‘Hrvatska za sada izvan fokusa jakih investicijskih fondova’
‘Hrvatska za sada izvan fokusa jakih investicijskih fondova’
-LRH je tamo, uz Maistru i još nekoga od hoteljera, pisalo je neki dan….
PDV je na vrhu, problemi svugda. Znaci svaki pomak na bolje u biti je jedina moguca pot.
Za dobru prodaju trebate dobrog konzultanta. Jer takvi prodaju led i eskimima. Za dobru cijenu 😉
Inace dobro pise da je vrijeme za hotelski biznis dobar. Ovamo se seli novac…
Joj kako me nervirate jer veze o nićemu nemate, jedino imate veze, poglavito dalibor , drukati do granica da je čovjeku slabo.
Promet za Crobex se gleda do 28.2. i da, ulazi u Crobex.
Što se bavite dionicama ako ne znate osnovne.
lp
….promet za Crobex se gleda do 28.2. i da, ulazi u Crobex.
Što se bavite dionicama ako ne znate osnovne.
lp
Znaci nismo opljackani po tko zna koji put??? Ajme pa mi je kamen sa srca vec sam vidio razine od 1000,a u gorim morama i od 800.
Da drukanjem smo prihod LRH podigli u 3 godine za 100% !!
Samo ne smeta Plavom što ja “drukam” o LRH nego što ne drukam na HIMR.
No glavno da oni ne drukaju na forumu Imperiala gdje pišu bajke bez brojki jer što bi se bavili analizom poslovanja i vrijednosti tvrtke kada su za to unajmljeni vrhunski procjenitelji koji su istu procijenili na 100 eur po dionici. A i bivši ministar turizma (koji je naravno stručni autoritet kao i svi ministri kod nas) dao procjenu da tvrtka vrijedi 200 eur po dionici.
Nitko ne želi pričati o metodologijama tih procjena, o razlozima zašto nema ni jedne jedine ponude iako su sve ubjeđivali da je postavljena cijena bagatelna i da će se kupci nadmetati i dati ponude puno veće od tražene.
Zašto uopće mene interesiraju Imperiali?
Znamo da je LRH pokazala interes da ih kupi ali ne po ovoj cijeni. Pokazuje se da po cijeni koju traži država se to za sada ne može prodati. Tvrtka sa zanimljivim potencijalom ali definitivno imaju problema u poslovanju. Kada se i ako se privatizira mogla bi mi biti interesantna za ulaganje. Zašto KADA i AKO? Zato što je do privatizacije samo potencijal koji će se realizirati i razvijati tek dolaskom novog privatnog vlasnika. Tada će rastom poslovanja rasti i vrijednost tvrtke, i tu ja vidim priliku za ulaganje. Naravno ako kupac plati cijenu koja u sebi već sadrži i taj potencijal to onda neće biti prilika.
U međuvremenu vrijeme prolazi, godine su izgubljene, poslovanje stagnira.
Dioničarima Imperiala bilo bi najbolje da država što prije privatizira tvrtku po bilo kojoj cijeni jer bi tvrtka nakon toga krenula naprijed i povećala bi joj se vrijednost, a time i cijena dionica. I to onda na temelju poslovanja i stvaranja nove vrijednosti, a ne na špekulacijama koliko ima pisama namjere, tko je što rekao i sl.
No možemo to gledati i ovako:
LRH 2012 – 2015
Rast prihoda 100%
Rast EBITDA: preko 300%
Rast cijene dionice: 100%
HIMR 2012 – 2015
Rast prihoda: ispod 5%
Rast EBITDA: ispod 20%
Rast cijene dionice: 180% (bili su i na preko 250%)
Đaba meni sve moje računice, svatko vidi da je HIMR u protekle 3 godine bio bolje ulaganje.
No isto tako je istina da ste dionicu LRH mgli kupiti bilo kada u zadnje 3 godine nebi do danas izgubili ni kune, a kod HIMR ako ste slučajno kupili (a nektko je) u rastu temeljnom na objavi procjene i natječaja sad bi bili cca 25% u minusu. Na objavu natejčaja cijena je narasla sa 350 na 600 kn i tada su neki bili najglasniji da to vrijedi i preko 1000 kuna.
Ne dajem neke prognoze o kretanju cijene dionice jer to je nemoguće, no ako se vrijednost dionice gleda kroz vrijednost tvrtke na temelju poslovanja, LRH će nastaviti rasti, a HIMR vjerojatno padati ili u boljem slučaju stagnirati. Naravno tržište je nepredvidivo, kao i odluke o privatizaciji ili eventualnoj prodaji LRH. Na to se može samo špekulirati.
