LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1,2 book(ako sam dobro vidio da je book oko 3000), meni to uopće ne zvući loše…s tom cijenom bi bio poprilično zadovoljan, a sa svim iznad toga više nego sretan…a 2-3 book nije li to ipak malo pretjerano s obzirom na trenutnu situaciju?

Burza je valjda prepuna dionica gdje vlasnici imaju preko 95%. Pogotovo ako firme posluju dobro. Ztd nisam citao, ali sam siguran da postoji model kojim bi se nesto tako uspijelo odraditi. Trece do izlaska ostoje iz lrh nikada ne mora ni doci. Mnogi su to najavljivali, ali su na kraju odustali, jer im se biznis svidio. Trziste kapitala kod nas je simbol lopovluka i korupcije, a ne neceg pozitivnog. Ono se i razvilo sa namjerom da se pojedinci legalno i brzo obogate, u suradnji sa vrhom drzave. Sjetimo se samo kuponske privatizacije.

.

@kanabis
Sve se naravno može ako postoji jak interes da se to napravi.
Ovdje ne postoji, što više to im je potpuno nevažno pa nema potrebe da rade neku kemiju na rubu zakona. Ne pročitati ZTD i to dijelove koje se tiču dioničarstva i baviti se onda raspravom na tu temu je ipak malo neozbiljno. Nemojte se naljutiti ali onda je ovo ispadne gubljenje vremena ako razgovaramo napamet.

@milion

Book je ipak samo knjigovodstvena vrijednost vrlo često u nesrazmjeru sa realnošću a još manje jednostavno usporediv u različitim tvrtkama.
Kanabis je u pravu da ne znači nužno da nije razvodnjavanje ako se dokapitaliziramo iznad book, ako book nije realn tj znamo da imovina vrijedi puno više nego što piše.
No to je na ZSE stvarno irelevantna priča, jer veliki dio tvrtki se trguje na cijena daleko ispod stvarne pa recimo i ispod neke likvidacijske vrijednosti.
U slučaju LRH vjerujem da se dogodi nešto kao u Portorožu pa da se hoteli i vile pojedinačno prodaju nakupili bi jedno 2 booka 🙂
No tj e već sasvim druga priča

Znam mnoge koji nebi prihvatili cijenu od 1,2 sadašnja booka

@kanabis

Što se tiče Ostoje
Razmislite malo, jali ostao vjeran sebi i bavi se poslom koji zna ili se prebacio u turizam. Najveći posao i napredak LRH je akvizicija HCVT zar ne?
Uvjeren sam da će nastaviti u tom smjeru, turizam je za njega prespora i slabo profitabilna grana. Ne naravno preuzimanja i prodaje turističkih tvrtki. Tu on jako dobro zna napraviti posao. Kupiti (ili dobiti) jeftino i prodati skupo. Da ste do sada pratili i radili isto što i on (ok nebi vam baš netko poklonio tvrtku od 200 mil eur) jako bi dobro zaradili.

I tu ste također u pravu, nebi trebalo prodavati LRH po manjoj cijeni nego će ju prodavati Ostoja, a vidimo koje on razine smatra zanimljivima za kupnju a ne za prodaju (primjer HCVT)

Nemoj misliti na m2!

Milion mozda vas zadovoljava, ali one koji su ulazili po 6000kn sigurno ne. Da se firma nastavi razvijati samo iz svojih prihoda, kad tada bi dosli do 6000kn. Ovako cemo morati jos jednom dobro razmisliti ako opatija odluci izaci.

Dalibore dali si razmisljao zasto je ostoja prebacio dionice na nonulus? Ukoliko je mislio razvijati tvrtku i kasnije ju prodati, mogla je ostati i pod snho. Ovako se to uklapa u moju bojaznost.

Dalibore dali si razmisljao zasto je ostoja prebacio dionice na nonulus? Ukoliko je mislio razvijati tvrtku i kasnije ju prodati, mogla je ostati i pod snho. Ovako se to uklapa u moju bojaznost.

To je nešto što ne smemo zaboraviti. Sa kim imamo posla. I koliko smo mali dioničari na tankom ledu. Ako…

Naravno da sam razmišljao, a mislim da imam i po meni jasne razloge i zaključke na tu temu. No to se ne tiče zapravo same LRH pa nebi gnjavio ovdje temu.

Kad ste već spomenuli.
Na SNHO ovih dana dosta zanimljivo. Nešto veće dogovorene transakcije i znatan rast cijene. Budući da je najvrijednija imovina SNHO zapravo LRH obično je vrijednost SNHO posljedično vezana za vrijednost i događanja na LRH.

Samo što je kod nas obrnuto :))
U pravilu (a dobro sam to pratio) promjena i rast na SNHO se događa prije nego na LRH. Od samih početaka tj prije samih početaka dok su se događale stvari o kojima mi nismo ništa znali. SNHO je narastao u 2010 i netko ga je značajno kupovao prije nego je SNHO dobio dionice LRH. To se stalno ponavlja. Očiti primjer je i rast SNHO prošle godine u periodu 2-6 mj prije nego je objavljeno preuzimanje Cavtata, a ima još 3-4 takve situacije.
Netko počne kupovati SNHO, veće dogovorene transakcije, krene rast i onda nakon toga mjesec dana objavi se neka vijest o LRH.

Ok sada je na LRH jasno da se pripremaju neke stvari. Pripajanje Cavtata, promjene na kapitalu, novi kredit. Sve je to poznato, ali mi za sada ne znamo što je “cilj”, a izgleda da su dioničari SNHO bolje informirani.

Iako im je dionica u MTP tržištu pa ne objavljuju ni financijska izvješća.
Jednom godišnje samo poziv za skupštinu ali kako čujem to bude zanimljivo :))
Treba ići tamo a ne na skupštinu LRH 🙂

Nemoj misliti na m2!

Nije mi jasno što izvodi ovaj količinski šminker na 241…..pa nije valjda skupljao da bi prodavao na tom mizeriji od cijene….[emo_zacudjen]

Nastavi li ovako brzo će i do njega doći jer se taj spustio na 200, a prva prodaje je tek na 194,91.
Nešto se dešava kod SNHO, za par dana ćemo viditi o čemu je riječ….

Ja sam mislio na stanje na HCVT, kolega……[emo_smijeh]

Nije mi jasno što izvodi ovaj količinski šminker na 241…..pa nije valjda skupljao da bi prodavao na tom mizeriji od cijene….[emo_zacudjen]

Taj tisce prema dolje, pase i meni….

Sve se vrti oko LRH a tu tajac :))
SNHO će prema svemu sudeći na preko 200,
HCVT igraju se i preskaču, ali zašto platiti više

Moja prognoza je da će ovaj puta i LRH probiti zadnje vrhunce.
Mogli bi se konačno približiti booku

No polako izgleda da LRH još nije na redu, zadnji puta nisu objavili vijest na skupštini iako je odluka na NO već bila donesena, i kredit realiziran

Sad su vjerovatno poučeni prošlogodišnjim iskustvom ipak objavili u izvješću za kredit jer ako dioničari čačkaju ZK izvatke mogu naletiti na njega i sami pa to ispadne malo nezgodno. No prošli puta se gradonačelnik malo izletio i pustio novinarima informaciju o akviziciji.
Možda ga ovaj puta nisu ni pozvali na NO 🙂

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close