LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko govori o godinama?
Zašto radnik sa 50 godina nebi mogao biti kvalitetan?

No poanta je u tome da je to problem radnika, a ne poslodavca.

Jedan primjer kako se može ako se želi.
Surađivao sam sa jednom tvrtkom prije 10ak godina. U jednom odjelu radilo je 3 žene od cca 35 godina. Administrativni poslovi.
Trebalo je sastavaljati neke izvještaje u excelu i slati ih na mail vanjskom partneru. Žene to jednostavno nisu mogle savladati. Na kraju je plaćen informatičar da složi neki program gdje su one unosile podatke, te je plaćen i neki link da se tim podacima može pristupiti iz partnerske firme pa da si sami vade podatke koji su bili potrebni.
Nakon samo par godina kada se pojavio facebook sve te žene koje su u međuvremnu već prešle 40 odreda su imale otvoren profil, uploadale su fotke, dijelile pjesme, slale recepte i tko zna sve što ne. Iskreno, znale su više od mene o tome.
Rekao bi da je u pitanju motivacija?

Funky, zar stvarno mislite da LRH treba zadržati konobaricu od 25 ili 55 godina ako ista ne zna ni beknuti na nekom stranom jeziku a 95% gostiju su stranci? Zar treba zadržati recepcionera u kampu koji je slagao da nema mjesta u kućicama jer mu se nije dalo po toj vrućini primati gosta, itd itd.

Istovremeno odite do konkurencije pa pogledajte kako se odnosi prema gostu u Milenij hotelima. Je, istina, svi su mi se činili mlađim, ali puno više sam primjetio smiješak, ljubaznost, gostoprimstvo i profesinalnost nego njihove godine.
Ponavljam: samo bi luđak otpustio dobrog radnika (starog ili mladog)
Sumnjam da LRH vode luđaci

Nemoj misliti na m2!

Deficit tekućeg računa platne bilance u drugom tromjesečju 313,2 mil. eura
Prema preliminarnim podacima HNB-a deficit na tekućem računu platne bilance Republike Hrvatske u drugom tromjesečju iznosio je 313,2 milijuna eura što u odnosu na isto tromjesečje lani predstavlja povećanje deficita za 61,8 milijun eura odnosno 24,6%. Promatrano kumulativno u posljednja četiri tromjesečja udio salda tekućih transakcija u BDP-u spustio se na 0,4%. Istovremenom revizijom povijesnih podataka računa platne bilance i revizijom podataka o BDP-u udio salda tekućih transakcija u BDP-u u prvom tromjesečju je s dosadašnjih 0,5% narastao na 0,6%.
Povećanju deficita na tekućem računu pridonijela su prvenstveno kretanja na računu dohotka i tekućih transfera, dok su u suprotnom smjeru djelovala pozitivna kretanja na podračunima roba i usluga.
Na podračunu roba nastavljen je uobičajeni deficit koji je u promatranom tromjesečju iznosio 1,75 mlrd eura a koji je u odnosu na drugo tromjesečje lani niži za 10%. Navedeno je posljedica snažnijeg rasta prihoda od rashoda. Snažniji rast prihoda posljedica je rasta inozemne potražnje i posljedično rasta izvoza. Pri tome je prihod od izvoza roba zabilježio značajan rast od 12,2% i dosegao 2,62 mlrd eura dok je odljev sredstava na osnovu uvoza iznosio 4,4 mlrd eura s godišnjim rastom od 2,1%.
Suficit na računu usluga iznosio je 1,7 mlrd eura te je u odnosu na drugo tromjesečje 2013. veći za 50,8 mil. eura ili 3,1%. Dominantan utjecaj na rast suficita na računu usluga imali su prihodi od putovanja s zabilježenih 1,82 mlrd eura viška. Rast prihoda uz istovremeni pad rashoda putovanja (+2,7% vs -7,4% godišnje) bio je i očekivan s obzirom na rast fizičkih pokazatelja u predsezoni te posljedično očekivani rast prihoda.
Suprotno kretanjima na računu roba i usluga pozitivan doprinos rastu deficita, došao je od zamjetno nižeg suficita na računu tekućih transfera koji je s iznosom od 167 mil eura 54% ili 193 mil eura niži na godišnjoj razini. Na veći odljev s ovog računa (+88,8%) zasigurno je utjecao i učinak baznog razdoblja odnosno činjenica da se na računu transfera se između ostalog bilježe i uplate države u proračun EU. Dodatan negativan učinak imao je i pad prihoda na ovom podračunu od 16,1%.
Naposljetku račun dohotka zabilježio je manjak od 435 milijuna eura što je 114,5 mil eura ili 36% više u odnosu na isto tromjesečje 2013. Nepovoljna kretanja dominantno su posljedica 19 postotnog povećanja rashoda na ovom podračunu.
Uz očekivano jačanje izvozne komponente mogao bi se nastaviti trend snažnijeg rasta prihoda od rashoda roba i usluga do kraja 2014. pozitivno pridonoseći ostvarenju suficita na tekućem računu platne bilance i drugu godinu za redom. Nepovoljan utjecaj i dalje će dolaziti s računa tekućih transakcija (pad suficita) te mogućeg povećanja manjka na računu dohotka.

