Dakle LRH je sada vlasnik 95,8% Hotela Cavtat.
Znači pripajanje još ove godine! Odlično.
To znači da oni i dalje kupuju hotelsku sobu po 40.000 eur, i to nakon 2 godine od preuzimanja, a vidimo koliko ih trenutno plaćaju drugi :))
uz najavljeno ulaganje u kompleks Palace-Bellevue-Slatina u Opatiji kreće i rekonstrukcija hotela Roža u Portorožu u periodu od 15.10.2015-25.02.2016.
Roža je hotel 3* sa 111 soba
Službena je kategorija 3*, a LRH ga je brandirao u Smart selection što je 3 kategorija koju imaju uz Remisens i Remisens Premium.
Budući da se on nalazi uz sam hotel Metropol i sa njim dijeli neke sadržaje logično je da se njega digne na viši nivo. Tako i Ambasador i Kvarner imaju svoje satelite koji su također u premium segmentu, Villu Ambasador i Villu Amaliu.
Hotel Roža je na kraju plaćen oko 30.000 eur po sobi što je vrlo povoljno.
Dalibore kako nam se krecu cijene ove godine?
Meni se cini da je opatija nesto digla cijenu, dok recimo rab drzi proslogodisnju. Dubrovnik takodjer radi odlicno sa izuzetkom hmst. Izgleda imaju problema sa bukingom.
U Opatiji je za prvih 5 mjeseci bilo 36.000 noćenja više. Znamo da je LRH u prva 3 mjeseca uzela veliki dio tih noćenja. Vjerujem da su nastavili tako jer podaci govore da se rast događa u hoteskom sektoru tako da vjerujem u prilogu iz Dnevnika.
Malo mi je čudna mlaka reakcija tržišta na špekulacije o želji Adrisa za kupnjom LRH.
Pitanje u koju smjer će ići Adris. Hrana / osiguranje / turizam. Iako je 500 mio EURa puno, lako se potroši i taj novac. Tako da pitanje koje mete imaju te kakvu cijenu će dostići.
LRH bi svakako bila dobra opcija. Ali ne vjerujem, da su spremni toliko platiti, koliko se traži…
Vrlo jednostavno, ako nisu voljni platiti traženu cijenu neće to dobiti. Ako čekaju neće biti jeftinije nego skuplje, a novac koji imaju će vrijediti manje.
Iskreno ni ja ne mislim da oni ciljaju LRH ali eto neki novinari pišu suprotno.