Volio bi da me javno ispravite za podatke koje sam krivo napisao. Bio bi zahvalan. Držim se samo javno dostupnih podataka tipa prospekt, izvješća, revizije i podataka iz TZ. Nije mi na pamet padalo zvati recepciju pa ako se to pokaže mjerodavnije ubuduće ću primjeniti tu meodu 😉
Volio bi da me javno ispravite za podatke koje sam krivo napisao. Bio bi zahvalan. Držim se samo javno dostupnih podataka tipa prospekt, izvješća, revizije i podataka iz TZ. Nije mi na pamet padalo zvati recepciju pa ako se to pokaže mjerodavnije ubuduće ću primjeniti tu meodu 😉
Da vas javno ispravim?
Nakon što se ismijavate pišući da su podaci sa recepcije?
Pogrešno ste stavili kategorizaciju hotela sa 3 zvjezdice.
to čak imate i na njihovoj web stranci.
Znači nije 175 soba sa 3* već 670.
Nadalje, turističko naselje ima sa 3* 46 soba ( Suha Punta ) + 10 vila ( svaka sa 2-7 soba ), a ne vaše brojke.
Kamp San Marino istina ima 3500 ležajeva ali nije 3* već je 4* a to je velika razlika u izračunu obzirom na broj ležajeva. I to možete provjeriti na njihovoj internet stranici a ne na recepciji.
Kamp Padova istina ima 1500 ležajeva ali ne 1* kako ste napisali već 3 *.. I to možete provjeriti na njihovoj stranici, bez da zovete recepciju, ili kao ja stručnu službu unutar financija.
Zemljište kojega ima puno za gradnju uopće niste valorizirali, kao niti činjenicu da se nije radila revalorizacija od devedesetih godina. Možda je zato Rastova procjena 780 kuna, što mislite???
Što se tiče LRH koja je ovo tema, također vidim veliki potencijal, moja namjera je bila da ukažem da nekompetentnost pisanja i na stilove pisanja pojedinih korisnika, ništa drugo, namjere su bile najbolje dioničar sam sve tri kompanije.
lp
Nažalost AIK Invest je maknuo prospekt za privatizaciju. Podaci su preuzeti od tamo. Vjerovatno imam negdje taj dokument pa ću ga postati.
Evo čitam GI za 2013 Zse…
Kaže:
Smještajni kapaciteti u četiri hotela, dva naselja i dva kampa:
Hoteli – 661 soba, 1305 osnovnih ležaja
Naselja – 583 soba, 1204 ležaja
Kampovi – 5000 osoba
Dva su hotela 4*, jedan je 3* i jedan 2*
Pretpostavljam da vi zbrajate hotelske sobe 3* sa sobama u turističkim naseljima no ja ne vrednujem nikako hotelsku sobu isto sa naseljem i ako su iste kategorije. Razlika je očita i u ostvarenim prihodima.
Sad kakve ovo ima veze sa mojim poznavanjem knjigovodstva nemam pojma.
A kakva je procijena Rasta i po kojoj metodologiji je rađena ili naručena ne možemo raspravljati jer nije objavljeno. I oni su sigurno zanatski obavili zadatak prema onom što je od njih zatraženo. Samo ne znamo što je zatraženo.
Strpimo se par tjedana pa ćemo vidjeti hoće li netko platiti tu cijenu iz procjene ili ne. Evo imate jednu otkupljenu ponudbenu dokumentaciju i navodno se provodi dubinsko snimanje. To je pozitivno, zar ne?
Zašto se onda uzbuđujete ako netko tko nema pojma o “knjigovodstvu” ni o životu tvrdi da HIMR prema valuaciji usporedivih transakcija i fundamenata vrijedi cca 250-300 kn po dionici.
To nema veze sa tržištem niti sa onim koliko će vam netko u privatizaciji platiti.
Kako novi kapital ulaže u KORF a i u SNHO, tako sve više zanimanja ima i za dionice LRH. Jer i LRH ima dobru priću.
