LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Očito da je ponuda cjelokupne destinacije jako bitna, a tu su Opatija, Dubrovnik i Portorož jako puno postigli i imaju još prostora za rast, ostali tek trebaju raditi na tome, Rovinj ima veliku pomoć Maistre i idu u dobrom pravcu….

Od 01.06. je krenulo jako lijepo vrijeme i mislim da će se već po rezultatima za prvih 6 mjeseci vidjeti da bi ova godina mogla biti rekordna a mislim da će i cjenovno biti jako dobra tako da bi nas i financijski rezultati mogli pozitivno iznenaditi…

Baška je kupalištna destinacija, mislim da je i Rab tu u prednosti u odnosu na Bašku…

Dalibore, za mjesec i nešto dana će izići izvješće za drugi kvartal. Kakva su tvoja očekivanja?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Prema udjelu u noćenjima u prvih pet mjeseci najbolji rezultati su ostvareni u Istri s 603 tisuće dolazaka (rast od 15 posto) i 2,4 milijuna noćenja (rast od 18 posto). Slijede Kvarner s 393 tisuće dolazaka (rast od 13 posto) i 1,2 milijuna noćenja (rast od 16 posto), Splitsko-dalmatinska županija s ostvarenih 317 tisuća dolazaka (rast od 11 posto) i 1,1 milijun noćenja (rast od 12 posto), Dubrovačko-neretvanska županija s 281 tisućom dolazaka (rast od 7 posto) i 919 tisuća noćenja (rast od 6 posto)…

U prvih pet mjeseci ostvareni porasti u dolascima za 12 posto te u noćenjima za 14 posto

http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/dionice-croatia-records-zagreb-ulaganje-oglas-15145379

Dalibore, za mjesec i nešto dana će izići izvješće za drugi kvartal. Kakva su tvoja očekivanja?

Očekivanja su jako dobra i to iz više razloga.

Jako je važno a kako vidimo iz zadnjih postova da sve destinacije u Hrvatskoj bilježe veliki rast. To znači da ove godine neće biti dampanja cijena za popunjavanje rupa. Prošle godine je Istra imala problema i onda su u zadnji čas na tržištima koja su i za Opatiju bitna išla sa agresivnom reklamom i spuštanjem cijena. Iako Rusi nisu u značajnom udjelu bili zastupljeni u Opatiji, imali su veliki podbačaj u Istri pa su to pokušavali nadoknaditi u zadnji čas.
Vidi se i po cijenama koje su ove godine aktualne da su iste od 5-10% više nego prošle godine.

Kao drugo prošle godine je hotel Kvarner otvoren tek nakon 1H tako da nije učestvovao u prihodima. Iako je nominalno to hotel 4*, po cijeni se prodaje kao hotel 5*, a ne vidim da se u njemu uopće može dobiti soba. Samo taj donijet će preko 5 mil kuna u 1H.

Ukratko za 1H na Kvarneru očekujem minimalno 90 mil kuna prihoda (+10%)
Iz Cavtat bi prihod trebao biti oko 25 mil kuna
A iz Portoroža očekujem nekih 20 mil kuna.

Ukupno 135 mil kuna tj oko +25% prihoda u odnosu na prošlu godinu

Ne zaboravite moje su procijene konzervativne, a broj noćenja za 5 mjeseci u Opatiji je već na +13% pa je lako moguće s obzirom na nove kapacitete ali i više cijene da imamo i do 15% viši prihod u Opatiji, a to bi značilo da se ukupno penjemo za +30%, a to je već jako ozbiljna brojka !!

LRH je sada ovladala i sa preko 95% Cavtat pa za razliku od prošle godine u konsolidirani prihod ulazi veći iznos dobiti, a ja očekujem da do kraja godine pokrenu i pripajanje pa će na kraju sva dobit i iz Cavtata, pa onda i iz Portoroža ulaziti u potpunosti u LRH

Nemoj misliti na m2!

Tako je. Jedino gdje svi mogu nabijat prihode je po meni Q2, ali bez danjih investicija i akvizicija nema pomaka u prihodima, govorim za 2016 godinu. Jer ko je imalo pametan zna sta se ocekuje ovu godinu, ova godina je zavrsna, treba se okrenuti 2016-oj….

Prosle godine su i u 3q bile nize cijene nocenja, tako da za kraj godine mozemo puno ocekivati. Neki su se ovdje razmazili akvizicijama, no ni dizanje kategorije nije lose. Pogotovo kada cemo zbog toga u 2016 god imati 20mil ebitda vise. Nakon spajanja hcvt vise nece biti moguca kupovina zbog blokiranja od strane grada, pa zato ocekujem jos koju igricu do kraja godine.

Igricu?, na sta tocno mislis?

Sunce grije na puno.

Nadam se, da so gosti zadovoljni. Ako su oni, onda ćemo biti i mi kao dioničari zadovoljni.

Punom parom naprijed.

http://www.jutarnji.hr/poslovni-planovi-ambiciozne-konobarice-iz-opatije–voljela-bih-ponuditi-neke-dodatne-sadrzaje-nasim-gostima-trece-zivotne-dobi-/1362036/

Dalibore evo demant jedne mlade dame. Kaze da je opatija ipak odrediste starijih. Isto tako potvrdjuje ono sto smo neki dan pisali da je grad krcat turistima.

Tako je. Jedino gdje svi mogu nabijat prihode je po meni Q2, ali bez danjih investicija i akvizicija nema pomaka u prihodima, govorim za 2016 godinu. Jer ko je imalo pametan zna sta se ocekuje ovu godinu, ova godina je zavrsna, treba se okrenuti 2016-oj….

Pa za sada su odlične najave za 2016. godinu. Investicije u Palace-Bellevue-Slatina, hotel Roža(sve 4*,vjerojatno premium remisens segment) i stjecanje dodatnih 5% dionica HCVT. To je ono što se već zna, a ova uprava stalno ugodno iznenađuje, vjerojatno će biti još koja dobra vijest. Tako da su punom parom već okrenuti 2016. godini.

Kako se temparatura penja gore, tako i dionica LRH?

Ovaj vikend na moru je bilo krcato. Domača potražnja (produženi vikend) i strana potražnja (Njemačka bila na odmoru cijeli tjedan) dobar su pokazatelj, da se i hrvatski turizam razvija te da će potrošnja biti bolja nego prošle godine.

Pitanje je naravno, kada će to shvatiti obićni ulagać, koji zasada još nije toliko aktivan po pitanju turističkih dionica. Znaći pitanje alokacije. Ja vjerujem, da što više će se pričati o super sezoni, super rezultatima onda će biti sve više interesa.

evo uslikana je lijepa količina na kupnji

www.lociraj-popust.com

New Report

Close