LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za Uskrs u Opatiju stiglo pet posto više turista nego lani

S obzirom da je ove godine Uskrs vrlo rano ovo me je iznenadilo.
Opatija će uprva 4 mjeseca sigrno ostvariti više od 200.000 noćenja, a lako moguće da će ove godine travanj biti bolji nego prošlogodišnji svibanj.

Nadam se da ove godine neće biti problema sa srpanjskom rupom.

Al mi je danas ona Romina u Dnevniku nove TV digla žilu kad je ispitivala Lorencina što će napraviti da se snize cijene nebi li bili konkuretniji.
Kad joj je rekao da pita krivu osobu ona mu je rekla da može sniziti turističku pristojbu 🙂
Kao 7 kn je presudno kad netko bira gdje će ljetovati :))

Nemoj misliti na m2!

Treba biti oprezan sa tim usporedbama, jer mislim da ako ne pročitaš pažljivo možda misliš na nešto drugo…

Na primer sa 35% više gosta u Dubrovnik gdje se usporedi isto vreme (ne uskrs nego prvi vikend travnja).

No, da ne guštim sa tim detajlima. Trend je dobar. Možda da i uhvati koji posto rasta i našu dionicu 😉

Da tako je i sa Istrom, ali kad se gleda u odnosu na prošlogodišnji Uskrs navodno su u minusu 20%. Dibrovnik nije u tolikom minusu, možda do 5% u odnosu na prošlogodišnji Uskrs.
No Uskrs je ipak ove godine dosta ranije pa pretpostavljam da će za kraj travnja imati više gostiju nego što su prošle godine imali početkom travnja pa će se to već poravnati. Bitno je da svi bilježe zajedno pozitivne pomake jer u protivnom će se dogoditi kao prošle godine da se gosti “otimaju” popustima i lastminute ponudama, a to je onda za sve loše. Imati 10% noćenja više ali po 10% nižim cijenama i nije neki posao?

To me podsjeća na takmičenja u kineskim selima tko će više proizvesti riže. Pa su toliko gusto sadili rižu da im je sve propalo, pa su na kraju bili gladni.

Nemoj misliti na m2!

Ako netko želi još nešto materjala za maštanje:

Ameriška banka hoče tudi v Istrabenz

Ljubljana – Bank of America Merrill Lynch je z Družbo za upravljanje terjatev (DUTB) podpisala pogodbo o nakupu terjatev do štirih slovenskih podjetij in sicer skupine ACH, Elana, Polzele in Adrie Airways. Po naših informacijah pa se Američani zanimajo tudi za Istrabenz.

Z včerajšnjim podpisom pogodbe se je DUTB, s soglasjem starega in ob vednosti novega upravnega odbora (ta je mandat nastopil danes), znebila, kot ocenjujejo sogovorniki, najvrednejšega, kar je imela – terjatev do skupine ACH. Pod njeno okrilje sodi pet dejavnosti: poleg trgovine z avtomobili ima v lasti še novomeško Adrio Mobil (po ocenah naj bi bila vredna kar 100 milijonov) ter ljubljanske Hotele Union (Lev, Union, Grand hotel Union business ter hotel Central). Kaže da je turistična panoga za Bank of America Merrill Lynch zanimiva naložbena priložnost, saj se po naših zanesljivih informacijah ta investitor zanima tudi za Istrabenzove portoroške hotele.

I ovo:

Zavezujoče ponudbe za Istrabenz že na mizi

Po prodaji terjatev bank do ACH je po mnenju poznavalcev na vrsti prezadolženi koprski holding.

Ljubljana – Za več kot 90 odstotkov terjatev bank do Istrabenza so po naših zanesljivih informacijah zavezujočo ponudbo oddali Bank of America, Merrill Lynch ter investicijska naveza Elements Capital Partners in York Capital. Odločitev o prodaji bo sprejeta v kratkem.
Vse banke upnice Istrabenza in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) so ponudbo za odkup terjatev prejele, zelo kmalu pa bo znano, ali jo bodo tudi sprejele, pravijo naši viri.

Rekao sam vam da amerikanci ( a i kinezi ) neče dugo čekati. Ovakav diskont se ne propušta. Hotel koji je do jučer koštao 100.000 USD po sobi sada košta 75.000 USD. Iako hoteli zarađuju u eurima ne vjerujem da će tečaj zauvijek ostati ovakav, a valuacije kod nas u regiji su na najmanje 30-40% niže nego dalje iako se kako vidimo u Portorožu radi ozbiljan posao i prihod po sobi nimalo ne zaostaje za drugim EU destinacijama a hoteli se drugdje vrednuju po nekim sasvim drugim cijenama.

Nemoj misliti na m2!

Slovensko primorje se prodaje ko ludo a nasi iz vlade nista ne mogu prodati.
E moj milance, jel ti barem malo jasnije da o ovome sto radis nemas blage veze kao niti svi tvoji minisitri oko tebe?

Sa 16% Istrabenza LRH priprema treći šoping u Sloveniji

Zakuhava se!

Nije loše pročitati i ovaj tekst iako je od prije 6 mjeseci, sad je sve aktualniji 🙂

Opatija i Portorož – dama i gospodin od kongresa i wellnessa

Nemoj misliti na m2!

Hoteli Cavtat kupili 16-postotni udjel u Istrabenzu

U svakom članku po neki novi zanimljivi podatak.

Nemoj misliti na m2!

Sa svakom takom objavom ostali turisti pitaju se: “Šta mi radimo po tom pitanju? Zašto se mi nismo sjetili takvog poteza?”

Naravno da je vrijeme kupnje idealno – cijena novca nizka, pick up gospodarski rasti najavljen i slično.

Zato možemo u buduće na strani interesa za kupnju zaznati puno više igrača.

U biti obični gospodarski cikel, koji bi se trebao i skoro odraziti i na cijenama na burzi. [emo_cool]

LRH koristi sve kanale prodaje. Baš sam na FB naljetio na ovu promidžbu…

Jako puno like-ova.

A za skupštino će biti Kvarnerfest tako da se može i produžiti…

Danas je u JL bila tema broj gostiju za Uskrs i razgovarali su predsjednikom NO LRH koji kaže da su zadovoljni. Imaju nešto manji broj gostiju ali budući da je Uskrs prošle godine bio jako kasno ovo je bilo za očekivati.

@matejt

koliko sam ja uspio zaključiti izgleda da je Istraturist u gabuli. Do kraja godine moraju vratiti nekih 93 mil eur kredita u sklopu reporgrama.
Prodali su već udio u Petrolu, a nedavno i Actual IT svoju informatičku tvrtku. No to je još daleko od dovoljno.
Očito je da bi se nešto od hotela moralo prodati.
Za Adriatic se pisalo da je ugovor već potpisan ali još ja ne vidim ništa, no prema zadnjim napisima tu se radi o samo 6 mil eur u novcu ( i preuzimanje duga) Za Kempinski palace koji se prodaje već nekoliko godina pitanje je cijene koja je navodno 40 mil eur, no sada ga prodaju zajedno sa dugovima.

Sve mi se više čini da je tu jedini pravi zalogaj tvrtka Istrabenz Turizem d.d. sa svojih 800 soba. DUTB prodaje svojih 5%, ali prema tekstu u Delu banke prodaju svoja potraživanja sa diskontom pa bi cijena mogla biti i nešto niža. Kraj godine je blizu, a Ostoja to dobro zna.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close