zainteresiranost za cijeli LRH.Istaknuo je da bi se i u tom slučaju, kada bi do toga došlo, to razmotrilo, ponovivši da će poduprijeti sve dobro za destinaciju, one koji će omogućiti bržu obnovu objekata i veće zapošljavanje.
To je to, kupac bi mogao dobiti 90% lrh. Za takav postotak treba platiti premiju. Moglo bi se tu nesto realizirati u roku 1 god. A do tada kako navode u clanku zestoko rade u povecanju vrijednosti.
Po cijenama nekretnina Opatija prestigla Dubrovnik
Eto i to baš sada kad “mi” prodajemo nešto sitnih kvadrata :))