Po mojoj racunici je oko 250 kila po kljucu,ali to nije bitno. Strpite se jos desetak dana pa cemo onda racunati ponovno sto sve LRH ima.
koliko mi se učinilo prateći naloge na burzi, na ovom H nalogu na 3.470 se nalazi 100 komada ispod…
Dalibore, ako lrh kupi ove hotele u Portorožu, a o tome se špekuliralo prije, a i ovi prometi u zadnje vrijeme to predviđaju, kako ocjenjuješ taj eventualni iskorak?
Da stavim i moje razmišljanje:
Svakako će cijena odrediti, kakav je to deal.
Ako odmislim, da že biti više soba, prihoda, ebitde i slično, meni najbitnije je ovo:
Ako LRH kupi hotele u Portorožu onda trebamo i strategiju razvoja gledati u smjeri “going international” iako je Portorož bliže Opatiji nego Dubrovnik. I ako se doda i nešto sa Crne Gore…onda imaš baš zanimiv portfolio kojeg na Jadranu u biti nemaš.
I to bi bio jako, jako dobar prodajni pitch za bilo kojeg ozbiljnog investitora u hotelski biznis. (ne dobiješ hrvatski turizam, nego regijske top lokacije na Jadranu)
Što je veća popunjenost to je manja cijena.
Nemam podatke u zadnjih par godina ali imam nešto iz 2007
Popunjenost, REVPAR
Kristal 4* 74,2% 16.300
Admiral 4* 67,4% 20.970
Excelsior 4* 56,6% 19.680
Ambasador 5* 60,4% 25.800
Mislim da bi ove iznose trebalo povećati za 15-20% ali ja bi računao raspon od 20.000 do 25.000 eur. Bitna je naravno popunjenost ali budućida gledamo ukupni prihod važna je ne samo cijena sobe nego i ostalo što hotel nudi. Hotel Kvarner koji je 4* i ove godine je krenuo kasnije zbog obnove, ali mislim da on prihoduje sad u rangu 5* (trenutno se soba prodaje po 10% više nego u Ambasadoru) a vjerujem da i Kristalna dvorana nosi neke dodatne prihode
@sokolić
Mislim da je Matejt vrlo dobro naglasio što je glavna prednost, to bi ipak bio možda mali ali vrlo važan iskorak. Naravno ne znamo dali je uopće LRH taj ponuđač sa “Zahodnega Balkana“.
U tom svjetlu postoji jedan vrlo zgodan projekt koji se provodio na polju suradnje te dvije destinacije a financirala ga je EU: www.365danariviere.eu[/url]
No postoji još jedna vrlo zanimljiva poveznica:
Bivši predsjednik uprave Kristijan Staničić trenutno je Executive Director for Operations at Bernardin Group Resorts & Hotels
Usput, bio je u međuvremenu i izvršni direktor u Jadranu Crikvenica koji su neki ovdje također spominjali kao potencijalnu metu.
Eto kad se stavi razumna cijena onda i kupaca ne nedostaje…Ako sam dobro pogledao ukupno je nekih 480 soba n aprodaju u rasponu od 3 do 5 zvjezdica sto bi dalo prosjek od nekih 60 – 70 000 po sobi..Naravno to je samo usporedbe i zanimljivosti radi.
OPATIJA » Liburnia Riviera Hoteli nastavljaju svoje poslovno širenje, a nakon prošlogodišnje kupnje hotela Cavtat, čini se da su svoj interes proširili i izvan hrvatskih granica. Dva neovisna izvora bliska Upravi kompanije potvrdila su da je LRH poslao ponudu za kupnju hotela slovenske kompanije Hoteli Bernardin iz Portoroža. Natječaj za kupnju četiri hotela ove grupacije istekao je sredinom kolovoza, a slovenski su mediji izvijestili da je zaprimljeno osam ponuda pet zainteresiranih investitora iz Rusije i zemalja Europske unije, ne navodeći precizno o kojim se državama radi. Ukupna cijena za četiri hotela iznosi nešto manje od 30 milijuna eura, pri čemu je najskuplji hotel Lucija s cijenom od 12,5 milijuna eura, zatim grand hotel Metropol s cijenom od 11,5 milijuna eura te hotel Roža s cijenom od 4,1 milijun eura, dok je za najjeftiniji objekt, hotel Barbara s cijenom od 1,5 milijuna eura, iskazan i najveći interes.
Uz ovu je priču vezana i jedna zanimljivost, jer je bivši direktor LRH do završetka privatizacije, Kristijan Staničić, sada izvršni direktor hotelske grupacije Bernardin koja raspolaže s desetak hotela, resorta i kampova u Portorožu, Izoli i Strunjanu, od čega su četiri ponuđena na prodaju.
http://novine.novilist.hr/default.asp?WCI=Rubrike&WCU=2859285E286328612863285A28582859285C28632897289528942895288C28632863285F28592860285D285F285C28632863286328592863W
Pozdrav