Vrlo jednostavno, ako nisu voljni platiti traženu cijenu neće to dobiti. Ako čekaju neće biti jeftinije nego skuplje, a novac koji imaju će vrijediti manje.
Iskreno ni ja ne mislim da oni ciljaju LRH ali eto neki novinari pišu suprotno.
Adris je prije na gotovinu koju su držali dobivali lijepu kamatu, pa su mogli čekati i špekulirati,ali sada više to ne funkcionira,što se tiće turističkih firmi iste su svake godine samo temeljem poslovanja 10% vrijednije pa ti brate čekaj…
A bi li imalo smisla da adris kupi samo udio Opatije u lrh? Oni bi sigurno tražili manje za svoj udio. 20% manje cijene će lokalci kompenzirati izvlačenjem 20% prilikom budućih ulaganja u infrastrukturu 🙂
jako, jako bi se iznenadio da ADRI zagrize po željenim cjenama. Onda nema dovoljno za Savu re. Dva velika zalogaja pa teško da će uletiti u oba 😀
Sumnjam, da će biti isti uvjeti za novac, koji sad stiže na račun Adrisa.
Inaće za LRH jedna info koju još nismo razmatrili: onaj potez DUTB prošlji tjedan oko Istrabenza – trenutno stanje je, da je vlasnik Istrabenza Turizem d.o.o. još uvijek Istrabenz. I da neće tako lako to uzeti DUTB. Tako, da ovdje još priča nije zaključena.
Kak bi bilo da naprave spajanje po nekoj cijeni i da dobijemo dionice maistre kod nas ke ta vrsta spajanja skroz iscezla
Dalibore kako nam se krecu cijene ove godine?
Meni se cini da je opatija nesto digla cijenu, dok recimo rab drzi proslogodisnju. Dubrovnik takodjer radi odlicno sa izuzetkom hmst. Izgleda imaju problema sa bukingom.
Kolega, odakle vam info da hmst ne radi dobro ovu sezonu?
jako, jako bi se iznenadio da ADRI zagrize po željenim cjenama. Onda nema dovoljno za Savu re. Dva velika zalogaja pa teško da će uletiti u oba 😀
Kolega, mislim da ADRS bez ikakvih problema može uzeti LRH i Savu RE + još Triglav. 🙂
Sam zakljucujem iz podataka koje sam pratio 3 god. Ne kazem da je ova sezona losija od proslih, vec nema napretka i cijene su nesto nize cak i u odnosu na kisovitu 2014 god. Kod svih turista se na prihodovnoj strani moze ocekivati znatan napredak, dok je kod hmst pozitiva jedva navucena sa vrlo malim amortizacijama.
Prije 3 tjedna bio sam u Opatiji, a sada sam na produženom vikendu u Vodicama.
Bez obzira što su blagdani i produženi vikend veliki dio hotela još uopće ne radi. Tek se uređuju lokali, postavljaju terase, okoliš..
Sve je još zaraslo i danas kao da su krenuli čistiti ville, apartmane, Imperial..
Kad se rade ove usporedbe vrijednosti tvrtki trebalo bi ipak uzimati u obzir koliko su različite destinacije na Jadranu. Cijena sobe u Vodicama u hotelu 3* je 38 eur, a 4* je 68 eur..
Istovremeno u Opatiji hotel Belvedere 2* trenutno košta 64 eur …
Ne znam kako je to u Baškoj koja je nedavno preuzimana od Valamara ali mislim da je Opatija uz rast koji joj se događa izvan sezone definitivno duplo isplativija destinacija za ulaganje nego nekakav prosjek kod nas.