LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

30,

SN može prodati Nonnullus čiji je 100% vlasnik.
A Nonnullus ima dionice LRH
Na taj način bi SN dobio lovu, a većinski paket dionca LRH bi dobio novog vlasnika, iako bi formalno i dalje imao istog – Nonnullus

Mi bi na taj način saznali pošto je LRH prodana iako ne bi bilo javne ponude.
Al bi bar znali koja je ta cijena

To je onaj crni scenarij. Ali sreča što je još Opatija unutra i najverovatnije konačni kupac neče ostati na 66%.

prenosim jako dobar post sa drugog foruma:

Sto se tice vrijednosti nekretnina ona je vrlo bitna u valuacija hr turistickih firmi naravno da na kraju cash flow vodi igru ali potencijal monetizacije je ogroman kod turistickih firmi koje su i vlasnici samih nekretnina sto je poprilicno “zastario” model upravljanja koji omogucuje izvlacenje jednokratnog ali poprilicnog cash flowa…kao sto je npr. Todoric napravio s svojim trgovackim centrima….svaki potencijalni “takeover” investitor nece gledati neke grafove i gluposti vec ce razmisljati i racunati takve stvari kada bude pregovarao o cijeni preuzimanja ako spekuliramo da je Ostojin “end game” prodaja, a i ako nije mislim da ce sam Ostoja iskoristiti tu mogucnost u odredjenom trenutku i to itekako treba uzeti u obzir kod analize turista, a tu nekretine uz samo more u Opatiji sigurno imaju prednost i od najelitnijih djelova Pule.

dakle opcija “sale-and lease back” o kojoj priznajem do sada nisam niti razmišljao, a jako je interesantna kao izvor likvidnosti

www.lociraj-popust.com

ZaŠto je cijena pala sa 3500 na 3100?

… a tu nekretine uz samo more u Opatiji sigurno imaju prednost i od najelitnijih djelova Pule.

dakle opcija "sale-and lease back" o kojoj priznajem do sada nisam niti razmišljao, a jako je interesantna kao izvor likvidnosti

Kod hoteljera se to radi malo drugačije ali poanta je ista.
No i LRH je iskoristila nešto slično da poveća kapacitete. Založili su Ambasador i kreditom kuplili hCVT.

Nemoj misliti na m2!

Svi opet znaju što se događa ali mudro šute 😉

Nemoj misliti na m2!

@daliborop

ha. ovu si mogu interpretirati na 100 nacina. jeli mozes reci malo vise?

unovčava se dobit, od 2500 na 3xxx kn je lijepa zarada

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

neka netko veli pa ako je istina da kupujemo

sada kad znamo rezultate LRH pogledajte i ovaj članak

U Istri u prvoj polovici srpnja turistički minus 9 posto

“Za manjak su najviše “krivi” Nijemci, najbrojniji istarski gosti, koji su u prvih 14 dana srpnja u minusu za 24 posto u noćenjima, piše Glas Istre.”

Zašto???

Pa stvar je opet očekivana. Kasni blagdani i praznici u lipnju baš u njemačkim regijama iz kojih dolazi većina njemaaca je očekivano pomaknula dolazak gostiju. Ako ste na odmoru u Istru bili krajem lipnja, dali je očekivano da dođete još jednom početkom srpnja?
Sezona se polako pomijera prema jeseni.

Nemoj misliti na m2!

umorila se bit će

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Uplašili se ljudi rasta 🙂

Izvadio sam 10 turističkih tvrtki pored LRH kojima se uopće nešto trguje
Ne volim zbrajati kruške i jabuke ali samo da ljudi shvate da se nebi trebali bojati.

Za ovih 10:
Prosječan P/B je 1,26
EV/EBITDA 10,22
rast u godinu dana 58%,
najviša/najniža cijena 81%

LRH:
P/B 1,04
EV/EBITDA 9,7
rast u godinu dana 40%
najviša/najniža cijena 57%

Smatrate li LRH barem prosječnom tvrtkom?
Cijena bi joj onda morala još 15-20% gore samo da uhvati prosjek

Po meni LRH ipak spada u iznadprosječnu tvrtku

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close