ne znam da li je ovaj dokument netko već stavio na forum, ali evo nije na odmet da stavim
Kvarner i Amalia iz ovog dokumenta su prve na redu, trebalo je krenuti i sa Palace, Belevue i Slatinom, ali to će krenuti najvjerojatnije ove godine, kao i hotel Ičići
u slijedeće 2-3 godine ovaj plan trebao bi biti realiziran, a uz to paralelno ide i obnova lovranskih vila
Šehanović je i sam najavio prosječan godišnji rast tvrtke od 35%
Hmmm..
Ne znam jesam li ja zaboravio lupiti pošalji ili mi je netko zbrisao post??
Uglavnom baš sam prokometirao ove stvari iz vizije razvoja i dokumentirao to nekim podacima tj dosadašnjim rezultatima.
Ovo ja stalno tu trubim, da LRH ima sasvi drugi koncept razvoja i drugačiji proizvod. Neću sad ponavljati što ovdje piše ali jasno je da LRH po ovom konceptu cilja sasvim drugi koncept od klasičnog sezonsokod odmorišnog turizma. Naravno od toga će se uzeti što god se više može u tih par mjeseci kad su hoteli po defaultu puni 100%, ali cilj je popuniti i ostatak godine i to po solidnoj cijeni. Kombinacija wellness i MICE tržišta je dobar put.
Evo usporedba 2010 – 2012 tj pomaci koji su napravljeni u 2 godine.
Za 2013 još nemam podatke.
Rast prihoda po segmenitma:
MICE: +25%
Grupni: +6%
Individualni: +51,6%
Alotman: -26%
Rast pros. cijene sobe po segmentima:
MICE: +7,1%
Grupni: +15,5%
Individualni: +13,7%
Alotman: +7,4%
Ukupno rast cijene sobe 16,4%
S obzirom na zbirne rezultate za 2013 za očeivati je da se trendovi nastave u daljnjem rastu prihoda po sobi i željene strukture.
U konačnici zašto bi npr wellness i SPA hotel u Sloveniji ili Austri bio profitabilan i bez glavne sezone u kojoj je pun 100%, a LRH na tome nebi izgradila svoju natprosječnu profitabilnost.
Usput,
stigao je i pregleda hotelskih transakcija za 2013. I LRH je unutra sa svojom transakcijom. Moguće je da će se onda u slijedećem HVS indexu naći i Hrvatska? Budući je bilo jako puno transakcija bit će zanimljivo pronaći nešto što se onda može komparirati sa “našim” hotelima po parametrima poslovanja ali i cijenama nekretnina u okruženju.
NEČUVENO! [emo_mrgud]
http://www.novilist.hr/Kultura/Ostalo/Radovan-Ostric-Dobrodosli-u-hostel-Kvarner
Što fali Lidlu na hotelu Kvarner? Nadam se da će ga obojati u plavo i postaviti radno vrijeme od 0-24h. Šalim se. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Za sada ide priča kako sa prozora gornjeg kata uopće nema pogleda, jer je ispred njih visoki zid. Ne vjerujem da itko normalan može tako što graditi, te će se to sve sigurno srediti. Plan za dizanje kata postoji već dugo. Dali će se isplatiti ili ne, treba vidjeti. No po dosadašnjem radu uprave, nemamo razloga sumnjati da će to biti promašen projekt. Restauratorima i arheolozima svaka čast, ali kada bi njih čekali da obave posao, ni Zagreb se još ne bi izgradio.
ipak ovu našu ljepoticu netko voli
20 po 20 kom onako diskretno, ha ha
možete li zamisliti situaciju da se naš dragi bloger ovdje ukaže, ha ha
U prva dva mjeseca 8% tj cca 4000 noćenja više nego prošle godine.
Ovo je svakako dobro započela godina. Čak 93,5% noćenja ostvareno je u hotelima.
Iako to u apsolutnim brojkama ne izgleda tako značajno to je ono čemu se teži. U punoj sezoni nema prostora za povećanje osim izgradnjom novih kapaciteta, a kad vidite koliko košta jedna soba u izgradnji onda je jasno koliko je važan svaki dan kada se soba proda.
Ako radite samo od 1.5. do 30.10. nemate ni teoretske šanse preskočiti 50% popunjenosti na godišnjoj razini, i to se onda kreće bliže razinama od 40-45%, a vrlo često i ispod toga.
To je ono što Opatiju stavlja na jednu stepenicu više od ostalih.
Ima mjesta na Jadranu koja bilježe i veći rast od tih 8% ali njihove osnovice su puno, puno niže. Jedan Dubrovnik ima u zimskim mjesecima duplo manju popunjenost (i također bilježe veliki rast!), ali većina ostalih destinacija su čak i zatvorene.
Vidis i sam da je top5 kupio ili prebacio 500 komada na svoje ime. Sve manje dionica van topa10
Je, riješio je onaj skrbnički brige.
Dosta se obnavlja u Opatiji. Na forumu su stavili slike obnovljenog hotela admiral i slike radova na hotelu istra. Uzmemo li jos obnovljene vile, hotel kvarner i ambasador, puna kapa za novu sezonu.