LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BAšKa je prodana, ali dioničari ( mali )nisu luk ni jeli ni mirisali.

Vlasnik je drugi, bez obaveze isplate malih. Isto će se dogoditi s LRH . Snho će promijeniti vlasnika.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Tako je. Što mislite dali se jednostavno dogovoriti sa Vlašću oko prodaje njihovog paketa:)!,

O tom ja non stop pričam, prodati će se SNHO ili će se već pronaći neka kombinacija, a da se cijeli LRH proda, to nema šanse.

Vlasnik je drugi, bez obaveze isplate malih. Isto će se dogoditi s LRH . Snho će promijeniti vlasnika.

Možda se i to dogoditi, ali postoji jedna mala razlika između Baške i LRH koja mijenja sve. LRH je na uređenom tržištu a to znači da će morat
dati ponudu svima… pa i malima

Crumi dobro dosao u lrh. Danas je bilo povoljno za uci i do 3Q dici 10-15%

Da grad Opatija i te općine nemaju kontrolni paket od 25% dionica LRH tko zna gdje bi bila dionica LRH, vjerojatno bi je izlistali sa burze, ovako ona je na Uređenom tržištu i sa njom se slobodno i svakodnevno trguje i tako da je malo gore malo dolje….[emo_smijeh]

ti općinari malo pametuju ali ne smetaju previše i nekakva su zaštita za nas male dioničare…

jeli i tamo bio jedan vlasnik opcina sa kontrolnim paketom? Mislim da to ipak daje neku tezinu i dodatnu sigurnost u LRH.

A kakvu?, molim Vas pojašnjenje te sigurnosti?

Da prokomentiramo malo ovo.
Od zadnjeg istraživanja 2010 potrošnja je sa 88 eur narasla na 106,5 eur dnevno
Budući da LRH nije samo Opatija vrijedi spomenuti da je u Cavtatu potrošnja također narasla na čak 112 eur dnevno.
Šije nas naravno Dubrovnik sa 144 eur no tu treba gledati malo i samu strukturu potrošnje. U Opatiji se 63% troši na smještaj i 27% na hranu. U Dubrovniku se troši 50% za smještaj i 22% za hranu. Po tome ispada da se za taj nama zanimljiv segment potrošnje u Dubrovniku troši tek 10% više nego u Opatiji.

No u svjetlu preuzimanju Hotela Baška ili npr privatizacije Raba također bi se trebalo uzeti u obzir i prosječna potrošnja gosta u tim destinacijama. Nije baš isto ako gost u prosjeku troši 106,5 ili kao na ovim uporednim destinacijama koje su lošije i od prosjeka Kvarnera tj skoro 2 puta manje nego u Opatiji !!!

Pa ako se onda hotelska soba u Baškoj vrednuje preko 70.000 eur koliko onda vrijedi soba u Opatiji?

Netko me je pitao za povrat na investicije. Nisam ja izvor, ja sam samo pažljivo čitao što su rekli oni koji su bili na skupštini.

Ja vam samo mogu dati primjer za projekt Palace Bellevue.

Prema podacima iz projekta popunjenost bi se nakon obnove trebala dići na 280 dana tj trebali bi imati oko 27.000 noćenja više. To je 30% više, a s obzirom na novu kategoriju i wellness i SPA ponudu rekao bi da bi se prihod po sobi mogao odmah udvostručiti. Uprava je i do sada bila vrlo jasna koliki povrat na ulaganje očekuju, a kako su do sada pokazali da znaju što rade nemam razloga da im ne vjerujem.

Nemoj misliti na m2!

Dioničari LRH imaju sigurnost da će u slučaju prodaje preko SNHO kupac morati dati ponudu u visini tromjesečnog prosjeka što i nije nešto čime bi bili zadovoljni a mali dioničari SNHO nadu da će po nekoj logici kupac ponuditi za sve dioničare SNHO istu cijenu. Ekipa iz SNHO očito želi prodati dok Opatija o tome vjerojatno ne razmišlja, logično bi tada bilo da se proda SNHO. Za grad se tu neće previše promijeniti ali što s malim dioničarima – oni ostaju u milosti hirova ZSE.

Zašto bi grad bio suvlasnik hotela, od toga baš i nema neke koristi,kada se pojavi pravi kupac i ponudi pravu cijenu grad Opatija i oćine će dobiti 500 mil. kuna, a toliko najavljenih planova ima gradonačelnik za Opatiju samo fali para….[emo_namigusa]

a Ostoja može dobiti najbolju cijenu ako proda LRH zajedno sa paketom grada, onda kupac kupuje 90% firme, ako kupuje samo dio od SNHO onda nema 75% i ima ograničenja tako da bi tu i cijena bila niža, a pogotovo ako bi kupac kupovao SNHO gdje bi trebao prvo skupiti dovoljno SNHO da bi imao 50% LRH, ta opcija mi je onako balkanska…

Bolje da raspravljamo o poslovanju i sirenju, nego o snhou.

Ivane ako se proda lrh, dionicari lrh ce dobiti ponudu, snho nista.

ako se proda snho, dionicari lrh ce opet dobiti ponudu,a dionicari snhoa nista.

Naravno postoje i varijacije da kupac odluci dobrovoljno dati ponudu za snho, no posto je ponuda dobrovoljna, takva ce biti i cijena. Dakle ne dobijate lovu koju ce dobiti vecinski.

Vi svi iz snhoa idete na muljanje i ruku bi odrezali da se sve u hrvatakoj smulja, pa onda ocekujte i takve rezultate.

Udio malih dionicara u lrh je minoran i razlika od toga da se proda snho, a dionicarima lrh isplati prosjecna cijena na burzi je 3-4mil eura na investiciju od 250 mil eura. Pa prebacite to u postotke i vidite dal se da zaj…… s tim.

Osim toga tu je grad opatija koja svaku odluku buduce uprave moze blokirati i nije bas pozeljan za partnera. A isto tako najavila je ogromne investicije koje se iz prezaduzenog proracuna ne mogu investirati. Oni u opatiji racunaju da im 25% udjela vrijedi 300mil kuna. Kad im bude 500mil kuna na stolu svakako ce se opametit. Postoje i neki privatni interesi gradonacelnika. Vlasnik je tvrtke koja opsluzuje jahte, a opatija u novom razvojnom planu ima predvidjenu marinu za jahte.

Ima toga jos, a vi ste ocito pocetnik koji zica informacije na forumu na drukerski nacin, ne bi li sam sebi opravdao svoje ulaganje.

Dalibore imas zanimljive podatke. Koliki su prihodi hotela bellevue po sobi, odnosno koliki ce biti? Popunjenost od 280 dana je strasna. Neka nasa turisticka mjesta imaju popunjenost jedva iznad 100dana, tako da je dodatna vrijednost neupitna.

New Report

Close