Hahahaha. Dali ste Vi prilikom kupovine nekretnine prikazali stvarnu cijenu ili ste umanjili racun?
Siri se vanpansionska potrosnja u Opatiji. Po clanku imam osjecaj da je tamo sve zatvoreno, a da turisti razgledavaju izgubljeni grad.
>Dali ste Vi prilikom kupovine nekretnine prikazali stvarnu cijenu ili ste umanjili racun
Ako te cuje Linic i njegova agrarn…ovaj financijska revolucija-gotov si!
Funky kakva revolucija. Dalibor je racunao koliko je linic u gubitku s porezom na ugostiteljske usluge. Mogu reci kako sam se iznenadio, danas se puno toga u trgovinama moze kupiti na crno, samo treba pitati. Mislim da ce se ljudi poceti snalaziti na sve moguce nacine. Susjed kaze da mu je sada zadnja normalna crta obrane. Hoce rec da se smrzao preko zime, da jede sve k-plus sa akcije, ali da jos uvijek ide autom na posao, ima mobitel i gleda tv. Nakon toga ce i to sve ukinuti i onda je gotov. A sa ovima nema sumnje da ce dotle dogurati. Moram rec da su i on i zena fakultetski obrazovani i da pripadaju “srednjem sloju”.
Koliko je linic djelotvoran vidis na izvjescu od lrh, svu dobit su sakrili i to ce svi turisti napraviti. Nakon toga vjerojatno ide porast međustope pdv-a, jer zasto bi i jedna drzava u eu imala vecu stopu od nas, kako ministri kazu [emo_smijeh]
kanabis
ovo za međustopu pdv-a ja gledam, tko je ikoji k…. da ima manju stopu pdv od drugoga, a imaju mogučnost odbijanja 25%, sad če me ovdje razapet al eto
To je Eu. Njihovi segoni, andabaci, todorici, ostojici su se isto bacili u turizam, pa su izmislili međustope. Turisticke usluge u hotelu sa 5 zvijezdica su u međustopi sa djecijim pelenama i kasicama [emo_palacg]
Sve zemlje imaju manju stopu za usluge u turizmu i to sada manju od nas.
Austrija: standardna 20%, hotelske usluge 10%
Belgija: 21%, restorani 12%, hoteli 6%
Bugarska 20%, hoteli 9%
Cipar 18%, hoteli, restorani 8%
Češka 21%, hoteli 15%
Francuska 19,6%, hoteli, restorani 7%
Njemačka 19%, hoteli 7%
Grčka 23%, hoteli 6,5%, restorani 13%
Mađarska 27%, hoteli 18%
Irska 23%, hoteli restorani 9%
Italija 22%, hoteli restorani 10%
Malta 18%, hoteli 7%
Nizozemska 21%, hoteli 6%
Portugal 23%, hoteli 6%
Slovenija 22%, hoteli 8,5%
Španjolska 21%, hoteli 10%
U dosta zemalja je i usluga putničkog prijevoza u istoj grupi, a dosta zemalja ima još neke međustope između s tim da su uvijek hotelske usluge u ovoj nižoj pa je PDV na hranu u pravilu veći
npr u Portugalu je PDV na hranu 13% a na hotelske usluge i putnički prijevoz 6%. Nisu ovo možda baš sasvim točni podaci ali mislim da ilustriraju praksu.
Za ovo postoje određeni razlozi.
Jedan od njih je što se i u zemljama gdje udio u prihodu od turizma nije u ovako velikom omjeru kao kod nas prihod ostvaren od stranih gostiju turizam smatra jednim oblikom prikrivenog izvoza. Kod nas je omjer stranih i domaćih gostiju pogotovo u hotelima skoro 95% u korist stranaca.
Osim toga turizam je grana sa visokom dodanom vrijednosti, prodaje se zapravo usluga u kojoj je roba manjim dijelom zastupljena pa je udio pretporeza mali, a vrlo često je taj pretporez također u nekoj povlaštenoj stopi (hrana)
Mali dioničari morat će se pomiriti s manjom zaštitom
Hanfa će, usto, ubuduće moći donositi i posebna rješenja kojima će se preuzimatelja (uz određene uvjete, mjere i rokove) osloboditi objave nastanka obveze za preuzimanje.
..
Ipak, neki konzultanti već se bruse za nove savjetničke poslove – u savjetovanju kako izbjeći obvezu davanje ponude preuzimanja.
Jel to kvaci i nas ili se voda muti ali totalno da oteža položaj malih još više?
Mali dioničari morat će se pomiriti s manjom zaštitom
Jel to kvaci i nas ili se voda muti ali totalno da oteža položaj malih još više?
Ne samo da smo mali dioničari u zahebanoj poziciji (sjetite se mogućog scenarija: neko kupi jeftino od Opatije. Ide ponuda za preuzimanje po toj cijeni. Nakon dve/tri/četiri/pet godine preuzima još Ostojin paket. A mali dioničari?)
A i toga je treba biti svjestan:
http://www.jutarnji.hr/osnivac-hg-spota-seli-u-veliku-britaniju–ucinit-cu-sve-da-niti-jedna-kuna-ne-dode-na-ovo-trziste-/1165059/
Nije linic lud sto je umjesto stana kupio jahtu, on ce vec biti na pucini kad krene puc. Ostoja ce na kraju ispasti spasitelj, od svih ovih iz vlade.
Ne samo da smo mali dioničari u zahebanoj poziciji (sjetite se mogućog scenarija: neko kupi jeftino od Opatije. Ide ponuda za preuzimanje po toj cijeni. Nakon dve/tri/četiri/pet godine preuzima još Ostojin paket. A mali dioničari?)
A i toga je treba biti svjestan:
http://www.jutarnji.hr/osnivac-hg-spota-seli-u-veliku-britaniju–ucinit-cu-sve-da-niti-jedna-kuna-ne-dode-na-ovo-trziste-/1165059/
Baš zbog toga imamo još jednog jockera – na TS/VS/US/… Bez toga je ovaj scenarij sasvim moguć…
Zalosno je sto se drzava igra sa malim dionicarima. Linic nas je u ponudi nazivao spekulantima i pohlepnicima. A kada sa nasim novcima iz mirovinskog dokapitaliziraju stecajuse, smo dobri. Zasto mirovinski fond ne bi uzeo 25% lrh? Pa neka uzmu i po 6000kn, sigurnije mi je to za 30god, nego mgma,ptkm,dlkv. Ukidanje razreda na 75% za obveznu ponudu mi je skandalozno. No protiv takve vlasti se na glavnom zagrebackom trgu skupi 30 ljudi. Ni ne zasluzujemo bolje