tužno mi je čitati vaše analize, tekstove i slično. žao mi je što ne shvaćate kakva je ovo firma. sve je to uzalud jer cijena će ići tamo kamo gospodin ostoja odredi. nikakvi rezultati poslovanja, nikakvi turisti i porasti neće tu biti od pomoći dok gazda ne odluči da cijena raste ili padne. gubite vrijeme u analizama, idite van na zrak. korisnije je.
[emo_palacg]
@delboy
Dugo vas nije bilo na temi LRH
Možda ste u pravu ali čitao sam vaše slične postove kada je cijena LRH bila oko 1700-1800 kuna.
Znam da je onima koji čekaju 6.000 kuna ovo mali rast, ali neki se zadovoljavaju i sa 10-15% godišnje
Imamo na zse tvrtki koje su rasle i bolje, a poslovanje im stagnira ili pada.
Nije povećanje broja turista i prihoda direktno povezanoc sa cijenom dionica ali ne može škoditi da tvrtka radi sve bolje i bolje. A kad jednog dana stvari dođu na svoje mjesto oni koji su čekali isplatit im će se.
Kvarner travanj 2014
Broj dolazaka u travnju veći za 11%, broj noćenja također za 11%
Za 1.1. – 30.4. ukupno 5% više dolazaka i 3% više noćenja
Ovo potvrđuj izjave iz uprave da su sa polovicom travnja nadoknadili zaostatak zbog kasnog Uskrsa. Moram još samo dodati da se Kvarner i villa Amalia otvaraju od 1.6., a Lovranske ville su krenule u prodaju ovih dana.
Ukupno novih 135 soba/apartmana 4*
U sezoni se prodaju po 150 eur / dan što je za 50% više nego hoteli 3*
Šteta što i Palace Bellevue nije išao na 4*, to je ipak preko 200 soba, a sa proširenjam i villom Slatina kako je planirano imati će 260 soba 4*, wellnes i spa.
Kakvo je ovo skidanje jedne sa aska? Nije valjda da ima marginaša?
Prometi se ovdje pretvaraju u zadnji jad i bijedu. Zaklo Darkec ovo.
CERP ovdje ne otpušta. Istina, s vremena na vrijeme mijenja im se stanje jer neki ljudi još uvijek otplaćuju svoje dionice pa ako raskinu ugovor onda im se stanje poveća (primjetio sam to već više puta po par dionica), no te dionice nakon nekog vremen završe kod većinskog. Od kada je NONNULLUS većinski povećao je broj dionica za 50ak komada, ali rekao bi da to ide prvo na SNHO pa tek onda prebace.Promjena na nonnulus.
Koliko ja znam Ostoja na skupštinama ima glas i za te CERPOVE dionice, to mislim da je po sporazumu zapravo njegovo do okončanja sporova samo je rezervirano i stoji na CERPu.
Točno….
Prema Sporazumu SN holdingu pripadaju i dionice koje se vode na CERPu.
SNHO je imao 7732 dionice, dobio je od države 165941 dionicu i sa odgodom mu pripadaju 11332 dionice.
Na skupštini su glasali sa svim dionicama, a i ponudu za preuzimanje nisu davali za te dionice.
Na SN holding je do sada prebačeno 45 dodatnih dionica….
Da se osvrnem i na pisanja o paketu dionica Udruge!!
Tako nešto ne postoji!
Postoji samo inicijativa i okvirni dogovor dijela dioničara da zajednički nastupe prema zainteresiranim investitorima te da se ispita koliki bi broj dionica mogao u takvoj situaciji biti ponuđeno kao jedninstveni paket. Free float je dosta mali, a samim time i likvidnost i za nekog potencijalnog institucionalnog investitora koji traži veću poziciju to je teško skupiti na burzi. Nedavno je već došlo do jedne takve transakcije kada su ušli Agram i Locusta invest. Prema dosadašnjem interesu dioničara mogao bi se skupiti paket koji bi bio interesantan takvim ulagačima, Ali odmah da napomenem da cijena po dionici nema nikakve veze sa cijenom na burzi.
Vidjeli smo da je uprava LRH ocijenila kao povoljnu kupnju Hotela Cavtat, i prema kojim parametrima po njima je ulaganje isplativo i profitabilno. To su početne razine o kojima se razgovaralo.
