Ili je bilo poklapanje ili dogovorena prodaja. Kako god netko ocito vidi bolju priliku, a netko nam se pridruzio
POstoji još jedna mogućnost – iz šupljeg u prazno – odnosno, prebacivanje s jednog računa na drugi – a s obzirom na to tko se nedavno uključio ovdje, uopće me ne bi čudilo.
akoje i dosao vidjeti onda sve ostalo rade njegovi pomoćnici. Njega trebaju samo za potpis (punomoći) da se ne zamara za takve detalje.
ma smjesni ste s tim princom čovjek nema interes za nista, ubili se ljudi cekajuci u hotelu s projektima , covjek je bahat sam tak al aj sanjajte o njemu
Liburnia Riviera Hoteli za 3,1 milijun eura prodali su Rusima vrlo atraktivne nekretnine, vilu i zemljišta u Medveji
Dakle kao što sam pretpostavio otišlo je sve skupa, vila i obje parcele uz more. Jedino sam mašio cijenu. Računao sam da bi to moglo koštati do 2 mil eur iako su mi neki sugerirali da to vrijdi i više od 600 eur/m2. Budući da se radi o parcelama koje zbog specifične pozicije vlasniku praktično daju jedinome pristup i obalnom pojasu i to u dužini od preko 100 m govorili su mi da bi tu m2 mogao doći i 1.000 eur. Ja sam cijenu diskontirao zbog sporova koji su se vodili no vidim da je kupac i taj dio preuzeo na sebe!?!?
Prema ovom tekstu 2.921 m2 su plaćeni 1.200 eur m2 (3,1 mil eur + 420.000 eur)
U knjigama LRH to se vodilo po maksimum 2 mil kuna ako i toliko.
Kako ove godine imamo već 10 mil kuna izvanrednog prihoda od presude, sa ovih dodatnih 21,5 (23,5-2) godišnji konsolidirani prihod će biti preko 350 mil kuna, a dobit pogotovo ako se odluče iskoristiti povlasticu ide na najmanje 60 mil kuna.
Ova kupoprodaja je možda i mjerodavnija za daljnje procijene jer vila Magnolia je prodana dugogodišnjem zakupcu kojem su se dijelim priznala i ulaganja. Rečeno je da bi raskidanje nepovoljnog ugovora o najmu previše koštalo LRH pa je procijenjeno da se vila proda.
U 2 godine tako je LRH evo “zaradila” 60 mil kuna koje uopće nebi računali ako bi LRH procijenjivali metodom koeficijnta EV/EBITDA ili množenjem broja soba sa nekom cijenom. Što je još bolje takvih nekretnina ima još puno.
Dalibore imaš li negdje popis hotela i vila s kategorizacijama gdje se vidi koje vile nisu u funkciji?
Naravno 😉
Evo sa brojem smj.jedinica
1. ZAGREB 63
2. VILLA SLATINA 14
3. IČIĆI 86
4. KUĆA pored MAGNOLIE i 4 bungalova 32
5. VILLA ZAGREB
*6. BELVEDERE LOVR. 30
7. VILA MARINA 25
8. MIRAMAR 32
*9. VILLA ATLANTA 21
10. VILLA DANICA 16