Ako dobro racunam kod nas ce nakon sezone soba sa dugom biti ispod 60 000 eur. Brojao sam i sobe koje nisu u funkciji jer vidimo da je derutna vila u medveji prodana po 300 000 eur soba, a imperial u dubrovniku po 180 000eur.
Mislim da vile ne treba baš računati po sobi, iako je to napravio i HVS u svom pregledu kada je prodana Magnolia. U njihovom izvješću je prikazano po 350.000 eur po sobi. Imamo spisak svih vila, i stare procijene gdje su napisani kvadrati, no najbitnje su pozicije. To se plaća. Postao sam vam svojevremeno zemljište sa bar kućeraka/bungalova pored vile Magnolia. Uvjeren sam da se za tako nešto može dobiti i 1000 eur po m2 zemljišta. Same sobe tu nisu previše važne. Moja gruba procjena je da u neiskorištenim kapacitetima LRH ima oko 35-40 mil eur, a svi mi kažu da te vile nije uopće problem prodati.
RAZGOVOR MARKO ĆORIĆ (HDZ), GRADSKI OPORBENI VIJEĆNIK
Opatijski HDZ želi prodaju kontrolnog paketa dionica LRH
Bećari iz HDZ bi prodali 25% za 300 mio kn, odnosno 4000 kn po dionici. To će Ostoja skupiti ako treba.
Bitno je da je svima jasno da i Opatija i ostale općine trebaju prodati svoje dionice tako da Ostoja treba naći samo dobrog kupca i taj može odmah uzeti 100% dionica…
novilist,danas piše da je hdz-ov vijećnik za to da se proda opatijin paket dionica u LRH i uredi potrebito u Opatiji
No da se podsjetimo što je pisalo
Odluka najvećih dioničara: Prodaje se hotelsko carstvo Liburnia Riviera Hotela
Malo po malo ide i ova priča naprijed. Nadam se da će cijena ostati do postsezonsih izvještaja na ovim razinama pa da se može još dokupiti
Greek hotel rates return to pre-crisis levels – http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_06/05/2015_549781
Kad ste vi vidjeli da država ili lokalna uprava donosi racionalne i trezvene odluke u ovakvim stvarima? Oni će prodavati kad budu morali a tada će naravno od toga dobiti puno manje. Osim toga među suvlasnicima kontrolonog paketa teško će se dogovoriti. U Mošćeničkoj je na vlasti HDZ, u Lovranu Akcija mladih, Matuljima je gradonačelnik SDP a vijeće IDS, a u Opatiji SDP.
Osim toga rekao bi da osim Dujmića nitko previše ni ne razumije koja je njihova pozicijia i koja su im prava. Neki dan je IDSov vijećnik zatražio da se na skupštini zatraži isplata dividende umjesto dokapitalizacije. Čak je najavljena i pressica po tom pitanju uz prisustvovanje jednog njihovog saborskog zastupnika. Dali je održana ne znam ali to govori koliko oni uopće razumiju stvari koje se događaju.
No za sada to ionako nije previše bitno, mislim da nama odgovara što su oni u suvlasništvu jer ne smetaju previše, a i većinski ne može baš što god poželi