LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tesko sad preko 3, poslovanje firme to jos ne opravdava. Nije mi jasno zasto Dalibor toliko iscekuje izvjesce, jer si zadnji kvartal ipak trosili a ne zaradjivali

imho rezultati zadnjeg kvartala bi trebali biti jako dobri, tj indikativni za buduća razdoblja

www.lociraj-popust.com

nema prodaje nažalost evo 6h bude 101

eto dečki kakva je prodaja

izgleda da prodaja ovisi o presudama

www.lociraj-popust.com

mi presude izgubili samo nas stasburg spasit može

a pa da još pričekamo šta će ustavni reći, u nadi je spas

www.lociraj-popust.com

Tesko sad preko 3, poslovanje firme to jos ne opravdava. Nije mi jasno zasto Dalibor toliko iscekuje izvjesce, jer si zadnji kvartal ipak trosili a ne zaradjivali

Ja mislim da bi skoro i sam mogao sastaviti izvješće za 4q i sumnjam da bi puno falio.
Ali, zanima me jesu li ipak oprihodovali rezervacije ako se odustalo od otpremnina. Ne radi se o malo novaca. Ima još par sitnica i to analitičkih koje bi mogle biti zanimljive. Zanima me struktura prodaje, neki omjeri i kanali distribucije, pa fizički prometi, broj noćenja, prosječna cijena, popunjenost itd itd. To je meni čak i bitnije od konačnog rezultata jer to su stvari koje pokazuju u kojem smjeru idemo.
Druga stvar je što ipak dio ozbiljnih investitora gleda i uspoređuje rezultate u branši i rast/pad pokazatelja na godišnjoj razini. Mislim da će rast od 50% prihoda, i još više dobiti, privući neku pažnju i ponukati neke ljude da malo bolje prouče tvrtku i njeno poslovanje i potencijal.
Ovo je već 3 uzastopna godina gdje svi pokazatelji i rezultati rastu (eksponencijalno?) i samim tim bi to trebalo jasno je da to nije slučajno i da to nije rezultat ukupno većeg broj gostiju u zemlji nego da se ovdje događa nešto drugo. Ako LRH ima duplo bolje rezultate od ukupne destinacije to je pokazatelj da uprava, njezin rad i njena strategija daju natprosječne rezultate: Možda onda i netko puno stručniji od mene napravi procijene i analizu i uloži na temelju toga ozbiljniji novac. Uvjeren sam da bi na razinama od preko 3000 kuna ova dionica konačno dobila i likvidnost kakvu je zaslužila, a to je onda put ulasku u indexe itd itd.

Nemoj misliti na m2!

Linić: “Novi porezi čekaju nas i u 2016. godini kada se, prema Linićevoj najavi, uvode porez na nekretnine, porez na kamate na štednju i porez na kapitalnu dobit. Očekuje se da će porez na nekretnine godišnje u proračun donositi 1,5 milijardi kune. Porezi na kamate na štednju i na kapitalnu dobit donosit će po 400 milijuna kuna godišnje. ”

e ovo bi mogao biti i jedan čimbenik za ubrzanje pregovora o prodaji

www.lociraj-popust.com

E moj slavko lijepo je nesto najaviti za buducnost. Nadam se da ce biti u predizbornom programu

dalibor,

da li si gledao koliko imaju drugi turisti vrednovane nekretnine. Naime Nenad na svom blogu[/url] piše o amortizaciji i spomenuo je i našu LRH.

Ali kako ja kužim, ako je vrijednost nekretnina mala (npr. 5 ili 10% tržišne) onda višina amortizacijske stope ipak ne igra puno ulogu. Naravno to ne važi za novo izgrađene objekte.

A istina je i ta, da ako želiš prodat firmu, onda pumpaš EBIDTA da bude što bolji…

Mislim da su se amortizacijske stope za 2013 povecle kod lrh. Ne da mi se sada gledati revizorsko izvjesce. Dakle Nenad nije upravu, odnosno je za 2012 god.

New Report

Close