Ako se HIMR uspješno zavrti onda se dio vrati u turističke dionice.
Jer tada možemo očekivati, da ako HIMR ide po takvoj cijeni (plus ulaganja!) onda bi mogla i LRH kada će Ostoja izaći ići bez problema po 10k+.
I ako to uzmemo u horizontu 3 godina, to na današnje cijene nije loše 😉
VILLA SIAM – Medveja – 2 parcele preko puta k.č.520 i k.č. 7155 od ceste do mora ukupno 1500 m2 – preko puta privatnog hotela Medveja
Kapital tvrtke kupca je još od 2008 pa sumnjam da ima neke veze sa kupnjom
Pitanje je dali su prodane obe parcele ili samo ova na kojoj je baš vila.
U knjigama se to sve vodi po zanemarivoj vrijednosti, manje od 1/10 stvarne
ok.
ako to nije sto onda jest???
Pa ta vijest je stara. Na skupštini se to potvrdilo i čak i prije u novinama.
Možda je više reakcija na očekivanje vrednosti turističke kompanije ako ide neka transparentna prodaja.
Jer takav benchmark dosada fali.
Možda investitori konačno sagledavaju vrijednsto kompanije.
Ovakva mala prodaja vile u Medveji svašta otkrije ako netko progugla.
Radi se o parceli koja je na moru i ima oko 1500 m2
Probajte pretpostaviti koliko tu vrijedi m2?
I onda ondete u istoj K.O. i pogledate vlastovnicu LRH i vidite da imaju 60.600 m2 !!!!! I to samo u toj katastarskoj općini Tuliševica.
Onda si netko valjda pomnoži i shvati o kojoj se tu imovini radi.
Inače kad smo već god zadnje (objavljene) kupoprodaje tzv vila je u lošem stanju no parcela je savršena. Nalazi se između glavne ceste i mora (tu više nema lungmoare) tako da parcela ima svoju plažu!
Privatni hotel Medveja koji se nalazi preko puta tj sa gornje strane ceste se prodavao prije dosta vremena za 2,8 mil eur. Nalazi se na parceli od 900 m2 i ima oko 1600 m2
To je dobro, što ima mogućnosti da neko sa većom količinom uđe u priću.
Npr. 200 dionica do 3500.
Samo možda ćemo to dočekati najesen: himr + 3q rezultati.
Pa imamo i dobre kupce na samo malo nižim razinama (5–7%)
Nek se nađu na pola da malo dignu likvidnost 😉
Krajem kolovoza je skupština SNHO. Miriši mi na neki ozbiljan rasplet
Vidimo da je značajnije ušao u SNHO nego u LRH (po meni greška) pa je tamo zato likvidnost odmah veća. No svi su dobro došli, zar ne.
Vratimo se na ovu prodaju vile Siam. Ne radi se zapravo uopće o prodaji vile koliko mi se čini. Dali sam u pravu vidjet ćemo kada se sve objavi.
Vila Siam je 91 procijenjena na 114.750 dem
Nalazi se na zemljištu od 480 m2 koje je procijenjeno po 90 dem tj 45 eur
Danas ta parcela ima 451 m2 ALI ispod nje je parcela 7155 koja se proteže do samog mora od 1048 m2 i kojoj se pristupa sa glavne ceste preko parcele na kojoj je vila. ALI sa istočne strane imamo još jednu parcelu od 1422 m2 koja je također na moru.
Sve u svemu radi se o 2.921 m2 na obali.
Na ovoj većoj parceli također postoje neki objekti ali naravno ne znam koliko se i što tu može graditi no za pretpostaviti je da tu m2 ne može nikako biti ispod 500 eur.
Zbog toga rekao bi da je vrijednost ove kupoprodaje najmanje 10 pa do 15 mil kuna, a kako vidimo da su knjigovodstvene cijene mizerne sve je to skoro čista zarada.
A sad da vidimo tko je kupac?
Pa naravno prvi susjed na parceli do. TRADE CONCEPT LIMITED D.O.O je vlasnik parcele 455 koja sa zapada graniči sa parcelom 7155
Dalibore zašto misliš da je greška preferirati Snho u odnosu na lrh?
Ima puno razloga.
Dionica SNHO je na zahtjev nekog brokeraja uvrštena na MTP prema LRH koja je na redovnom tržištu. To je ogromna razlika u obvezama izvještavanja, transparetnosti i sl.
Naravno možete uvijek otići kao dioničar do sjedišta tvrtke pa pregledavati izvješća ali ipak je to dosta komplicirano, zar ne?
Nadalje vrlo bitna stvar:
SNHO ima temeljni kapital od samo 26,7 mil kuna te za nju ne vrijede mnoga pravila koja vrijede za tvrtke koje imaju kapital preko 30 mil kuna.
Za SNHO npr ne vrijedi zakon o preuzimanju dioničkih društava. Dali ste to znali?