I ako uspe još kakva privatizacija, onda na stolu baš neće biti puno izbora dobrih turističkih poduzeća.
Strpimo još mjesac dana i vidjeti ćemo: kako je završio 3q i šta će biti sa najavama oko akvizicije (Portorož, HIMR).
Nažalost AIK Invest je maknuo prospekt za privatizaciju. Podaci su preuzeti od tamo. Vjerovatno imam negdje taj dokument pa ću ga postati.
Evo čitam GI za 2013 Zse…
Kaže:
Smještajni kapaciteti u četiri hotela, dva naselja i dva kampa:
Hoteli – 661 soba, 1305 osnovnih ležaja
Naselja – 583 soba, 1204 ležaja
Kampovi – 5000 osoba
Dva su hotela 4*, jedan je 3* i jedan 2*
Pretpostavljam da vi zbrajate hotelske sobe 3* sa sobama u turističkim naseljima no ja ne vrednujem nikako hotelsku sobu isto sa naseljem i ako su iste kategorije. Razlika je očita i u ostvarenim prihodima.
Sad kakve ovo ima veze sa mojim poznavanjem knjigovodstva nemam pojma.
A kakva je procijena Rasta i po kojoj metodologiji je rađena ili naručena ne možemo raspravljati jer nije objavljeno. I oni su sigurno zanatski obavili zadatak prema onom što je od njih zatraženo. Samo ne znamo što je zatraženo.
Strpimo se par tjedana pa ćemo vidjeti hoće li netko platiti tu cijenu iz procjene ili ne. Evo imate jednu otkupljenu ponudbenu dokumentaciju i navodno se provodi dubinsko snimanje. To je pozitivno, zar ne?
Zašto se onda uzbuđujete ako netko tko nema pojma o "knjigovodstvu" ni o životu tvrdi da HIMR prema valuaciji usporedivih transakcija i fundamenata vrijedi cca 250-300 kn po dionici.
To nema veze sa tržištem niti sa onim koliko će vam netko u privatizaciji platiti.
Ja vam sve lijepo napišem još vam napišem da možete provjeriti na njihovoj stranici a vio opet po svojemu?
Kolega, možete farbati neke, ali mene ne.
Što ćete postati, kada??
Ili farbate ili je pitanje druge prirode, ima veze sa inteligencijom.
jesam li vam napisao da možete sve provjeriti samo ako odete na njihovu internet stranicu?
JESAM
Što ste vi napravili? Rekli ste da imate podatke od nekoga i da ne znate gdje je to pa ćete to postati, pa koga to briga koje vi podatke imate, jer vi znate da zbog ovakvih stvari možete odgovarati?
Jeste li se osvrnuli na sve što sam napisao??
NISTE
Zašto niste??
Kakvo turističko naselje, pa radi se o hotelima koji se nalaze u turističkomn naselju i to kakvom! Jeste li bili ikada tamo?
http://www.imperialrab.com/turisticko-naselje-san-marino
” Turističko naselje San Marino sastoji se od pet hotela (Hotel Plaža, Hotel Veli Mel, Hotel Sahara, Hotel Rab, Family Hotel Lopar) smještenih pokraj pješčane plaže duge 1,5 km, poznate pod nazivom Rajska plaža. Ova pješčana plaža jedna je od najvećih na Jadranu i idealna je plaža za obitelji s djecom. Smještaj se nudi u 495 smještajne jedinice, a usluge hrane pružaju se u središnjem restoranu koji ima i aperitiv bar te terasu na kojoj se organiziraju glazbeni, plesni i ostali animacijski programi. ”
To ste vi brojali pod 2*
Što je sa Kampovima jesu li 3 i 1 zvjezdica kako ste vi napisali ili su 4 i 3 zvjezdice kako sam ja napisao????
http://www.rab-camping.com/kamp-san-marino?__utma=199932982.1098365215.1410518184.1411385353.1411392189.3&__utmb=199932982.18.10.1411392189&__utmc=199932982&__utmx=-&__utmz=199932982.1411392189.3.3.utmcsr=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not%20provided)&__utmv=-&__utmk=24860282
http://www.rab-camping.com/kamp-padova-3
Da li piše da sam ja u pravu???
