Zato sto se u rasprave oko razvoja lrh ubacujete sa postovima “ja to kupujem sa diskontom”. Do sada ste na temi to postali 7-8 puta. Ne razumijete da dionicare lrh to ne zanima. Dobar dio dionicara je kupovalo ove dionice po cijenama od 5-6000kn. I oni su suvlasnici hotela, zemljista i biznisa.
Vi u snhou do jucer ste imali vjetroelektrane, danas hotele, a sutra mozda brodove. Mi ovdje strogo gledamo turizam. S druge strane diskont snhoa od 30% u odnosu na dionicu lrh nije tocan. Probajte pronaci racunice na forumu pa se uvjeritii, ovako je to cisti druk bez pokrica. Odite i na mojedionice, pa pogledajte gdje oni smjestaju snho, a gdje lrh.
Od holdinga pogledajte recimo lcds. Barem 3 puta je povoljniji od snhoa, pa ga nitko ne kupuje. Takodjer u portfelju ima turizam.
Prije koji dan ste pisali da je
lrh preskupa dionica i opet niste elaborirali. Naspram kojih to turista je lrh toliko skuplja?
Osim lrh imam i snho u portfelju i savrseno mi je jasno da snho kao spekulacija moze donijeti vise. No lrh mi je puno sigurnije ulaganje. Na snhou racunam i na naseg poznatog guraca, te neinformiranost ljudi i sve to treba iskoristit u pravom trenutki. 90% ljudi koji komentiraju na temi lrh se cuje i privatno, idu na skupstine i tesko da ovdje mozete prodati neku pricu. Imate temu bestbuy koja je dosta citana od razlicitih tipova ulagaca i sigurno da ce te tamo prije naci potencijalnog ulagaca, nego ovdje. Samo treba znati reklamirati, a vi ste ovdje totalno promasili.
ako je istina da neki fondovi hoce kupiti LRH, pa zar su i oni nerazumni, kada je SNHO mnogo bolje prilika???
🙂
kakav druk, vi i dalje pricate o tome….ako vas zanima ja cu vam jasnk reci svoj portfelj i da vidite da nemam nikakvih skrivenih namjera.
do prije godinu dana sam imao samo jednu dionicu i s njome ostvario nenormalni povrat, a cak je i guru izasao iz nje na 39 kn…
Vjerujem u LRH i posredicno u SNHO da moze u 3 godine donesti 100% povrata i cak me raduje svaki pad cijene trenutno da mogu dokupiti jos.
Ivanoreskovic, stvarno je ATLN došla do 100 kn, ja sam tamo bio špekulativno, tamo nema širenja i to sa žičarom i gradom Dubrovnikom me tjeralo dalje…
LRH pratim još od 2.200 kn ali sam je počeo kupovati tek na 3.500 kn i tu se stalno ulaže u firmu, firma ima lijepe akvizicije i to ima sigurno lijepu perspektivu…
a rasprave da li LRH ili SNHO neka svako odluči za sebe, ja sam podjelio 85% LRH i 15% SNHO…
Atln je bila dobra prica. Danas citam da adris preuredjuje hotel u zagrebu. Nemam mais, ali mi se cini da to ide prema 100% udjela kroz neki dokap. I to je lose za zse. Za 4-5 god vecina turista ce otici u privatne ruke. I tada ce cijene strelovito gore.
Ova sezona je sto se tice prodaje lrh zavrsena, tj i da danas nadju kupca odradili bi 3q do kraja. U narednih godinu dana mi ovdje imamo gotovo dvije odradjene sezone i trenutno kupci pametno dokupljuju.
Lrh bi godinu mogla zavrsiti sa 160 mil ebitda, a nagodinu ulazu dodatnih 100 mil kuna u sezonu i to bi trebalo donijeti 15-20 mil ebitda. Uz nesto vecu popunjenost hotela 2016 god bi mogli zavrsiti sa 450mil kuna i 180 mil ebitda. Dakle 7000kn za dionicu postaje realna opcija, samo zasto tu stat kada firma ima snage da jos povuce. Ako uspijemo rijesiti istrabenzove hotele, to treba smatrati dobitkom na lotu. Znam da nije lako, no uprava je do sada pokazala visoku ucinkovitost.
Ove godine imamo izbore. Nadam se da ce nasi politicari malo mucnuti i smanjiti pdv u turizmu. Proracun bi mozda u prvoj godini bio u minusu, no vec za dvije godine od investicija i zaposljavanja bi dosao u plus. Za nas je bitno sto se sa nizim pdv-om cijela politika vrednovanja hotela mijenja i postajemo puno interesantnija zemlja.
Nasi fondovi su oduvijek bili mjerilo gdje treba ulagat…neki ljudi nece nikad naucit.
Ajde, na ovom se forumu covjek barem posteno nasmije…
gledam ispred sheratona trenutno, ima desetak autobusa punih kineza…u predvorje se nemre ući koliko ih ima…nadajmo se da će nakon zagreba ići pravac opatije… 😉
U hrvatsku zapravo najviše dolaze gosti iz Koreje, zati Japanci pa tek onda Kinezi. Korejaca dolazi 6-7 puta više nego kineza.
Nisam siguran koliko su oni ciljani gosti. (da ne napišem baš nepoželjni jer nebi bilo ok) Svi dalekoistočni gosti se zadržavaju na 1,1 noćenje po dolasku.
Nebi čovjek rekao ali u ožujku 2015 na nivou cijele zemlje po dolasvima to izgleda ovako:
1. Austrija 28.322
2. Korea 23.234
3. Njemačka 21.803
4. Slovenija 19.688
5. Italija 16.975
Kinezi su ispod 5.000 (Tajvan + Kina + Hong Kong)
No Nijemci su ostvarili 80.815 noćenja tj 3,7 noćenja.
Pretpostavljam da dalekoistiočni gosti onda nisu korisnici SPA i wellnes usluge, niti se zadržavaju dovoljno da bi radili neku dodatnu potrošnju u hotelu.
Opatija je od svih stranih noćenja u zemlji u ožujku uzela 11%
Prvi je Zagreb sa 17%
No uzela je npr 17% noćenja austrijanaca i 16% slovenaca, 14% talijana, 10 njemaca tj bližih (ciljanih) destinacija
Zašto bi Adris išao u dokapitalizaciju Maistre? koji smisao? osim toga zar bi AZ ulazio unutra, da vjeruje da će za pol godine biti istjeran van.
Ostavimo se pretpostavki i vratimo se činjenicama
Imaju kratkorocni dug 1 milijardu….ako zele i dalje investirat, to je jedini nacin da naprave isto sto je todoric napravio sa blje i vpik