matej, pa jel su HR vina malčice bolja od SLO vina…valjda… :)))
da, i o tome bi mogli pričati.
Ali na kraju dana stoji: ako radiš 5star hotel…onda trebaš znati prodavati.
Jah bi gosta na većeri toliko oduševio sa nekim dalmatinskim vinom da bih mu u trenu oka još prodao noćenje u Cavtatu. Onda bih ga opet oduševio sa nećim što ima Opatija…Ako dostigneju takav cross sellinga (ja osobno sam ga iskusio na Novom zelandu, gdje ti citavi kraj prodava naslednju destinaciju – jer oni znaju, da kad si već kod njih, trebaš isprobat još to i to. I naravno da je onda potrošnja puno viša, jer na svakom koraku imaš neke nove stvari, koji nujno trebaš isprobat.).
Nitko ne izvještava sa skupštine SNHO?
Koliko ja čujem neslužbeno prodaja potvrđena.
Nitko ne izvještava sa skupštine SNHO?
Ali tečaj na burzi ne mrda ne kod LRH ne kod SNHO.
… a sto mi se cini?… gdja Juhn ide svojim putem, gdin Ostoja svojim – cak je i Pectinatus postan SN Pectinatus (sudreg)… dakle, cini se da g. Ostoja zeli ukazati na poslovnog sljednika SN Holdinga… sve nekako vodi na gasenje SNHO-a tj. prodaju LRH kroz SNHO… dijelite misljenje?
Naravno da ocekujemo prodaju LRH sukladno najavama, SNHO ne pratim…
sve ide u tom smjeru ali volimo cuti, makar i nesluzbeno, da netko od mjerodavnih to i potvrdi, i kakva su ocekivanja, tko su konzultanti za prodaju …..
I još pitanje: da li ovo shvaćamo kao “potrvđeno, da se pokrene proces prodaje (znaći možeamo početi tražiti kupca)” ili kao “kupac več pronađen i deal dogovoren”?
Da dobro pitanje matejt
Nejasno sam napisao, ali bilo bi dobro da komentira netko tko je osobno bio tamo. Koliko sam ja čuo rečeno je da je pokrenut proces prodaje, a ne da je pronađen kupac i deal dogovoren.
Znaći sukladno najavama u JL pokrenut je proces. Kako treći mjesac dolazi kraju, već možemo napisati očekivanja za travanj:
– rezultati 1q te prvi rezultati predsezone trebali bi dati dobru smjer, kako će se godina zaključiti. Zasada svi indici kažu, da će biti ova godina super. Pogotovo će biti neka pažnja na konsolidaciju Portoroža (kupili 11.2.) – ali pravi efekat će biti vidljiv u 2q, kad ljudi već navikne na novu gazdu i počniju raditi.
– kako je pokrenut proces prodaje, onda je očekivati, da se nešto od tih informacija, kako ide, pojavi na tržištu. To bi trebalo poitivno utjecati na kupnju, na kojoj već sada vidimo, da je stabilna (te da niko više značajno ne ruši cijenu). Inaće baš me zanima, ko je savjetnik procesa te kako će ići prodaja (tender ili targetirano traženje kupca)
-očekivam, da če biti likvidnost u regiji bolja. I nešto tog novca će ulaziti u turistički sektor. Prosječni EV/EBIDTA bi trebala polako micat prema 11-12 (sada 10 po vijesti Intercapitala).
– kod HCVT možemo očekivati kupnju dionica CERPa
Još kakva misao?