www.lociraj-popust.com

Niže na stranici podaci za kolovoz, prve brojke nisu loše i možda bi se bez obzira na loše vrijeme i slabi srpanj na kraju moglo sve to pokriti. Iako je Krk bio uglavnom odbar ove godine, za konačni optimizam možda bolje da pričekamo službene rezultate po županijama

http://www.dzs.hr/Hrv/system/first_results.htm

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

TZ Kvarner

Imate tu sve što vam treba ako je tema LRH tj Opatijska rivijera. To smo apsolvirali, fizički pokazatelji nadoknađeni, prognoze za rujan dobre.
Imat ćemo za 15ak dana objavu rezultata za 3Q pa se ne moramo zamarati broj noćenja.
Treba uzeti u obzir da su neki kapaciteti krenuli kasnije nego je i planirano. Najveća šteta je oko hotela Kvarner, jer on je digut na 4*, a cijenovno se te sobe prodaju bliže 5*. No kako sam i rekao, kod LRH je sada puno veća aktivnost na drugom području i to će utjecati na vrijednost tvrtke puno više nego +-2% broja noćenja.

Nemoj misliti na m2!

Već su dali neki konkretan datum? Obično nitko s tim ne žuri već se čeka zadnja dva dana pa svi navale.

Hvala na linku, takve stvari me zanimaju prije izalska izvještaja [emo_palacg]

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Po ocjenama na temi vidim da je jako puno ljudi zainteresirano za lrh. To je lijepo. Pozdrav svim jedinicarima

Tko govori o godinama?
Zašto radnik sa 50 godina nebi mogao biti kvalitetan?

No poanta je u tome da je to problem radnika, a ne poslodavca.

Jedan primjer kako se može ako se želi.
Surađivao sam sa jednom tvrtkom prije 10ak godina. U jednom odjelu radilo je 3 žene od cca 35 godina. Administrativni poslovi.
Trebalo je sastavaljati neke izvještaje u excelu i slati ih na mail vanjskom partneru. Žene to jednostavno nisu mogle savladati. Na kraju je plaćen informatičar da složi neki program gdje su one unosile podatke, te je plaćen i neki link da se tim podacima može pristupiti iz partnerske firme pa da si sami vade podatke koji su bili potrebni.
Nakon samo par godina kada se pojavio facebook sve te žene koje su u međuvremnu već prešle 40 odreda su imale otvoren profil, uploadale su fotke, dijelile pjesme, slale recepte i tko zna sve što ne. Iskreno, znale su više od mene o tome.
Rekao bi da je u pitanju motivacija?

Funky, zar stvarno mislite da LRH treba zadržati konobaricu od 25 ili 55 godina ako ista ne zna ni beknuti na nekom stranom jeziku a 95% gostiju su stranci? Zar treba zadržati recepcionera u kampu koji je slagao da nema mjesta u kućicama jer mu se nije dalo po toj vrućini primati gosta, itd itd.

Istovremeno odite do konkurencije pa pogledajte kako se odnosi prema gostu u Milenij hotelima. Je, istina, svi su mi se činili mlađim, ali puno više sam primjetio smiješak, ljubaznost, gostoprimstvo i profesinalnost nego njihove godine.
Ponavljam: samo bi luđak otpustio dobrog radnika (starog ili mladog)
Sumnjam da LRH vode luđaci

Govorio sam načelno a ne za slučaj kada netko nema elementarne kvalifikacije za posao koj iobavlja.
Ali podsjetio bih sve na jednu rečnicu, koju sam imao prilike pročitati na nekom portalu (od jednog penzionera):
Ja mozda ne znam sto je internet, ali vi sigurno nećete znati što je penzija.
[emo_palacg]

Ja mozda ne znam sto je internet, ali vi sigurno nećete znati što je penzija.

DOBRA!

@valueWalk

LRH ima praksu ranije objave izvješća. Obično ih objave 15ak dana nakon završetka perioda. Prošle godine je objavljeno 17., a polugodišnje 16.

Nemoj misliti na m2!

Šteta juće za NK Rijeku. Oni su odlični promotor Kvarnera. I ako idu naprijed u ligi onda će biti više “sportskih” gosta u Opatiji.

A inaće vidim u SKDD da je među 10.top dionicara Royal prodao 40 dionica…

7. ROYAL MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST DD (69223811952) 609

Ali glavno, da se trguje. Da ima svaki dan koja transakcija.

Svako ima neku svoju verziju priče ovisno o interesima, ali u svakom slučaju mogla bi atmosfera biti i malo bolja.

Vaš link …[/url]

Nazalost to je tako i tu nije kriva lrh. Lrh je privatna kompanija koja funkcionira prema zakonima na uređenom trzistu. Zasto bi placali radnika 5000-6000kn ako ga mogu zamijeniti studenti ili drugi jeftiniji radnici iz Eu. Mladi studenti su daleko obrazovaniji i sa daleko vise motiva ce zaraditi sebi koju kunu za gablec. Nama izgleda nikako ne odgovaraju trzisna pravila igre, a silno smo zeljeli u eu.

Imamo primjer drzavnih hotela koji se vec 20 godina nisu pomakli sa mjesta. To bi valjda bio cilj tih sindikata, a ne shvacaju da je to srljanje u propast. Lrh ce za 2 god sigurno zaposljavati vise ljudi, nego ikada do sada.

New Report

Close