Tako da se time ne zamarajte …
Sa margina kongresa: “TURIZAM I HOTELSKA INDUSTRIJA 2014.”
“… Činjenica je da se kvarnerska turistička regija nalazi na svojevrsnoj prekretnici.
Jadranka Lošinj je dobila novog vlasnika te se očekuje nastavak investicijskog ciklusa kojim bi u portfelju trebalo biti novih zvjezdica, novog vlasnika trži crikvenički Jadran koji je izašao iz stečaja, a u tijeku je i privatizacija Imperiala Rab, iako će mnogi reći, prilično netransparentna.
Realno je očekivati da će u budućnosti, i opatijski Liburnia Riviera Hoteli promijeniti vlasnika ili dobiti strateškog partnera, a od toga daleko nisu ni …”
najave M&A. Slovenija – Portorož:
Hoteli Bernardin:
Grand Hotel Metropol s 103 pet zvedica sobami po okvirni ceni 11,5 milijona evrov => soba 111k
eur
Hotel Lucija s tremi zvezdicami in 182 sobami po okvirni ceni 12,5 milijona evrov => soba 68k eur
Hotel Roža s tremi zvezdicami in 111 sobami po okvirni ceni 4,1 milijona evrov
Hotel Barbara s tremi zvezdicami in 65 sobami po okvirni ceni 1,5 milijona evrov.
izvor VL:
12. Ivo Dujmić 17 milijuna kn
VŠS, inženjer, SDP, oženjen, 4 djece, gradonačelnik Opatije, plaća 15.980 (supruga 96.000 kn godišnje)
Kuća s okućnicom 527m2 Ičići 11,680.000 kn (nasljedstvo), garaža 50 m2 Ičići 2,847.000 kn (br. dr., nasljedstvo), stan 80 m2 Rijeka 1,460.000 kn (br. dr., nasljedstvo), 2 zemljišta (br. dr., nasljedstvo suvlasnik), 2 grobnice Poljane 38.000 kn (br. dr., nasljedstvo, suvlasnik), honda CR-V 2008. 58.198 kn i peugeot 308 2008 80.000 kn (br. dr.), VW polo 2010. 70.000 kn (br. dr.), pokretnine 100.000 kn, dionice HT 69 po 100 kn, Atlantic 1 40 kn, LRH 10 3200 kn (br. dr.), HT 100 100 kn (br. dr.), štednja 150.000 kn i 72.000 eura (br. dr.), od iznajmljivanja 70-80.000 kn godišnje.
I to je koliko čitam “distressed sale”?
460 soba 3,4 * za 30 mil eur prosjek preko 65.000 eur po sobi.
LRH ima preko 3.000 soba što bi onda dalo skoro 200.000 mil eur
To je 660 eur po dionici.
Ako i umanjimo za dug od 22 mil eur to ispadne preko 570 eur po dionici
Treba brzo javiti tom Dujmiću da ispravi prijavu sa 3200 kuna da ga ne gnjave sutra iz povjerenstva 🙂
A možda bi bilo dobro da je LRH u dugovima i gubitku pa da moraju prodavati hotele da se vidi koliko vrijede ;))))
Ne volim kad mi je post “neprecizan”
Konačno sam pobrojio sobe i krevete u LRH
2013 su završili sa: 2525 soba u funkciji sa 4867 postelja (bez kampa)
Izvan funkcije su 513 soba sa 999 krevetom (Ukupno 3038 soba)
Prosjek * po sobi je bio 3,47
Ako broj noćenja podijelimo sa brojem ležajeva dobijemo popunjenost od 49,5% tj 181 dana.
Prihod od prodaje (uvećan za 1H) je 308 mil kuna
Po ostvarenom noćenju je to 350 kn, a po sobi 675 kn
Godišnji prihod po sobi je narastao na 16.046 eur
Tijekom 2014. se dio kapaciteta prebacuje sa 3 na 4*, i otvara se dio novih kapaciteta.
Trenutno je u funkciji 2540 soba sa 4899 kreveta
Ukupno ima 3002 sobe. ( u vilama je smanjn broj soba tj pretvorene su u apartmane)
Prosjek kategorija je trenutno na 3,6 *