Nije logicno jer se kroz snho dobija samo manjinski udio u lrh. A kome je to danas u interesu?
Drugo ako kupac kupi snho,nije obvezan dati ponudu dionicarima snhoa.
Postoje neke stvari koje je snho mogao ranije odigrati da su htjeli biti neposteni prema dionicarima lrh. Mogli su hcvt kupiti preko snhoa, pa ga rentati lrh i izvlaciti novce.
Mogli su isto tako lrh dokapitalizirati sa nekom nekretninama, pa time smanjiti ovlast opatije i preuzeti potpunu kontrolu nad firmom. No oni su umjesto toga povecali ovlasti grada opatije.
Trece uvijek postoji problem opatije koji sve nepoviljne stvari moze blokirati, a svima bi bilo u interesu da i ona proda svojih 25% i to ulozi u infrastrukturu. Za 2 god bi imali neprepoznatljiv grad i
cijene nocenja bi samo rasle.
Snho je privatizacijska tvorevina i tko bi zelio da se jednom postavi pitanje kako su po niskoj cijeni dosli do tako vrijednih nekretnina. Najbolje je kupiti cisto vlasnistvo.
Vidim da je dionicarima snhoa samo prodaja u glavi. Ostoja i ekipa tako dobar posao rade da bi se vrlo rado i dalje druzio s njima. Mozda bi se nakon prodaje lrh prebacio u snho ili neku od sestrinskih tvrtki. Zasto taj novac isplatiti malima, kad je ekipa u zamahu? Treba ga i dalje kroz snho nastavit oplodjivat.
@kanabis
drugo-sta si ti napisao?:), ako kupi snho onda ne treba dati ponudu dionicarima snho?!, daj malo ozbiljnije molim te
Ivane pa zasto ne procitas malo postove. Snho nije na uredjenom trzistu i kupac ne mora dati ponudu u slucaju kupovine. Plag tako nije dala ponudu za istt.
pa ako kupiš SNHO(cijelo društvo), onda si kupio i sve udjele dioničara!!!!
ako kupi ostojin dio, onda je to druga stvar….
pobrkao si lončiće…ja navijam za LRH, al preko SNHO to isto kupujem s diskontom
A, ne moramo se mi voliti, ali imam ja i SNHO, nije puno 15% od ukupnog u LRH-SNHO, čisto za likvidnost…
po Daliborovoj matematici LRH bi u prodaji do kraja godine vrijedila preko 6.000 kn, a za SNHO nisam ni računao, time se ne zamaram…
sve si sam rekao, u proslom postu, da plag nije dao ponudu dionicarima ISTT, nego je od ZABE kupio udio u valsnistvu ISTT.
Ista stvar bi vam bila u slučaju prodaje LRH, prodao bi se samo SNHO, a dionicari LRH bi ostali zakinuti za prodajnu cijenu…
jel sada razumiješ korelaciju?
A kako da kupio SNHO?
Od koga?
Kupac može kupiti samo dionice onoga tko mu ih želi prodati. Za sve ostale mora tj ne mora nego može ako želi dati ponudu za preuzimanje pa otkupiti dionice. Znate li koliko je dioničara SNHO? Koliko može otkupiti od većinske ekipe? Kako da dođe do ostatka?
O tome da su se Ostoja i Ksenija pomirili neka vam kažu nešto oni koji su bili na skupštini. Koliko ja čujem, bio je premali lounge u Ambasadoru koliko su daleko sjedili jedni od drugih. Ostali su svi sjedili zajedno sa Ostojom.
I na kraju krajeva potpuno je nebitno dali će se, što i kada prodavati. Puno bitnije je da uprava nije prebacila na “Pause” mod, i da se radi kao da prodaje neće nikad ni biti. Preuzimaju se tvrtke, investira, ulaže, razvijaju nova tržišta itd itd.
To se slažem. Niti ja nebi da se proda jer ima potencijal doći u narednih 5 godina na 1 milijardu prihoda.
Al gdje je bolje biti, gledajući rizik i svoj vlastiti novac, to je onda SNHO, možda se to promjeni pa će bolje biti u LRH ko zna.
Kupovinom 100% Snho kupac dobiva 61,85% lrh, a kupovinom 100% lrh dobiva 100% lrh. Ja mislim da kupac želi 100% lrh
Zakon ste, al ozbiljno. Tu nekima fali osnove Trgovačkog prava i Poreznog znanja.
Zato je ZSE i RH tako lijepi i tako puni prilika.
Nikada se ne bi odselio iz ove države.
Znači ako pretpostavimo da se prodaje SNHO, koji je onda postupak? Kupac će svakom dioničaru javnom ponudom ponuditi npr. 300-400kn po dionici, a svaki dioničar će odlučiti da li želi prodati ili ne?
Nije baš moje područje pa se ispričavam ako pitanja nisu na mjestu. Hvala
Imam SNHO i nije nagovor na ništa.
To znači da onaj tko kupio SNHO od večinskih nije kupio ni 50% LRH, znači mora ići dalje skupljati dionice SNHO da bi došao bar preko 50%, i onda zamislite koji diskont na realnu cijenu bi kupcima Ostoja morao dati da ti netko oće kupiti nešto u ćemu neće biti vlasnici ni 50%, a kada i postignu više od 50% i dalje ima grad Opatija koja ima kontrolni paket sjedi za vratom, mislim da se u to nitko neće upuštati…
Ostoja će postići najbolju cijenu ako prodaje LRH i ako bude dobra cijena u tu prodaju će se onda uključiti i grad i onda će kupac dobiti cijelu firmu, a kupnja LRH preko SNHO je u najmanju ruku problematična za ozbiljnog kupca,zato kod nas još nema ozbiljnih ulagača izvana, a za nas male je stvar percepcije i osobnih procjena koja je dionica bolja i sa više potencijala…