LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

to pokazuje svu nesposobnost, besmislenost i glupost naše birokracije.
CERP je imao toga preko 80.000 komada i dijelio po 200. Branitelji su čim su dobili prodavali i po 100 kuna. Do preuzimanja su podjelili cca 20.000 komada što znači da su oštetili branitelje za najmanje 2 mil kuna, a sebe za još toliko. Onda u periodu do ponude još malo dijele (10.000 kom) gdje barem branitelji ne gube (ni ne zarađuju jer prodaju po 200-240) a onda finiš nakon ponude gdje su podijelili ostatak do 15.600 koliko sada imaju.
to im je ukupno na tih 80.000 dionica 8 mil kuna.

Ali to je ništa prema onome što rade na Belju. Tamo dijele i obračunavaju po 100 kuna a mogli su da su inzistirali na ponudi dobiti za svojih tadašnjih 600.000 dionica 180 mil kuna i namiriti bar nešto od onoga što su mu poklonili prodajom po 1 kunu. A branitelji onda dobiju svega 1/3 onog što im pripada.
Žalosno, ali istinito.

I tako svaki dan na svim frontovima. Dobro još i nešto imamo.

Nemoj misliti na m2!

Oni namiruju/obestecuju stradalnike ili koga vec po nominali od 200 a ovdje su mogli dobiti 309?

Ali će ovako Ostoja lakše doći do 95%!
[emo_smijeh]

prenosim zanimljivo razmišljanje forumaša RealBear sa jednog topica sa foruma “oporavak burze”:

Što ja vidim sada pozitivno, pa zar nisam već napisao… evo još malo

Država se zadužila po 3.8%, Todorić po 5.5%. To je 2.5% manje nego inače. Nefinancijska trgovačka društva su dužna 31 milijardu eura, od toga 18.859 vani. Nemoguće je da se svi odmah refinianciraju po 2.5% manjoj kamati, ali što ako se ovaj trend nastavi i na godišnjoj razini ostane 2 milijarde kuna gospodarstvu više zbog manjih kamata. Po meni će se trend nastaviti i realnom sektoru će ostati više lovice i to će se vidjeti u izvješćima.

Pogledajte izvješće od FINE i magnitudu kojom će to povećati dobit i smanjiti gubitke.

Dodatno refinanciranje od strane države znači uštedu proračunu, ali što je po meni puno važnije ogroman pritisak na banke doma. One mogu prestati s radom i smanjivati bilancu ili financirati građane i poduzeća povoljnije. Ako im se ne sviđa kod nas neka lijepo kažu hvala, doviđenja i nek povuku lovu te ulože u Ukrajinu. Štednja stanovništa, mirovinski i novčani fondovi uz direktno zaduživanje vani mi govori da domaćim bankarima prestoje vremena u kojima će loviti ljude za rukav u cilju plasiranja sredstava. Najednom će biti jako dobrih i perspektivni projekata kojih sada nikako nema 🙂

Turizam će ove godini donijeti još najmanje 400 milijuna eura više nego prošle godine. Uz pozitivne pomake u robnoj razmjeni imati ćemo povećanje suficita, znači još nekoliko milijardica štednje više.

Ljudi su navikli na negativne vijesti jer već godinama imaju samo takve, što ako se dogodi neki pozitivni black swan… dobru stvar koju nitko nije očekivao 🙂

Opet ponavljam vjerojatnost velike korekcije vani uvijek postoji i onaj koji misli išta ozbljnije raditi mora se znati zaštiti od takvih stvari, ali i ako se dogodi urušaj na razvijenim tržištima to sigurno neće značiti povećanje kamatnih stopa nego daljnji print.

Index ili simulacija indeksa možda bez HT-a i INA-e… Ali ja osobno nemem vremena pratiti izvješća i bilance hrvatskih kompanija pogotovo ovih slabo likvidnih na kojima bi prinos mogao biti veliki. Ne bi se iznenadilo da se izvješća firmi nakrcanih kreditima jako poprave. Kod mnogih će doći do dokapitalizacija i refinanciranja pa kome se da ulaziti u detalje i
špekulacije slobodno nek proučava.

Ali i ove velike bez zaduženja bi mogle biti te koje će prve ići po kredite i leverage i šoping drugih koji se ne mogu samostalno zadužiti. Sve od Todorića će imati korist od refinanciranja a nešto će se i prodati… ADRS, ATGR će vjerojatno kupovati dalje i širiti se… Končar će se možda prodati ili kapitalno ojačati pa kupovati druge. Kad padnu kamate izroniti će milijun kombinacija.

