Dakle 3 je kupca. Svi izvan Slovenije.
Malo mi se podaci iz članka ne slažu sa podacima koje sam ja vadio iz izvješća grupe, no nisu neke velike razlike.
Bilo bi jako zgodno da LRH to uzme.
A sto ce drugo kad je drug linic donio takav zakon u kojem placas porez na reinvestiranu dobit, ali ne placas ako se dobit pribroji u kapital tvrtke. Ocekujte sada i povecanje nominale u narednoj godini [emo_smijeh]
Koliko ja znam i Udruga dioničara je glasala za ovo. Radi se o čistoj tehnikaliji, da bi se ove godine dobit “oslobodila” poreza morat će se reinvestirati, ali to nije dosta, nego se mora s tom dobiti povečati kapital. Dakle suprotno od ovog smanjenja koje nema realno nikakvog uticaja na knjigovodstvenu vrijednost. Vidim da je država navedenu povlasticu ostavila i za sada je ne ukidaju, no za pretpostaviti je da s obzirom na učestale izmjene zakona stvar treba iskoristiti dok je na snazi. Ove godina tvrtka treba maximalizirati dobit, oprihodovati sve što se prihodovato može i prikazati što veću dobit.
No za nas dioničare ovaj “kontra” potez koji nas očekuje će biti vrlo vidljiv u povećanju booka.
Da li su možda ovo pripreme za isplatu neke dividende (rješavanje gubitaka, formiranje rezervi….)?
P.S. Nemam LRH, imam SNHO.
Može li netko elaborirati?
Uzimajući u obzir sve činjenice.
kojih je btw. toliko da ne mogu složiti išta suvislo.
Prospect: -+–++
@kanabis
Zašto ne?
Kolega to je prijedlog snho-a, snho ima lovu na racunu i određena grupacija zeli dividendu. Lrh je u investicijskom ciklusu, kupuje se renovira se i nelogicno je da isplate dividendu. Dalibor vam je napisao zbog cega to rade- zato da ne plate porez. Ne znam ni sto bi vama kao dionicaru snho-a znacila dividenda lrh