Kolega dalibore nemojte se ljutiti na mene, ljutite se na sebe.
Pa jeste li rekli na 190 da je HIMR preskup?
JESTE
Koliko je od 190 do 640 koliko je cijena bila?
PUNO
Koliko je od 190 do 430 koliko je sada cijena?
PUNO VIŠE NEGO JE RASLA LRH
Da li ste promašili ceo fudbal ??
JESTE
Mogli ste kupiti HIMR na 190 kada ste rekli da je preskup i već biste hladili j..ca negdje u toplijim krajevima,pa biste se poštedjeli ovakvih muka pisanja po forumu na temi LRH kao u zlatno doba PTKM i dežurstvima koja su organizirana u ta vremena na toj temi ( tri smjene 0-24 )
I što smo vam sada mi sa Himra krivi što smo zaradili više nego vi na LRH i još imali vremena nekoliko puta izlaziti i vraćati se zahvaljujući dečkima iz KD Viktorije. Ja sam uvidio i da da je LRH dobra pa sam skupio na 3200-3500
Ćujte ja vam trenutno imam i LRH i HIMR , pa sam tu neutralan, obje su dobre, kao i PLAG, ali da vam budem iskren opet mi se čini da je mogući cjenovni skok pri ovim cijenama veći kod HIMR-a nego kod LRH ali budemo vidjeli ovo je burza sve je moguće.SAmo se nemojte uzrujavati.
lp
Kolega plavi preiskusan ste forumas da bi pisali ovakve bajke. Cobo je procijenio ksst na 7000kn, pa kakve to veze ima sa zdravim razumom.
Uzmimo danasnji dan kao pocetnu cijenu za lrh i himr, pa da vidimo koja ce vise narast i koja ce se brze prodati. Nazalost cijena himr se temeljila na privatizaciji i cijela tema himr se vrti oko toga. Mi na lrh imamo nevjerojatnu ekspanziju firme i nismo sigurni da ju treba samo tako prodati. Svakako mi je drago da ste prepoznali potencijal. Ja sam himr i hmst zamjenio sa lrh
Daliobore možete Vi i 500 postova dnevno objaviti što pozitivnih za LRH što negativnih za HMST i HIMR ali rezultati su ti koji govore koliko ste bili u pravu ili ne, za sada vam ne idu u korist.
HMST prije godinu dana 150 – sada 245 – zarada 63,33%
HIMR prije godinu dana 260 – sada 455 – zarada 75%
LRH prije godinu dana 2400 – sada 4200 – zarada 75%
Kao što vidite iz gore navedenih rezultata na LRH se nije moglo zaraditi ništa više nego na HMST i HIMR mada su one sad jako pale nakon natječaja a opet su tu po zaradi
.
Ako usporedite zadnjih par godina LRH sa svim ostalim jačim turističkim dionicama onda se na LRH najmanje moglo zaraditi tj. na drugima je zarada bila uvjerljivo veća.
Zarada je meni jedino mjerilo, sve drugo su priče za malu djecu.
Vi ste pisali kad su cijene bile (HIMR 200 kn, HMST 130 kn) da se to ne isplati i pogledajte kako su dobro prošli ti koji su Vas poslušali.
Sva sreća da Vas kolega Plavac nije slušao, a pisali ste na HMST po par „dobronamjernih“ poruka dnevno, koliko bi Plavac popušio da Vas je poslušao, prestrašno, zato ja nikad ne pišem o niti jednoj dionici negativno.
Uglavnom mislim o sve tri dionice HIMR, HMST i LRH pozitivno kao i o većini turista i nadam se lijepim danima na istima,ali ne volim kad netko bezgranično druka za svoju dionicu pljuvanjem po ostalima a rezultati zarade govore upravo suprotno tj. uzalud vam trud svirači.
Lp
Decki budite fer. Ne sjecam vas se kada sam ulazio u himr i hmst na najnizim razinama, ocito ste se pridruzili spekulativno nakon prvog pada natjecaja.
Odlicno je pogoditi dionicu koja godisnje ostvari 20% prinosa, a lrh to ima. Hmst i
Himr su imale nevjerojatan rast, temeljem objave pocetne cijene o privatizaciji. I tko je bio unutra je dobro zaradio. Sad je pitanje dali ce i oni svojim rezultatima moci pratiti lrh.
Filipe o vama sve govori to sto kazete da firme procjenjujete po tome koliko vam ona prinos donese. Pazite danasnji pobjednik dana mogu biti ingr hgsp ksst. To su onda vjerojatno vrhunske firme.
Kolegi plavom vjerojatno smetamo jer bi prodao himr i prebacio se u lrh. Nije losa ideja.