LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

heheheh hoćemo ovo ponuditi u opatiji kao dodatnu ponudu za “hokejaše”, mislim da bi bio hit :))))))))))

http://www.index.hr/vijesti/clanak/voznja-tenkovima-u-turistickoj-ponudi-hrvatske/801797.aspx

www.lociraj-popust.com

Prošli tjedan prošao sam kroz Lovran, u Ekkscelzioru se radi da se sve praši.

Gledam malo turiste u svijetlu objave rezulatata

U zadnjih 10ak dana doško je do stanovitih “usklađivanja” ui tržište je ipak reagiralo na rezultate. Pisao sam da je bilo određenih nesrazmjera među turističkim tvrtkama i da ne znam dali će neke morati padati ili LRH rasti da cijene i omjeri se izravnaju.
U zadnjih 10ak dana to se i događa, tj LRH polagano raste, a neki drugi lagano padaju.

Cijena Ev/Ebitda P/B
RIVP -4% 10,56 1,26
ARNT -5% 16,57 1,04
MAIS +1% 9,02 1,47
LRH +3% 9,36 1,31

Nisu još izjenačeni po pitanje EV/EBITDA, i da se na nađu negdje na 10 LRH bi trebala narasti za nekih 100 mil kuna tj 300 kn po dionici.

U 1Q budući da se ne radi bog zna što i da će LRH uzeti kredit da kupi hotele u portorožu to će se dogoditi i bez rasta cijene tj EV će narasti za iznos kredita, ali do 3Q kad se kod turita tek mogu realno gledati neki rezultati u LRH će ući i cijeli prihod od Portoroža pa će opet odskočiti od konkurencije i rasti po pitanju prihoda, zarade a nadam se ove godine i značajnom fizičkom obujmu. Kako su najave dobre očekujem da bi ove godine i po tom pitanju ostvarili rast. Tu sam jedino promašio u svojim prognozama.
Zapravo ne toliko puno jer sam ja očekivao da će Cavtat pasti najmanje 10% u smislu nekakvog postupka preuzimanja kanala prodaje, da će taj pad pokriti rast gostiju na Kvarneru. To se nije dogodilo.
Uprave je početkom sezone izrazila zabrinutost da bi se ovo što se dogodilo moglo dogoditi.
Dioničarima koji su bili na skupštini je rečeno da bi pad ruskih turista mogao osjetiti i LRH iako sami nemaju značajan udio tih gostiju ali da bi istartske tvrtke koje su tu imale velikih problema mogle krenuti dampiranjem cijena popunjavati svoje kapacitete i time uzrokovati pad ostalima. To vidimo da se i dogodilo pa je LRH imala 2% manje noćenja. S druge strane vidimo da nisu spavali pa su i sami krenuli na nova tržišta što se vidi u strukturi gostiju. LRH (matica) znatno je podigla broj gostiju iz Francuske i Britanije. Kako se ove godine opet očekuje rast gostiju iz Njemačke, i ako vrijeme bude normalnije očekujem da bi i fizički obujam poslovanja moga srušiti rekorde.

Nemoj misliti na m2!

Dobro, danas norma ispunjena – za CROBEX će biti dovoljno i 4 dionice/dan… [emo_smijeh]

TOP 100 listed companies

Croatia’s LRH non-cons profit soars in 2014

Nemoj misliti na m2!

Slatina[/url]

Nemoj misliti na m2!

Prodajmo dionice Liburnia Riviera Hotela i financirajmo razvojne projekte [/url]

Tema prodaje je i dalje vrlo aktualna?

Nemoj misliti na m2!

Sada vec imamo vise potvrda da ce i opatija prodati svoj dio. Koliki postotak od 25% lrh pripada opatiji?

Vidim da smo u top 500 firmi upali 2013 god. A 2014 i 2015 cemo odraditi vrhunski posao

Opatija ima 71,66%, Lovran 23,36%, Mošćenička 3,5% i Matulji 1,58%
Dionice se nalaze na zajedničkoj tvrtki Nova Liburnija d.o.o. kojom upravlja Opatija i ima u njoj 75% glasova skupštine na temelju Sporazuma o ovlašćenju Grada Opatije.

http://www.jutarnji.hr/vlasnik-svedskog-scandjeta-zasto-smo-otisli–pa-tu-nista-pod-milim-bogom-ne-funkcionira-/1299561/

Švedska Aviokompanija seli iz Zadra na riječko područje….

u Zadar dovela oko 30 000 švedskih turista, ali nezadovoljana jer u Zadru nema nikakve ponude van sezone. Taman joj odgovora Rijeka i Opatija, blizina Venecije….

LRH u 2014. godini drastično smanjila broj zaposlenih i utrostručila dobit tvrtke[/url]

Nemoj misliti na m2!

Koji grad može funkcionirati u smislu toga što se tražiu Njemačkoj: Turoperatere zanima Hrvatska 365link

New Report

Close