ovdje vas nije strah dokapa po nominali, ili slične igre većinskog vlasnika?
obzirom da vas je ispalio za ponudu, što mislite o svom vlasniku?
hvala
Tvrtka generira ogroman pozitivni cash flow i što bi trebalo biti opravdanje za dokapitalizaciju? Zapravo uprava je najavila povećanje kapitala možda već slijedeće godine ali iz dobiti (kao porezni štit)
A zašto bi bili protiv dokapitalizacije po nominali, vidimo da uprava jako dobro zna što radi pa nebi imao ništa protiv da upišem koju dionicu dodatno?
Ali vi vjerujem da mislite da bi bila dokapitalizacija s pravom isključenja ostalih dioničara? Čini mi se po vašem potpisu da imate nekih negativnih iskustava sa Petrokemije?
Prvo, s kojim to novcima bi SNHO dokapitalizirao, pa oni nemaju ni kune, rekao bi prije da bi se oni mogli dokapitalizirati. Dobit su “reinvestirali” u razne nekretninske projekte koji nisu realizirani do kraja tako da sada dividendu dijele u dionicama tih tvrtki nositelja pojedinih projekata, ali ne i Nonnulusa u kojem ne žele izgubiti kontrolu.
I na kraju tko bi to odobrio dokapitalizaciju LRH?
Poznato vam je da za tako nešto treba 3/4 većina koju sam većinski nema?
Koliko znam većinski je ispoštovao i objavio ponudu. Dionica je početkom 2010 bila oko 1100-1200 kuna, a SNHO je po preuzimanju polovicom 2010 dao ponudu po 2250.
Da, to je uvijek riziko. Ali se taj rizik nekoliko smanjio što je spustio u nadzorni odbor i člana Opatije. Ali inaće da, u crnom scenariju može napravit dokap sa kakvim drugim nekretninskim projektom po visokoj cijeni.
A oko vlasnika – ovdje bi samo izpostavio psihološki preokret koji mislim, da ga vidimo ćesto pa tako možda i kod Ostoje – naime kad neko dobi/zasluži/privatizira bogastvo, tada ima više interesa da počnije raditi po predpisima. I graditi svoj pošteni imidž. U tom pogledu je ona riječ: nikada se ne pita odkuda prvi milijon. 😉
U NO LRH su 2 člana grada Opatije i 1 predstavnik radnika.
Izmjenom Statuta na skupštini 2013 uvedena je dopuna da NO može odobriti dokapitalizaciju samo ako za to glasa 8 od 9 članova NO.
To znači da bi Opatija trebala glasati da izgubi kontrolni paket. To baš i nije tako vjerovatno, zar ne?
Na zadnjoj skupštini vrlo je jasno objašnjeno zašto se smanjio kapital i pokrivao gubitak i zašto su napunjene rezerve. LRH će u narednim godinama imati veliku dobit i ne želi plaćati porez na to. Najavljeno je da će zato povećavati kapital sa reinvestiranom dobiti.
Na HCVT su to već napravili i ove godine i digli nominalu za 10 kuna.
S obzirom da LRH već sada ima 20ak mil kuna izvanrednih prihoda, očekujem ove godine da će prikazati i do 50 mil kuna dobiti. Pitanje je samo dali će uspjeti do kraja godine pripojiti Cavtat.
Zanimljiv članak u Novom listu o turizmu u Rijeci. Pokazuje da turizam ne mora biti vezan za sunce, more i plaže.
1.1. -31.7. Hoteli u Rijeci ostvarili su popunjenost od 43% !!!
Ne kužim zašto bi netko kupovao dionice LRH na burzi kad može kroz SNHO kupiti LRH puuuuno jeftinije. Samo treba znati računati….to je ono – +, -, x, :, …
To su blogerove fore, da se kroz jednu dionicu druga kupuje znatno jeftinije, činjenica je da ljudi žele kupovati LRH a ne SNHO zato što žele imati što manje posla s Ostojom, i ja sam dugo vremena razmišljao što i kako… I ako treba, plaćat ću ovo nešto skuplje, ali ću bar biti siguran da me nitko neće naguzit iza ugla…
Nisu to fore to su činjenice. Matematika mora štimati sve ostalo je nebitno. A na seks moraš računati čim si u Ostojinom haremu.[emo_zloban]
Opatija 5% manje nocenja. Kod nas se ipak osjeti srpanjska rupa. Na manji broj nocenja dolazi i 3% veci pdv. Tko ponovi proslogodisnje rezultate odlicno je poslovao s obzirom na vrijeme i sve ostalo.
http://www.seebiz.eu/na-kvarneru-u-srpnju-i-u-sedam-mjeseci-manji-turisticki-promet/ar-92744/
‘Uvijek pratimo u što bismo mogli investirati. Jer, kao što znate, ulažemo u 13 područja – od telekomunikacija, interneta, društvenih mreža, bankarstva, hotelijerstva, medija i ostalog. Uvijek tražimo priliku u bilo kojoj zemlji, a ono što vidim u Hrvatskoj je da je turistički sektor iznimno važan i da se razvija. Koliko znam, prihod od turizma prošle godine iznosio je oko 6 milijardi eura, imali ste oko 10 milijuna posjetitelja. Tu ima potencijala koji mi tražimo’, rekao je princ.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/345783/Hrvatski-turizam-ima-potencijal-koji-trazimo.html