LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LRH se prodaje u pravo vrijeme.
Čitam najnoviji HVS izvještaj: 2014 European Hotel Transactions

U Europi su hotelske transakcije u 2014 narasle za 86% prema 2013. Broj pojedinačnih “Single asset” transakcija je najveći ikada, a vrijednost portfolio transakcija je duplo veća nego u 2013.
Najjače tržište je UK, ali rastu i ostali. Irska i Španjolska su zabilježili velike promete. Smanjuje se broj investitora s bliskog istoka, a rastu amerikanci i azijci.
Cijene naravno rastu.
Oporavak i rast ostalih tržišta može se tumačiti i time da zbog vrlo visokih cijena u glavnim gradovima kao što su npr Pariz ili London ta ulaganja nose izuzetno male prinose što dovodi do toga da investitori pokazuju sve veći interes za ostala tržišta, provincijalne i sekundarne lokacije.

Ne sumnjam da Ostoja zna posao i da neće štedjeti na ozbiljnom konzultantu za prodaju. Za državu mi je jasno da nisu uspjeli ništa prodati, iako je vani velika potražnja, ali s ozbiljnim konzultantom postoji šansa da baš LRH bude prva ozbiljnija akvizicija u Hrvatskoj neke velike strane kompanije.
Kupac bi se nadam se trebao naći u hotelskim operatorima i developerima, nije po meni još vrijeme za fondove i slično. Oni kupuju kada je firma u zenitu.

Nemoj misliti na m2!

Jones Lang LaSalle stranice – malo o trendovima 2015.:

Hotel Investment Outlook – 2015: Year of upward momentum
– Global hotel deal volume rose 10% to nearly $60 billion in 2014.
– Single-asset transactions notched $40 billion – the highest annual result ever.
– Hotel transaction volumes​ could reach $68 billion in 2015 – a 15% increase.
– All indications point to the current cycle continuing at peak volumes for several more years.
– Cross-border transactions​ to account for one-third of deals in 2015, with the U.S., China, Singapore and the Middle East the biggest capital exporters.
– The question of fair value is resounding through the sector.

dosta za danas 😀 nemojte pretjerivati 😉

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/austrijancima-hrvatska-raj-novac-im-vrijedi-50-posto-vise-991682

A Opatija blizu 🙂

nema me više uz net danas, ali nadam se da ste ozbiljni i da će i danas biti protrgovan bar 1 kom ako je to ključno za ulazak u CROBEX 😀

za danas dosta 🙂

www.lociraj-popust.com

Ovaj mjesac neka bude super zbog:
– mogucnosti ulazka u indeks
– u clankom najavljenom angaziranju konzultanta za prodaju
– sve vecog optimizma oko ovogodisnje turisticke sezone
– sve vecog zanimanja ostalih ulagaca za LRH

Danas sam se iskazao,u zadnji čas….[emo_smijesak]

Evo me proveo dvije noci u Opatiji u hotelu Opatija za dvoje cijena 1600 kuna. Hotel preko vikenda pun do cepa. Nema slobodno sobe. Sto nisam gledao kad sam bukirao je da je hotel 2 zvjezdice.Pari mi se da ni drugi gosti nisu gledali jer ispred hotela vozila gostiju koji sigurno ne idu u hoetel s dvije zvjezdice. Mada na slikama hotel izgleda super unutra je ajme majko. Hotel je u vlasnistvu neke austrijske grupacije Vi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Revizija crobexa je treci petak u ozujku. Dali se do toga dana gleda trgovina dionicom?

Opatija

Primjetio sam intenzivnu kampanju po pitanju wellness mjeseca. Za vikend u Jutarnjem je bio članak o Opatiji i jedna cijela stranica reklama za Opatijske wellness hotele.

Nemoj misliti na m2!

Uz malo sreće ovo bi moglo na ATH.

New Report

Close