PIŠE
Ne morate zvati recepciju, kao što vidite.
lp
mislim da je ili locista ili agram invest..i to da je uzeo dosadašnji kupac…šta mislite?
Sječam se kolega Plavi kada ste bili “expert” i za trgovačko pravo, znamo svi kako je završilo.
I vi i vaš odvjetnik po tom pitanju ste podvili repove.
Znam da ste bili u pravu, ali čemu takvo omalovažavanje. To vas je trebalo naučiti da ipak malo držite ručnu i ne pametujete drugima. Postajte podatak, ispravite tuđe greške i sve 5
Na putu sam, trenutno u Zadru, pa pišem sa tableta i povadit ću podatke kad dođem doma
Šteta što mi netko prije nije otvorio oči. Ne volim kad pišem gluposti. Hvala
Provjerim pa se očitujem
Kolega plavi i kolegice lanice vase pravo je da pisete sto god hocete. Pa mozete 10 puta boldati vas komentar o prometnom fakultetu i ulaganjima od 2006 god. 2006 god nisam imao kune na burzi,a kamoli 10 000kn. Niti imam veze s tim, niti me to dira. Ne znam dali vas to kolega plavi mozda dira? Nije vrag da su vam prometnici preuzeli sve bolje placene poslove. Probajte se uclaniti u hns, vidim da oni dobro popunjavaju drzavne uhljebe. A kolegici lanici preporucam vise praksitena, kad joj par postova na desetoj temi toliko digne tlak. Valamar je jako zagrizao i oni sada uopce ne gledaju na novce, bitno im je samo kupiti tih par postelja, kako bi preuzeli tron od plag [emo_smijeh]
Dali se slazete da je soba u lrh vrednija od one u himr? Koliko je po vama vrednija soba koja godisnje ima 50% vecu dobit? Molim konkretne odgovore.
Iz osobnog iskustva sa himr mogu reci da sam razocaran. Placate hotelski parking i parking za plazu, a cesto ga morate traziti. U hotelu vam recimo racunaju ako uzmete balkon, onda koliko osoba ce ici na taj balkon, pa to pomnoze. Meni bi bilo draze da su digli cijenu za 10% i takve svinjarije izbacili, jer se osjecas kao na ciganskoj pijaci. Hrana im je vrlo prosjecna. Uzmete riblji meni i za 3 dana shvatite da je sve to sto jedete u stvari isto. Ako vam crkne tv, donijet ce vam iz susjedne sobe drugi, no ako i taj crkne e onda ste u problemu dok se oni povezu i organiziraju. A gosti su raznoliki, s tim da ima dosta ceha. Po meni jedna vrlo prosjecna destinacija, ali sa prirodnim ljepotama i zanimljivim pjescanim plazama. No to ne vrijedi tih novaca, a natjecaj nece proci 300%. U skladu s tim sam i eliminirao svoje dionice, kao sto sam eliminirao i dionice hmst, nakon pada natjecaja. Mozete vidjeti da ni na temi hmst ne drukam prema dolje, ali ne pisem vise ni pozitivno o tim pricama. Napisao sam samo ono sto me smetalo i prvi od cerpa trazio ocitovanje. Do tada vjerojatno niste ni znali kada zavrsava natjecaj za himr.
Na temi himr vidim da racunate vrijednost zeljezu i betonu, moram reci da je tema postala izuzetno drukerska, a cijena vam se odrzava samo zbog hypo fonda, koji je skidao himr i na 600kn. Sada mu je valjda cilj iz hmst i himr izaci sa nulom.