Ako ce Opatija prodavat svoj paket, a rekla je da hoce, ne bi li joj bilo pametno prvo napraviti revalorizaciju tako da dobije sto vise novaca? A buduci da svugdje izjavljuju da ce prodati, revalorizaciju bi trebalo poceti cim prije. Kaj mislite o tome?
Hm, cudan osjecaj – kao sa sam zbunjena….
Zar ne pise crno na bijelo u sporazumu HFP-LRH-Opatija da Opatija ne smije, ne moze, raspolagati sa paketom od 25%*1 d dok se god ne rijese svi ostali sporovi oko vlasnistva? itd, uz sve ostale if clauses
Naravno, to ih ne prijeci da oni ne najavljuju prodaju svog paketa….[smiley1]
Koleg’ca j’ u pravu[smiley2] Sjetite se osigurača: ako SNHO dobije dionice, država će iz svog portfelja ili na burzi to nadoknadit Opatiji. To znači da postoji mogućnost da Opatija izgubi svoj paket.
E sad. Ako je već postignut nekakav dogovor negdje, onda Opatija može najavljivat prodaju i tražit partnera bez problema. Možda čak i prodat. Ništa me više ne bi začudilo ovdje[smiley2]
… ili na burzi to nadoknadit Opatiji. To znači da postoji mogućnost da Opatija izgubi svoj paket. E sad. Ako je već postignut nekakav dogovor negdje, onda Opatija može najavljivat prodaju i tražit partnera bez problema. Možda čak i prodat. Ništa me više ne bi začudilo ovdje[smiley2]
Pa jel postignut dogovor? Neki i negdje, a? A moze i “kamena s ramena” stvarno[smiley1]
Ako ce Opatija prodavat svoj paket, a rekla je da hoce, ne bi li joj bilo pametno prvo napraviti revalorizaciju tako da dobije sto vise novaca? A buduci da svugdje izjavljuju da ce prodati, revalorizaciju bi trebalo poceti cim prije. Kaj mislite o tome?
Ako Opatija misli prodati, kupac ce ionako napraviti “due dilligence” sam. Sigurno nece gledat izvjesce sa ZSE. Tako da revalorizacija nije nuzan preduvjet za prodaju.
Neće to Opatija nikom prodavat.
Rukama i nogama su se tukli da dobiju te dionice, e da bi preko vlasničkog udjela imali utjecaja na poslovanje društva i posredno na razvitak Opatije i bla bla bla.
To bi za tu ekipu bio vrlo nerazuman potez i političko samoubojstvo za vjeke vjekova.
Neće to Opatija nikom prodavat. Rukama i nogama su se tukli da dobiju te dionice, e da bi preko vlasničkog udjela imali utjecaja na poslovanje društva i posredno na razvitak Opatije i bla bla bla. To bi za tu ekipu bio vrlo nerazuman potez i političko samoubojstvo za vjeke vjekova.
Kako nece prodavati kad su vec par puta izjavili da traze jakog strateskog partnera. Sto se tice razvitka Opatije, sigurno je bolje da neki veliki svjetski lanac upravlja LRH-om nego da to radi HFP.
Važeći podaci za uredovni dan 19.09.2007 .
LIBURNIA RIVIERA HOTELI D.D./REDOVNA NA IME LRH-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 177.256 58,57 Osnovni račun
2. GRAD OPATIJA, OPATIJA 75.661 25,00 Osnovni račun
3. KD BPD D.O.O. 2.426 0,80 Osnovni račun
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 2.200 0,73 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./PROSPECTUS JUGOISTOČNA EUROPA OIF S JAVNOM PONUDOM 2.000 0,66 Skrb. račun
6. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 1.818 0,60 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 1.690 0,56 Osnovni račun
8. CROATIA OSIGURANJE D.D. 1.530 0,51 Zast. račun
9. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 1.501 0,50 Skrb. račun
10. ABANKA D.D. 1.163 0,38 Osnovni račun
Ukupno: 88,30
Nije puno ali ipak dokupljuju [smiley2][smiley2]. Od 5.7. do danas ILIRIKA je povecala svoj udio u LRH sa 974 kom na današnjih 2200.
A šta kažete na pridošlicu? Ne piše da je skrbnički. Jel i to banka kao i PBZ? Bit će nešto.[smiley2] Oni su morali kupit minimalno nekih 600 komada da sad tu upadnu[smiley8]
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 177.256 58,57 Osnovni račun
2. GRAD OPATIJA, OPATIJA 75.661 25,00 Osnovni račun
3. KD BPD D.O.O. 2.426 0,80 Osnovni račun
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 2.200 0,73 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./PROSPECTUS JUGOISTOČNA EUROPA OIF S JAVNOM PONUDOM 2.000 0,66 Skrb. račun
6. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 1.818 0,60 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 1.700 0,56 Osnovni račun
8. HPB D.D. 1.693 0,56 Skrb. račun
9. CROATIA OSIGURANJE D.D. 1.530 0,51 Zast. račun
10. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 1.501 0,50 Skrb. račun
Ukupno: 88,48
Neće to Opatija nikom prodavat.
Rukama i nogama su se tukli da dobiju te dionice, e da bi preko vlasničkog udjela imali utjecaja na poslovanje društva i posredno na razvitak Opatije i bla bla bla.
To bi za tu ekipu bio vrlo nerazuman potez i političko samoubojstvo za vjeke vjekova.
Ali mislim da su oni izjavili da će prodat. Hm. Mislim da je netko stavio članak.
Dajte ljudi da se prvo dogovorimo sto je bolje: da Opatija proda ili da ne proda. Pa da navijamo sinkronizirano.
Ne valja navijat. Nek sve ide lijepo polako svojim tokom[smiley2]
Zaboravio sam stavit smajlic. Naravno da se zaj*. Ipak je petak. [smiley2]