LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo kao jedna zanimljivost, upravo objavljeno da je hilton prodao NY Waldorf Astoriu kinezima za 1,95 bln$

www.lociraj-popust.com

Evo nam članice NO LRH, skučila se 🙂
Jutarnji..[/url]

Nego jer zna netko kako stoji ona tužba koju je pokrenula protiv Ostoje, pisalo se nešto o tome ali da ne tražim?

Nemoj misliti na m2!

evo kao jedna zanimljivost, upravo objavljeno da je hilton prodao NY Waldorf Astoriu kinezima za 1,95 bln$

I tako će ići kapital naokolo….i kad tad stigne i u Kvarner.

Zanimljivo mi je da nitko ne komentira događaje u Opatiji zadnjih dana.
Eno gradonačelnik u Novom listu već daje ne znam koji demantij. Mislim da se to objavljuje u rublici reagiranja koja je lokalna pa možda ne mogu svi to pročitati, no burno je po lokalnim medijima i na gradskom vijeću.
Povod je reagiranje sindikata povodom otpuštanja radnika. Na to je reagirao Dujmić kao član NO i gradonačelnik i rekao da ljudi dragovoljno odlaze i uzimaju otpremnine, a da neki to koriste za promociju i da su sindikalci neradnici. Na to se očekivano digla buka, i jedan vijećnik je optužio Dujmića da se sve radi da se podigne vrijednost dionica LRH i da se ista što prije i bolje proda.
Zato sam i rekao da su otkazi samo povod, a da je stvarni uzrok nešto drugo. Po mišljenju bivšeg dogradonačelnika Dujmić prodajom dionica želi pokrpati minuse prezaduženog proračuna. Tvrdi se da se po Opatiji vodaju kupci za LRH. Navodno su i mirovinci pozvani da učestvuju i te su obilazili tvrtku. Ok, to su politička prepucavanja ali Opatija nije velika i teško je sakriti takve stvari.

Istina je da uprava tj Ostoja svojim potezima im ide jako na ruku. Ove akvizicije znatno su podigle cijenu koja bi se mogla dobiti za LRH. Mirovincima bi paket Opatije mogao biti vrlo interesantan, a znamo da su spremni odriješiti kesu kad treba spašavati proračun. Ovdje je to lokalni, ali nije nebitno da je Kvarner politička baza stranke na vlasti.
Dujmić ako misli to odraditi i koristiti novce u svom mandatu mora požuriti, suvlasništvo u LRH im nije puno donjelo, samo se mora objašnjavati da oni ne mogu utjecati na poslovanje, da otkazi ili ulaganja u Opatiji nisu stvari za koje se njih pita, a svi ga prozivaju. LRH znatno više ulaže izvan Opatije, a kako vidimo izgledan je čak iskorak u regiju.
Za sada Dujmić nije demantirao da pripremaju prodaju svog udjela.

Nemoj misliti na m2!

Ne znam cemu toliki otpori stranom kapitalu? Sindikati su malo kontradiktorni. Ne odgovara im ostoja, a ne odgovara im ni prodaja. Najbolje da sve bude kao 91 god, te da se ne zna tko pije, a tko placa. Mali ljudi misle da sindikati rade dobro, no oni su u stvari protiv razvoja i novog zaposljavanja.

Grad opatija moze samo dobiti prodajom. Pokrpat ce
se proracun i firme koje su na njemu. Ulozit ce se u infrastrukturu i prioritete gradjana, a stranac ce i dalje nastojat razvijati i siriti firmu.
Drugi par opanaka je ako sindikat i gradjani ne vjeruju dujmicu kojeg su birali. Onda mi nije jasno zasto su mu dali mandat? Po meni je ovo samopromicanje i grabez sindikata.

Za par godina mozda budu zazivali ostoju da se vrati. Covjek je zaista odradio fenomenalan posao i postavio tvrtku na noge. Lrh je mogla proci znatno drugacije, segon i linic su to mogli odraditi po svom. A onda bi se lrh preuzela iz vlastitog kapitala. Ovako je ostoja svima pokazao koliko ta firma zapravo vrijedi.

I tako će ići kapital naokolo….i kad tad stigne i u Kvarner.
[/quote]

samo nemojte preračunavati cijenu po sobi na HIMR ili HMST [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Ne moramo, imamo mi bliže benchmarke 🙂

Nego da damo neku prognozu na izvješće koje čekamo?
Mislim da ga možemo očekivati krajem slijedećeg tjedna.

Kako stvari stoje, a najave nisu loše + malo matematike koja nam ide u prilog imati ćemo jako lijep rast prihoda u odnosu na prošlu godinu.
Izvanredni prihodi skoro na istoj razini, ulazi nam i 1H za Cavtat koji prošle godine nismo imali + sada imamo 92% Cavtata a prošle godine smo imali 80%

Trebali bi probiti prihod od 300 miliona za 3Q!!
No ove godine izvanredne prihode na prate i izvanredni rashodi. Trošak radnika će biti niži jer rezervacije su odrađene u prošloj godini pa očekujem i rast marže. Veća marža na veću osnovicu pa je rezultat najmanje 20-30% bolji.

Nemoj misliti na m2!

Kad Dalibor na forumu dobije jedinice za svoja zaista korektna pisanja, onda znamo da ima jako puno onih koji bi se krcali. Naravno da se nemamo sto uspoređivati sa hmst i himr. Nase nekretnine vrijede vise. Od jednog zbog polozaja, a od drugog zbog kategorizacije.

Kako stvari stoje, a najave nisu loše + malo matematike koja nam ide u prilog imati ćemo jako lijep rast prihoda u odnosu na prošlu godinu.

A isto je slićna projekcija za 2015, kad uđe Portorož (još čekamo javnu objavu da je to napravljen deal).

Znaći: organska rast + akvizicija = iz malog postaje veliki div.

u slučaju da to s portorožom stvarno i prođe, nadam se i mislim da je realno da poljubimo 4xxx,xx 🙂

www.lociraj-popust.com

@frenkie
moraš napisati i razloge zašto procjenjuješ toliki rast inače te moderator obriše. Po meni nije to previsoki target ali je pitanje šta je kome uskoro.
6 mjeseci ili 6 godina?
Ja sam malo umjereniji, akvizicija ako se provede i to prema najavljenim uvjetima nas svakako stavlja u poziciju da pređemo za početak 4.000 kn zadržavajući sadašnje multiple. Da bi se rezultati pokazali treba čekati najmanje do 1H 2015, a zapravo do 3Q 2015 no mislim da je jasno da samo zbrajanjem sadašnjih prihoda tih tvrtki ne računajući neke efekte sinergije ili poboljšanja poslovanja koji su se dogodili kod Cavtat rezultati će opravdati cijenu 30ak % višu nego sada. Dali je 30% rasta na godinu dana nekome dovoljno ili ne to je već druga stvar 🙂

Naravno da se ja neću buniti da to bude i više, jer moje prognoze su premašene i ove godine, pa nek samo tako nastave.

Nemoj misliti na m2!

a koji je target frankie stavio? nisam primijetio post

www.lociraj-popust.com

New Report

Close