Nisam stariji 😉
jedno dobronamjerno pitanje? sto mislite na koji ce nacin ostoja prodati lrh? i sto cete vi mali dionicari imati od toga?
Kako će Ostoja prodati? A kako će grad Opatija prodati? A mi možda i nećemo prodati, tvrtka se razvija odlično i dok je tako zaraditi će se na bilo koji način
Ovisi, ko ce kupiti.
Naime na kraju i investitori su razliciti. Nekima je image sve. I to znaci, da ce naci pravi jezik sa malim dionicarima.
Ako ce biti muljava, onda mozemo jedino racunati na izlazak grada Opatije i neko ponudu za preuzimanje…
Opatija nas u tom slucaju ne spasava, jer ce kupac preko nonulusa povecati svoj udio
i nema ponude. Tu nas je maceha drzava preveslala sa novim zakonom. No nece ni dionicari snhoa bolje proci ako mi budemo izigrani. Lcds je imao 3 puta vise kesa na racunu, nego je vrijedio pa od toga nije bilo nista.
Pitanje sada, da li ce grad Opatija izaci kasnije nego Ostoja?
Naravno, sve to je rizik kojega moramo prihvatiti. I da bude jasno – taj scenarij je u biti sasvim realan.
Ali imas opciju – danas si mogao prodati par sto komada oko 3400. I vjerujem, da taj koji je danas kupio na 3500 vjeruje, da ce iduce godine biti barem 4000+.
Mislim da ostoja gleda samo sebe, a grad ce kasnije pregovarat i dogovarat. Nije dobro imati nekog tko ima 25% + 1 dionicu protiv sebe,a pogotovo ne ako je to
grad. Dakle mi nismo 100% zasticeni. Da je ostao stari zakon, bili bi mirniji.
Uskoro prodajem hmst, ako prodam i lrh bit cu 95% u kesu. Mislim da mi polako dolazimo do nekog limita i pocinjem proucavati strane burze. Kod nas ima jos brutalno podcjenjenih firmi. Jedna se danas trzila na p/e 1,8 ali vidim da svi nesto preskacu oko nje. Mene plasi da se pojedine dionice ne pocnu na jesen urusavati jer cemo ih i mi pratiti kako god okrenemo.
@kressom
Najzbiljskije 😉
Najjednostavnije je da pogledate po koliko se vodila Magnolia koja je prodana za 35 mil kuna ili za mjesec dana kad izađe izvješće za 3q pa pogledajte sami po koliko se vodilo 3.000 m2 u Medveji. Imate ako ništa drugo revizorsko gdje piše ukupna vrijednost zemljišta ( koja se ne amortizira) a i ukupno koliko ima m2 zemljišta u vlasništvu. Lako je onda izračunati po kojim cijenama je to ušlo u imovinu. Pisao sam ja tu po forumu o nekretninama i cijenama u knjigama i procijeni. Ako vas zanima baš neka određena nekretnina lako vam izvadim podatak ako želite.
No ako je mislite otkupiti pripremite 5 do 10 puta više novaca nego se vodi u papirima
@Wiseguy @kanabis
Daj se odlučite dali se LRH prodaje ili LRH kupuje?
Ja sam neki dan postavio pitanje koju je LRH izabrao strategiju rasta.
U ovakva vremena čini mi se da su akvizicije logičnije i efikasnije. Cijene su još uvijek jako povoljne. Šteta da nisu nešto uzeli u predstečajnim.
Dalibore i jedno i drugo. Samo da je povoljno po nas.Proslogodisnje odluka uprave da se vile vise ne prodaju mi nije dobro sjela. Drago mi je da su sada nastavili s tim i nadam se da ce novac pametno ulagati kao i do sada. Jedino sto je prilika sve manje, a i vlada nas koci. Himr po meni nije dobar, cak bi i mestrali bili preveliko opterecenje za nas, ali bi se mozda sa jadran crikvenicom nesto dalo izumst. No to je opet puno skupog i dugotrajnog ulaganja. Mozda da otvorimo jednu gradjevinsku-sestrinsku tvrtku.
Can we have some discussions about … ? http://www.theguardian.com/business/grogonomics/2014/sep/08/why-a-collapse-in-chinas-housing-market-will-hurt-australia
U lrh nije rađena nikakva revalorizacija, imovina se vodi po cijenama iz 91
Hvala na odgovoru, međutim može li malo ozbiljnosti ipak?
Od kuda to da se imovina vodi po cijenama iz 91.?
Ako je tako, zašto su stariji ( ne mislim na godine, već na staž ) dioničari ovako nešto dopustili.
Je li ikada netko bio na skupštini i pitao što je sa revalorizacijom imovine zašto se ne poštuju MRS-ovi?
lp