uskoro će i hotel marjan na bubanj
pa slovenci
pa Adriatic
a vjerovatno ima i još toga…
pa hoteli maestral, pa himr
meta ima kol’ko hoćeš, samo je pitanje cijene…
No, iako će biti puno meta, treba imeti na umu da nije poanta da se uzme sve sto je na trzistu nego samo ono sto pase Lrh i naravno sto prođe feasability studiju…
Ovo je odlican period za soping, a nikako ne za prodaju. Adriaticu se u par godina cijena spustila sa 80 000eur po sobi, na 40 000. Ako novinari dobro prenose.
Kako god u 2016tu ulazimo sa novih 300 soba dignutih sa 3 na 4 zvjezdice.
hmst i himr ce jako tesko proci. Vidimo da su u turizmu cisti papiri na cijeni. Trebao bi ogroman diskont na cijenu ako se to ovako zeli prodati.
Istrabenz nas sve golica, a vidimo da uprava povlaci vrhunske poteze. Mislim da nas menadment slobodno mozemo vrednovat sa dodatnih 1 ev/ebitda
A tek kvalitet malih dioničara, to je još jedan ev/ebitda
Veseli me da projekt razvoja hotela Palace
…
Znam da je pisalo nešto i o dograđivanju kata, sad da li je to uopće moguće, vidjet ćemo na jesen.
Pa na skupštini bilo je komentirano kako su bili na opčini protiv dizanja jer su se bojali negativnih reakcija poput Kvarnera. I onda se je stavila odluka na NO i ta je podržao stav opčine, da se ne ide u nešto što bi izazvalo takvu negativnu buku. Zbog toga su se planovi malo promjenili i te iste je NO podržao…i na jesen kreće renovacija.
Opatija ima kompleksan okvir propisa šta se može i šta ne. Tako da u biti LRH renovaciju vanskog izgleda radi tako, kako je propisano (znaći to, šta može i ne to šta bi najbolje ispalo). NIsu oni napisali propise…samo jih poštuju. I sada kad je rezultat takav kakav je…oni koji su pisali propise bune se.
A tek kvalitet malih dioničara, to je još jedan ev/ebitda
pogotovo ako mislis na pravnu educiranost prema HR i EU sudistima…
🙂
Sokole 0,5 ev/ebita smo pojeli hahaha. Lipo je kad Ostoja naredi ekipi da case ne smiju presusiti. Steta sto nismo malo vise o 2015 ili mozda cak o 2016 god.
Pojeo bih ja bio i više al mi bilo neugodno za prvi put. Ja očekujem u slijedeće tri godine godišnji rast od 2000 kn. Dakle 2017 oko 10000 kn. Ako bude tako ja vodim sve na škampe gdje Dražen izabere, a čini mi se da taj zna izabrati. Ako ne bude tako onda ćemo skromno obrstiti švedski stol nakon skupštine
Sokole vidim da bi ostoji dao motike u obje ruke haha. Samo neka nastavi ovim tempom i super.
Danas su obnovili internet stranicu. Sad treba u avion i posjetit koreu i kinu.
Moram reći da sam primjetio veliki broj dalekoistočnih gostiju kako šetaju Opatijom…
Otišao sam sad pogledati zadnji izvještaj iz TZ Opatija pa vidim da je ove godine gosti iz Koreje ostavrili već preko 5000 noćenja, kao i francuski gosti.
Mislim da nisam spomenuo da se Šehanović kratko osvrnuo i na kamp i naglasio da LRH za razliku od ostalih tvrtki ima zemljište kampa u vlasništvu, a ne u koncesiji. Riješeni su sporovi oko plažnih objekata. Do nedavno ih je svojatala općina i davala ih u koncesiju, i sad je to sve u vlasništvu LRH. Cesta u Medveji se izmješta iza kampa tako da cijela pozicija znatno dobija na vrijednosti i potencijalu za razvoj. Radi se o nekih 4-5 hektara, a znamo da su se m2 nedavno prodavali i po 1300 m2.
Nemojte sad samo množiti 5 ha x 1.300 m2 :)))
Sad mi je žao što nisam pitao kako radi taj kamp. Nekako mi se čini da to za sada nije baš nešto s obzirom na veliku vrijednost tog zemljišta. Vjerujem da moraju “ovladati” i plažom da bi to imalo smisla razvijati u smjeru nekog poluotvorenog resorta. Solaris je pokazao što se sve može sa tim napraviti.
Po planu kampa vidi se da imaju veliki i neiskoristeni prostor. Kamp im bas nije bio prioritet. Trebalo bi se na tom poraditi jer je plaza prekrasna.