Svejedno, mislim da je opasno špekulirati pojedinačno jer je burza nelikvidna… i naravno buy the dip 🙂

Pitanje tajminga:

Prvo se zadužene velike ribe idu refinancirati.
Onda nezadužene velike ribe idu u šoping/dokap manjih riba po niskim cijenama.
Onda idu sve velike ribe kreditima kupovati malo manje ribe po sad već većim cijenam.
Tek onda dolazi do jače likvidnosti na burzi.

Što se tiče dokapa, ja osobno bih sačekao dokapitalizaciju i proučio namjere novog vlasnika pa tek onda ulazio. Ovako unaprijed špekulirat s tržišnom cijenom i cijenom dokapitalizacije malo mi je preriskantno.

Znači nakako mi se čini razumno kupovati u početku najjače igrače a kako vrijeme bude teklo onda sve riskantnije i riskantnije. Jer ako je teza o rastu kriva najjači će ipak opstati.

www.lociraj-popust.com

Dobro, kad će više to delistiranje HCVT ?? [emo_smijesak]

Nisam dugo postao ovakve stvari, a u sviejtlu prodaje Adriatica koji se prodaje pod pritiskom vjerovnika:

Kilkenny River Court Hotel, u srednjovjekovnom gradu Kilkenny u jugoistočnoj Irskoj, je preuzeo irski hotelijer i građevinar William Neville & co za 9.000.000 € od likvidatora KPMG-a. Hotel 90 soba je otišao u stečaj u 2012. Novi vlasnici planiraju ga obnoviti u idućih 18 mjeseci. (100.000 eur soba)

Evo malo nekih zanimljivosti što se događa u EU

Meridia Capital Partners and Patron Capital Partners su pokrenli novi private equity fond s ciljem ulaganja u nekretninske projekte u španjolskoj Iberijskoj regiji u iznosu od više od 400 milijuna €. Meridia će osigurati do 150 milijuna € kroz svoj Meridia Iberijski Nekretninski fond a Patron će doprinijeti sa oko 250 milijuna €.

Kennedy Wilson Europe Real Estate, je kupio 138-room Portmarnock Hotel & Golf Links, u primorskom gradu Portmarnock u Irskoj, za 30 milijuna € od Mazars (nastupaju u ime Irskog CERPA ). Hotel 138 soba prvi red do mora, oko devet kilometara sjeveroistočno od Dublina. 220.000 eur soba

Nemoj misliti na m2!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Na-Kvarneru-u-pet-mjeseci-turista-kao-i-lani-ali-nocenja-manje-osam-posto

ovo je vjerojatno vrhunski rezultat s obzirom da su prosle godine govorili kako je sezona propala.

Sad opet ja moram u detaljnu analizu :))

Za početak moramo dati jednu važnu činjenicu. Blagdani Duhova i Tijelovo ove godine padaju u lipnju. To su blagdani koji se u emitivnim tržištima za Kvarner, a pogotovo Opatijsku rivijeru, Austriji i Njemačkoj vežu sa praznicima i masovnim odlaskom na odmor. Ta tržišta inače učestvuju sa 50% u turističkom prometu Kvarnera a na Opatijskoj rvijeri .

I pored toga što je cijela Kvarner imao značajan pad nočenja od 8% Opatijska rivijera opet ima drugi trend nego ostatak Kvarnera:

Opatijska rivijera ima u odnosu na 2013 pad od samo 0,88% tj 3068 noćenja
U odnosu na 2012 u kojoj je raspored praznika bio kao i u ovoj godini broj noćenja je veći za 9% tj za 28.639 noćenja više!!!

Budući da podaci imaju puno bolju sliku kada ih sa nečim usporedimo, a s obzirom da su nam sad oni meta preuzimanja pogledajmo što se dogodilo na Rabu u odnosu na tu istu 2012 koju smo uzeli za usporedbu. Rab ima pad od 33% tj 24.916 noćenja manje !!!

Mislim da bi bilo stvarno u redu da ih kupimo i spasimo :))

Nemoj misliti na m2!

Ovi sto prodaju kao da kasne na vlak, pa moraju hitno opalit po asku.

Pisao sam malo o statistici na Opatijskoj rivijeri koja je unatoč padu gostiju na cijelom kvarneru zabilježila minimalni minus od manje od 1% noćenja.

Koliki je to uspjeh s obzirom da su orijentirani na isto tržište kao i Istra možemo vidjeti iz slijedećih podataka.

Istra je u svibnju imala 23% manje noćenja nego godinu ranije a za 1.1. – 31.5. su imali ukupno 11% manje noćenja. Podbacili su prvenstveno Njemci kojih je bilo 39% manje a čine 35% prometa.

Nemoj misliti na m2!

Kupnja na LRH? 100 komada na 2370?! Nešto mi promaklo???

dobar BID :)))

www.lociraj-popust.com

svi turisti danas idu gore, možda neki stranci ulažu ovdje…čim se tako po ASKU udara

www.lociraj-popust.com

New Report

Close