LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

26+6.

Tobogan je stvarno fenomenalna ideja, ali bojim se da dok se ne pojave bar dva jača igrača na kupnji, da ćemo se na toboganu spuštati samo mi.

Tobogan je stvarno fenomenalna ideja, ali bojim se da dok se ne pojave bar dva jača igrača na kupnji, da ćemo se na toboganu spuštati samo mi.

misliš Hilton i Falkensteiner? :)))))

www.lociraj-popust.com

Izvješće.
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/LRH-fin2013-4Q-NotREV-K-HR.pdf

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Netko je najavljivao veliku dobit ??

amortizacija 67mln, veliko povećanje za ljude u 4Q

www.lociraj-popust.com

Dobit jest niska. Ali gledaj EBIDTA bez nekih onih jednokratnih poteza poput rezerviranja i usklađivanja imovine…

I na kraju godine imajo još uvijek 10 mio eur na računu…

amortizacija 67mln, veliko povećanje za ljude u 4Q

Da, sve ovisi šta če većinski vlasnik/uprava napraviti sa tim cash flowom. Jedina nada za nas male je opcija, kad većinski izađe iz takvog projekta. Tada će se vrijednost pokazati. A do tada?

Idemo vidjeti prvo maticu
Prvo da provjerimo EBITDA
Kažu iz uprave da je knjižen prihod od cca 33 mil kuna od vile i zamijene imovine, a s druge strane troškovi i rezervacije su oko 42 mil kuna od toga skoro 8 za Cavtat. (mislim da ih trebamo odbiti)
Bez tih +33 mil kuna i -34 (42-8) EBITDA ispadne 76,6 mil kuna
To ispadne oko 50% više nego prošle godine
Ako i zanemarimo ove “ispravke” EBITDA i dalje ostaje tu negdje (74,6)

Nemoj misliti na m2!

Konsolidirano
Ako opet izbijemo prihod od vile i sada ove ukupne troškove od 42 mil EBITDA je 107 mil kuna.
Rast prihoda u zadnjem kvartalu.
Premam mojoj računici i HCVT je napravio nekakav rast prihoda od prodaje u zadnjem kvartalu.

Ne vidim da su umanjili rezervacije (na osnovu onog odustajanja od otpuštanja) tj ukupno su povećane.
Rezervacije u konsolidiranoj bilanci su 31 mil kuna.

Sve u svemu mislim da je sve negdje u okvirima koje smo imali zadane.
Detaljnije budemo ovih dana. Možda uspijem dobiti i neku dodatnu analitiku.

Nemoj misliti na m2!

E samo da vidim kako sam prognozirao:

“očekujem rast prihoda od 9-10% bez akvizicije i vile.”
Malo sam mašio, rast je 8,4%
“Ukupni prihod matice ove godine bit će oko 260-265 mil kuna”
Ukupni su 269,9 mil
“Sveukupno konsolidirani prihod 320 mil kuna !!”
Konsolidirani ukupno 325,6 mil

Kažu da je ukupno matica imala 7,5% rast broja noćenja
To je oko 46.000 noćenja više tj ukupno cca 662.500 noćenja
Ako podijelimo poslovni prihod sa tim iznosom tu imamo opet rast od cca 1,2% u postignutoj cijeni po noćenju (345 kn) što je onda oko 690 ADR

Nemam za sada još broj soba ali koliko ja znam u samoj LRH sa 2012 na 2013 nije bilo povećanja kapaciteta (ne mogu sad to 100% reći dok ne dobijemo neko izvješće) ali to je i najbitnije u ovoj godini. Značajno poboljšanje iskorištenosti kapaciteta. Ispadne mi da se radi o 11,5 dana većoj popunjenosti. No možda mi je ipak promakla neka nova soba?

Nemoj misliti na m2!

dalibore

evo ti opet stotka, sve si dobro predvidio. ali onaj dio na koji već neko vrijeme upozoravamo ja i još neki, nažalost ne možeš predvidjeti! a taj je kako gazda manipulira i uspješno skriva dobit. još ako je počne izvlačiti??

zbog tog razloga potencijalni kupci zaobilaze ovaj naoko vrlo primamljiv papirić.

New Report

Close