Tesko sad preko 3, poslovanje firme to jos ne opravdava. Nije mi jasno zasto Dalibor toliko iscekuje izvjesce, jer si zadnji kvartal ipak trosili a ne zaradjivali
imho rezultati zadnjeg kvartala bi trebali biti jako dobri, tj indikativni za buduća razdoblja
Ja mislim da bi skoro i sam mogao sastaviti izvješće za 4q i sumnjam da bi puno falio.
Ali, zanima me jesu li ipak oprihodovali rezervacije ako se odustalo od otpremnina. Ne radi se o malo novaca. Ima još par sitnica i to analitičkih koje bi mogle biti zanimljive. Zanima me struktura prodaje, neki omjeri i kanali distribucije, pa fizički prometi, broj noćenja, prosječna cijena, popunjenost itd itd. To je meni čak i bitnije od konačnog rezultata jer to su stvari koje pokazuju u kojem smjeru idemo.
Druga stvar je što ipak dio ozbiljnih investitora gleda i uspoređuje rezultate u branši i rast/pad pokazatelja na godišnjoj razini. Mislim da će rast od 50% prihoda, i još više dobiti, privući neku pažnju i ponukati neke ljude da malo bolje prouče tvrtku i njeno poslovanje i potencijal.
Ovo je već 3 uzastopna godina gdje svi pokazatelji i rezultati rastu (eksponencijalno?) i samim tim bi to trebalo jasno je da to nije slučajno i da to nije rezultat ukupno većeg broj gostiju u zemlji nego da se ovdje događa nešto drugo. Ako LRH ima duplo bolje rezultate od ukupne destinacije to je pokazatelj da uprava, njezin rad i njena strategija daju natprosječne rezultate: Možda onda i netko puno stručniji od mene napravi procijene i analizu i uloži na temelju toga ozbiljniji novac. Uvjeren sam da bi na razinama od preko 3000 kuna ova dionica konačno dobila i likvidnost kakvu je zaslužila, a to je onda put ulasku u indexe itd itd.
Linić: “Novi porezi čekaju nas i u 2016. godini kada se, prema Linićevoj najavi, uvode porez na nekretnine, porez na kamate na štednju i porez na kapitalnu dobit. Očekuje se da će porez na nekretnine godišnje u proračun donositi 1,5 milijardi kune. Porezi na kamate na štednju i na kapitalnu dobit donosit će po 400 milijuna kuna godišnje. ”
e ovo bi mogao biti i jedan čimbenik za ubrzanje pregovora o prodaji
dalibor,
da li si gledao koliko imaju drugi turisti vrednovane nekretnine. Naime Nenad na svom blogu[/url] piše o amortizaciji i spomenuo je i našu LRH.
Ali kako ja kužim, ako je vrijednost nekretnina mala (npr. 5 ili 10% tržišne) onda višina amortizacijske stope ipak ne igra puno ulogu. Naravno to ne važi za novo izgrađene objekte.
A istina je i ta, da ako želiš prodat firmu, onda pumpaš EBIDTA da bude što bolji…