LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za mestrale uopce nisam skeptican, jer je ova cijena u mojoj kalkulaciji odavno. Pogledajte sve ove jahte gdje dolaze- dubrovnik i hvar. Soba u dubrovniku znatno vise uprihoduje od svih ostalih lokacija i tako ce ostati.

Adriatic se nije mogao prodati po 80 000eur soba, a imaju godisnji prihod po sobi 25% veci od lrh. Ako gledamo te brojke kroz 10 god, pojavit ce se ogromna razlika. Zato kazem da se lrh treba gledati iskljucivo kroz poslovanje. A nikako uspoređivati sa dubrovnikom.

Što se tiče aktualnog mjeseca, do 26. srpnja, dakle, subote, smo imali 4 posto manje dolazaka gostiju i 7 posto manje noćenja, odnosno njih oko 136.000. Gledano po strukturi, obiteljski je smještaj imao 38 posto više noćenja, dok hoteli bilježe pad od 9 posto, kazala je Petričić ukazujući i na zanimljivu strukturu gostiju. Naime, Mađari su ostvarili čak 31 posto više noćenja nego lani u srpnju, Slovenci čak 38 posto više, a zanimljivo je da je i ruskih noćenja bilo 5 posto više. U padu su, međutim, tržišta Austrije i Njemačke

Nije samo vrijeme krivo: Srpanj u minusu, najgore privatnim iznajmljivačima

dalibor, može li kakva usporedba tražene cijene HIMR-a, sa valuacijom LRH, thanks

www.lociraj-popust.com

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/ft7fNFeNhv15eqS6bpkqPw==.pdf

www.lociraj-popust.com

Lijepo je to od strane LRH-a (i nadasve korektno) a jadno da jadnije nemre biti da CERP o tome šuti.
Možda nije u opisu radnog mjesta kolegi koji je na zamjeni.
[emo_smijeh]

Ne znam ima li smisla jer radi se ipak o cijeni koju CERP traži?
Malo sam ipak skeptičan da bi to netko i platio?

Ali ajde da ne “marogam” i ispada da opet samo veličam LRH a da ništa drugo ne valja. Uzmimo da netko plati tu početnu cijenu od 782,35 kn po dionici.
Budući je struktura smještaja pa i kategorija Imperiala potpuno dugačija od LRH morali bi prvo naći neki model vrednovanja.
Ja ću to za HIMR malo u grubo i favorizirati ću smještajne kapacitete Imperiala koje LRH “nema” tj ima ih u puno manjem omjeru.

HIMR u strukturi prihoda ima cca 44% prihoda u hotelima, 27% u turističkim naseljima i 29% u kampu. Možda podaci nisu baš najsvježiji ali tu je negdje.
Po cijeni koja je iskazana država za HIMR traži 65 mil eur + HIMR je dužan oko 25 mil eur što je onda okvirno 90 mil eur.

Rekao sam da ću favorizirati kamp i naselja i procijenjujem ih po modelu:
45.000 eur za smještajnu jedinicu u naselju (jako nategnuto)
4.000 eur po krevetu u kampu ili 160 eur m2 kampa (također nategnuto)
To znači da hotelski dio nosi oko 43 mil eur što ispadne prosjek od 63.000 eur soba.
Vrednovao sam sobe po 4* 80.000, 3* 60.000, 2* 40.000
Ovo je opet u koristi HIMR jer vidimo da država uvjetuje ulaganje od 26 mil eur za dizanje svih kapaciteta na 4* što je 70.000 eur po sobi koje nisu u tim kategorijama. Zapravo ovo su ipak samo nagađanja jer možda traže neka ulaganja i u naselja.

E sad kad te cijene stavimo na LRH i izmnožimo sobe sa cijenama, i kapm i naselje dobijemo da sve skupa vrijedi 185 mil eur
No imamo još osim toga cca 500 smoba izvan upotrebe koje nešto vrijede.
Iako se tu krije velika vrijednost za ove potrebe stavimo da te sobe vrijede samo 20.000 eur. (usput priča se da su neke vile prodane ovih dana)

Kao što sam rekao ovo sigurno nije dobro vrednovanje jer nerealno je da hotel 2* vrednujemo 40.000 eur ili naselja također, što znači da onda ovi sa više zvjezdica vrijede više što bi išlo u korist LRH.

Recimo da 200 mil eur je neka najniža valuacija prema ovim parametrima.

Nemoj misliti na m2!

Preneseno s jednog drugogo foruma:

Malo preciznije:
768kn po dionici + 300 kuna duga je 1068 kn x 635855 = 679.093.140 kn
To je cca 90 mil eur

A ti daliborp velis 200 M, kaj je onda po tebi cijena 1500 kn ???

Dalibore procjena himr u roku 6mj ti je za 50% veca. Sto se događa?

mislim da dalibor priča o valuaciji od LRH

www.lociraj-popust.com

Neeeee!!!
To je prema cijenama koje sam izvukao za HIMR pa da to primjenimo na LRH

I naveo sam jasno da sam nagnuo vagu u koristi HIMR

E sad ako još prihvatimo činjenicu da se na Rabu radi 3 mjeseca, da je to ipak na otoku, da je zemljište ili m2 apartmana u Opatij 2 x skuplje nego na Rabu ja bi bio spreman lupiti da ako HIMR vrijedi 90 mil eur LRH vrijedi 5 X toliko. Ali ne vrijedi HIMR 90 mil eur nažalost.
Jako bi volio da sam u krivu.
Tržište me potpuno demantira.

Nemoj misliti na m2!

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/IhGqbFzcdP36AUUpedztew==.pdf

www.lociraj-popust.com

(usput priča se da su neke vile prodane ovih dana)

Valjda se dobro priča: Liburnia Riviera Hoteli d.d. – Sklopljen ugovor o kupoprodaji Vile Siam u Medveji

Dana 31. srpnja 2014.g. ispunjene odredbe ugovora o kupoprodaji vile Siam u Medveji od dana 21. srpnja 2014.g., što isti Ugovor čini valjanim i ispunjenim.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

New Report

Close