Radi se o nekih 4-5 hektara, a znamo da su se m2 nedavno prodavali i po 1300 m2.
Nemojte sad samo množiti 5 ha x 1.300 m2 :)))
Sad mi je žao što nisam pitao kako radi taj kamp. Nekako mi se čini da to za sada nije baš nešto s obzirom na veliku vrijednost tog zemljišta. Vjerujem da moraju "ovladati" i plažom da bi to imalo smisla razvijati u smjeru nekog poluotvorenog resorta. Solaris je pokazao što se sve može sa tim napraviti.
Sada možda i razumemo zašto su hjteli “pročitati” HIMR. Zapravo zbog kamp biznisa.
Kamp u Medveji ima odličnu poziciju ali i ozbiljan problem: plaža je dana u koncesiju Kovačeviću (Hemingway), turistima i domicilnom stanovništvu brane dolazak na plažu sa hranom, ležaljkama i sl. Kovačević želi na plaži goste koji će platiti i zrak, a gost iz kampa ima ograničen budget. Zbog Kovačevića na tu plažu ne idem već godinama.
LRH je prošle godine dobila spor i cca 50% plaže i objekata je u njenom vlasništvu. Moguće je da su zbog toga što kasno dobili tu presudu ostavili da sezonu odrade jednako.No to će na kraju najvjerovatnije sam LRH preuzeti.
@ matej, drazen
Jeste li nam sve rekli sa Skupštine?
Iz vaših prića zaključio sam da je sve super, a cijena pada?
Efekt “sell in may…” ili ima nešto što ne znamo?
Nema teorija urote vec je spor u strazburu izgubljen, pa neki odustaju od svega i krpe rupe. Osim toga politika prikazivanja fundamenata na mojedionice nam ne ide u prilog. Treba sacekat 7mj pa ce se stanje popravit.
@ kanabis
Što nije u redu s “…politikom prikazivanja fundamenata na mojedionice …”?
@ matej, drazen
Jeste li nam sve rekli sa Skupštine?
Iz vaših prića zaključio sam da je sve super, a cijena pada?
Efekt "sell in may…" ili ima nešto što ne znamo?
pa sama ZSE ti već dugo kaže nešto a poslovanje firmi drugo…
Zlatek lrh je kupila hotele u portorozu i povecala udio u cavtatu i zato je dug narastao, a prihodi su ostali isti. Prihodi ce na mojedionice biti vidljivi tek u 3q. Isto je i sa ostalim tvrtkama.
@ kanabis
Ali ti nije problem “politike…mojedionice…” To se vidi svugdje.
Mislio sam da je na mojedionice neka greska na Lrh.
Inace, ako prolistas par stranica unatrag, vidjet ces da sam ja pisao o tome da ce se tek poslije 3q vidjeti pravi efekti akvizicija i da ne treba zuriti sa prodajom Lrh.
Nije baš neka investicijska strategija čekati da izađu izvješća za prošli period i ulagati na temelju istih. Treba uložiti malo truda, iskopati podatke i napraviti procjenu budućih rezultata.
Tvrtka će ove godine imati rast prihoda od poslovanja minimalno 20%.
Uz to tvrtka će nastaviti ulagati, a ako im je ciljani povrat investicije 5-7 godina to znači da na svakih 100 uloženih kuna imaju oko 40-50 kuna novog prihoda koji donosi novih 15-20 kuna zarade.
Ove godine su najavili investicije od 100 mil kuna što nam nagodinu već ponovo osigurava rast od 10-15% prihoda. To je naravno samo na temelju investicija, a vjerujem da rast cijena, povećanja prihoda izvan sezone i sve veća potražnja same po sebi nositi rast od 5-10% godišnje u narednih par godina.
Lako je onda projecirati da će LRH u naredne 4-5 godina dosegnuti 100 mil eur prihoda što nosi cca 40 mil EUR EBITDA.
Uz ovako veliku EBITDA maržu dug jednostavno ne može rasti previše pa bi na EV/EBITDA 12 i uz 2 EBITDA duga (600 mil kuna) dionica vrijedila oko 10.000 kn
To vam na sadašnju cijenu daje prinos od cca 25% godišnje.
Nekim to ipak nije dovoljno pa prodaju LRH i kupuju nešto perspektivnije 🙂