Treba ih pitati kakve rezultate su imali prije ostoje. Da se tako poslovanje nastavilo, jos bi i i stecaju zavrsili. Treba ovo pozitivno gledat. Otpremnina ce biti zadovoljavajuca, a vrhunskog radnika svako treba. Dakle mogli bi i profitirat.
Mislim, da ćemo već idući tjedan imati malo jasniju sliku šta i kako. Skupština time…
A sa druge strane: u zadnje vrijeme sve više novca dolazi u regiju (ako pratite volumen trgovanja na burzama)…i nešto tog kapitala če aktivirati i manje likvidne dionice…
Valamar, Todorić i LRH u utrci za rapski Imperial?
Ne moramo čekati ponedjeljak?
hm.
puno je novca svugjde….i to je odlična atmosfera da se cijene dignu i iznad očekivanih…
prošle godine kod prodaje HCVT još nije bilo neke gužve na bidu…ali danas imaš više igrača koji imaju pare za potrošiti…tako da se nadam da se LRH ne uhvati u neku nonsense kupnju.
Nema ništa puno više, članak je o sindikalcima.
Na tragu onog što je neki dan bilo o LRH:
“Također je dodao kako najviše iritira činjenica da se ljude otpušta u tvrtki u kojoj nikakav gospodarski pokazatelj takav postupak ne opravdava. Poslovni prohodi tvrtke su lani porasli za 8,4 posto, broj noćenja za 7,7 posto, dok je neto dobit uvećana za amortizaciju veća za čak 36,1 posto. S druge strane, lani je broj zaposlenih u ovoj tvrtki smanjen za 138 radnika.”
Čovije ne razumije da je smisao da tvrtki rastu prihodi i da se povećava dobit? Radnika treba biti onoliko koliko ih treba biti i onakvih kakve tvrtka treba.
Ne služim se TA, pogotovo na ZSE koja je nelikvidna za tako nešto. Nisam autor ove sličice ali meni je zanimljiva. 2 godine je cijena LRH u kanalu koji ima rastući trend. Periodi akumulacije traju par mjeseci pa onda kratka pauza. Po ovom grafu do kraja godine sredina kanala bi trebala biti na 2720 kn, donja linija na 2540, gornja na 2900.
Svaka malo značajnija kupovina i promet zbog nelikvidnosti dionicu pogura u gornji dio kanala (pozitivno izvješće, preuzimanje, itd)
Trend je vidljiv i postao sam ovo danas baš uoči skupštine da ne bude “naknadna” pamet, ako kojim slučajem bude danas nekih vijesti.
Stavio sam si podsjetnik da pogledam ovo na kraju godine pa da vidimo koliko ovo pije vodu.
newsletter LRH-a – stigao danas, pogledajte cijene
Ljetna uvertira uz odličan provod!
Tijekom čitave godine, Opatija je središte kulturnih, glazbenih i gastronomskih zbivanja. Ljetna sezona, u punom jeku slavlja 170. godišnjice turizma, dodatno je obogaćena glazbenim sadržajima svjetski priznatih glazbenika i izvođača.
Izdvajamo…
Gourmet priča Opatijske rivijere
(15.05. – 12.06.)
2Cellos – Glazbeni dvojac koji je osvojio svijet
(05.06.)
Oliver Dragojević & Bruno Krajcar
(08.06.)
“Elvis is back!” – Mario Kovač & Band
(20.06.)
Josipa Lisac – Koncert
(27.06.)
Festival vatrometa, Opatija
(28.06.)
Sva događanja
Gdje se smjestiti, uz najbolje cijene?
Opatija
Remisens Premium & Romantic Villa Ambasador****, Opatija
50% popusta na prvu noć boravka!
Ponuda vrijedi: 07.06.- 18.07.;
Minimalni boravak: 3 noći (4 dana)
Soba već od 107 € za noć!
Hotel Istra***, Opatija
Ponuda vrijedi: 01.06.- 28.07
Soba već od 48 € za noć!
Mošćenička Draga i Lovran
Remisens Family Hotel Marina **** & Remisens Family Hotel Excelsior ****
Ponuda vrijedi: 01.06.-12.06. / 22.06.-11.07 (Hotel Marina); 01.06.- 07.06. (Hotel Excelsior)
Soba već od 69 € za noć!
Medveja
Kamp i turističko naselje Medveja ***
Ponuda vrijedi: 30.05.-23.06. / 28.06.-06.07.
Apartman, mobilna kućica ili soba već od 70 € za noć!
NAPOMENA: potvrda rezervacije ovisi o raspoloživosti termina. Broj raspoloživih soba je u nekim terminima ograničen.
Novo u 2014.!
Remisens Premium Hotel Kvarner ****, Opatija
Remisens Premium Villa Amalia ****, Opatija
Remisens Villa Belvedere **** Lovran
Remisens Villa Atlanta ****
Lovran
Remisens Villa Elsa ****
Lovran
Evo malo info za one koji so propustili skupštinu:
– LRH bi rado video, da gradski političari Opatije vide smisao poslovanja na isti način kao u Cavtatu. Naime tamo su zaista pozitivno iznenadeni, kako su otvoreni i idu prema njima (promjene urbanističkih stvari za gradnju novih kapaciteta + prenove i slično). U opatiji na žalost jih stopiraju bez nekog jasnog obrazloženja (i na štetu razvoja, koji bi bio puno brži).
– stvari idu u dobru smjer. ali bi mogle iči brže. očito imaju svoje ciljeve.
– ovajgodišnji rizik je Rusija – njezini gosti. Naime ako jih nema, onda Istra ide sa akcijama (niže cene, da popune sobe) i to će imati posredno neki utjecaj na LRH jer će morat u jednoj meri pratiti tržište(iako nemaju oni puno ruskih gosta).
– cavtat ebidta ove godine prognoza: 30mio+.
– oddali su ponudo za HIMR. Bili su pozvani. Vide komplementarni deal. Ako usspjejo ok, ako ne isto ok (naravno žele barem uči u due diligence i skenirati kako rade Imperial)
– kredit su digli zbog udjela CERPa u HCVT i mogućnosti naplaćivanja. Ako se to ne realizira vraća se znatni dio ove godine.
– bilanca se ćisti zbog izgleda + poreznih olakšica. Ispucali su porezni štit i sada koriste druge mogućnosti.
– djelatnost u statutu so dopunili zbog Cavtata.
– LRH će nastaviti postojeći odnos sa malim dionićarima. Komunikacija u trenutnom opsegu.
Skupština je prošla brzo, sve odluke suglasno donjene. Iako nas je bilo u sali puno, bilo je prijavljenih samo pet dioničara. Direktor LRH i Ostoja bilu su otvoreni za razgovor. Tako da ako je ko imao pitanja mogao je pitati.
Odgovore na Draženova pitanja će napisati Dražen.
Moj dojam: vidi se, da znaju gdje žele doći. Iako to nije skomunicirano, ja mislim, da imajo još puno nekih planova. Naravno neće biti to preko noći ali za par godina bit će to druga priča. Ja ću sa dionicama ostati u poduzeću, jer vidim veliki potencial. I mogu pričekat, da se realizira…