ajmo Opatijo bajna,nemam dionicu,ne može se sve imati
Svakako će i dalje biti na meti kupaca izdanja iz turističkog sektora zbog niza pozitivnih turističkih vijesti objavljenih posljednjih tjedana. Ovoga tjedna to je ponajviše iskoristila LRH (ZSE:LRH-R-A) koja je u ponedjeljak i utorak povećala cijenu preko 4 posto.
Kako smo brzo uslu u crobex jos brze ispadamo ako svaki dan nelo me bude pridao bar jednu dionicu 😀 kad vidi da nema prometa
Ne znam sto znaci znacajnije. Sa cijenom ne bih spekulirao na kratke staze, a dugorocno je sve jasno.
Pitanje je tko bi cijenu uopce mogao znacajnije srusiti? A sa druge strane moze izaci jedna vijest da se netko muva oko firme i spekulanti ce je podic 30% gore.
Pocetkom godine bila je cijena 1000 kuna nize. Danas je vise zbog:
– realizacija Portoroza
– najave dobre sezone
– clanka oko najavljene prodaje (sto daje tezo i samo preslagivanje u SNHO)
– ulazak u indeks
– i zbog toga sto se LRH uvrstila u grupo najbolje vodenih turistickih poduzeca, kao vidimo po FI (a trend je jos pozitivan)
Ko bi prodao? Onaj koji misli, da će već sutra dobiti 5000 ili 6000 kuna. Moguće ali malo verovatno.
@ matejt
Samo bih se osvrnuo na “ulazak u indeks” i očekivanja od toga.
OTP indeksni ne prati baš Crobex, kao što se može vidjeti u mjesečnim izvještajima
http://www.otpinvest.hr/UserDocsImages/Indeksni%2027.2.2015.pdf
Zanimljivo je da u sektorskom prikazu na mjesečnim izvještajima za ulagatelje uopće nema sektora turizma, iako u top10 prikazuju da imaju RIVP 7,93%, a imaju vjerojatno i ARNT.
A i zanima me kako će izaći iz Vijadukta i Tehnike? (prikazuju skoro 4% u građevinskom sektoru, što je puno više nego u indeksu)
Sada fonda nema u LRH. Šanse su dobre, da nešto kupi, pošto za 10 dana LRH uđe u Crobex.
Budemo vidjeli. Ja ne očekivam previše…ali očekivam, da lošije od današnje situacije neće biti.
Kolega,
ne radi se o značajnom rastu već o pozicioniranju tamo gdje bi trebali biti! Ovo još nije ništa.
Pozdrav
@ homervngog
Hoćeš reči da sektor u kojem drže najmanje 8% (RIVP + vjerojatno ARNT) prikazuju pod ostalo, a npr. baznu ind. u kojoj je 0.41% prikazuju posebno? Ne vjerujem, to je bez veze. Mislim da je greška.
Osim toga u što spada ADRS? u Prehrambenu ind?